Indholdsfortegnelse:

Et IoT Halloween græskar - Kontrol -LED'er med en Arduino MKR1000 og Blynk App ???: 4 trin (med billeder)
Et IoT Halloween græskar - Kontrol -LED'er med en Arduino MKR1000 og Blynk App ???: 4 trin (med billeder)

Video: Et IoT Halloween græskar - Kontrol -LED'er med en Arduino MKR1000 og Blynk App ???: 4 trin (med billeder)

Video: Et IoT Halloween græskar - Kontrol -LED'er med en Arduino MKR1000 og Blynk App ???: 4 trin (med billeder)
Video: Cedar pumpkin lanterns made on the Shapeoko cnc. #woodworking #cncwoodworking #halloween #pumpkin 2024, Juli
Anonim

Hej allesammen, For et par uger siden var det Halloween og efter traditionen skåret jeg et dejligt græskar til min altan. Men da jeg havde mit græskar udendørs, indså jeg, at det var ret irriterende at skulle ud hver aften for at tænde lyset. Og jeg indså også, at det ville være mere sjovt, hvis jeg kunne ændre farven på stearinlyset.

Hvis du vil lære at automatisere dit græskarlys og kunne få forskellige farver til at oplyse dit Halloween græskar, er denne vejledning noget for dig.

Her vil jeg først vise dig, hvordan du bruger en IoT -enhed (her en Arduino MKR1000) til at styre ON/OFF -kontakten på dine græskarlamper (RGB LED Neopixel Ring). I anden gang vil jeg også vise dig, hvordan du indstiller forskellige lysfarver ved hjælp af din smartphone. ???

Lad os komme igang !

Tilbehør:

Her er listen over de komponenter, du skal bruge til dette projekt. Hvis du har brug for at købe nogen af komponenterne, skal du kigge på eBay eller Amazon, du kan købe dem til en rimelig pris.

  • Et græskar
  • Arduino MKR1000
  • Neopixel ring - 12 RGB LED (SK6812)
  • 1000µF kondensator
  • 470Ω modstand
  • 3,7V 2000mAh LiPo -batteri - hvis det ikke drives via USB Micro
  • Nogle springtråde
  • Et loddejern

Trin 1: Skær dit græskar ud

Skær dit græskar ud!
Skær dit græskar ud!

God fornøjelse og nyd græskarsuppen med det græskarkød, du skærer ud fra den inderste del ??

Trin 2: Tilslut elektronikkomponenterne

Tilslut elektronikkomponenterne
Tilslut elektronikkomponenterne
Tilslut elektronikkomponenterne
Tilslut elektronikkomponenterne

Forstå dine komponenter

Du finder ledningsdiagrammet for dette projekt herunder. Inden du starter ledningerne, er der nogle få ting, du måske skal overveje.

  1. Hvilket Arduino mikrokontrolkort bruger du? Har dit board 5V eller 3.3V input? Har dit board en 5V udgangsstik?
  2. Hvad er størrelsen på din LED Neopixel ring - 12, 16, 24 pixel?
  3. Hvordan vil du drive din Arduino mikrokontroller og dine lysdioder?

I dette projekt valgte jeg at bruge en Arduino MKR1000, som har en integreret WiFi -chip. Jeg besluttede at gå med denne Arduino, da jeg ville kunne styre min Arduino fra min smartphone via WiFi. Jeg havde også allerede dette bræt derhjemme og brugte det ikke til noget andet. En anden mulighed ville være at bruge en Arduino Uno, Nano eller enhver anden Arduino med et ESP8266 WiFi -modul.

Sammenlignet med andre Arduino kører MKR1000 ved 3,3V. Selvom du kan levere 5V til kortet via USB -porten, kan du ikke levere mere end 3,3V til I/O -benene. MKR1000 har en 5V pin, som kan bruges til at drive 5V enheder. I vores tilfælde vil vi bruge denne pin til at drive vores Neopixel -ring. Hvis du bruger en større ring, f.eks. 16, 24 eller flere pixels, kan du overveje at bruge en separat strømforsyning.

Græskar og elektronik vil være på min altan, og derfor vil vi bruge et 3,7V LiPo -batteri til at drive vores Arduino og Neopixel. MKR1000 BatteryLife -øvelsen er nyttig til at hjælpe dig med at bestemme kapaciteten på det batteri, du skal bruge. Da jeg ikke ønskede at genoplade batteriet hver dag, valgte jeg et 2000mAh batteri. Desuden besluttede jeg at sætte Arduino i standbytilstand, når jeg ikke tænder mit græskar. Dette hjælper med at reducere strømforbruget, da WiFi -modulet er slukket.

Led dine komponenter

  • Lod lod kondensatoren direkte til Neopixel -ringen. Negativ side til GND og positiv side til 5V
  • Lod den 470Ω modstand til Data In (DI) pin
  • Tilslut 5V -stiften på Arduino til 5V på Neopixel ved hjælp af en jumper wire
  • Tilslut GND -stiften på Arduino til GND på Neopixel ved hjælp af en jumper wire
  • Tilslut #4 digital pin på Arduino til DI på Neopixel ved hjælp af en jumper wire

Når dette er gjort, skal du åbne mappen "IoT-Halloween-Pumpkin" GitHub og foretage nogle små ændringer i koden, før du uploader den til din Arduino. Håber du er klar til lidt programmering !! ????

Trin 3: Programmering af dit græskar

Programmering af dit græskar
Programmering af dit græskar
Programmering af dit græskar
Programmering af dit græskar
Programmering af dit græskar
Programmering af dit græskar

Programmer din Arduino

I dette projekt vil vi programmere vores Arduino, så følgende opnås:

  • Arduino er forbundet til Blynk App via WiFi.
  • Farverne på Neopixel -lysene ændres via Blynk -appen.

Du kan finde koden til dette projekt i mit "IoT Halloween Pumpkin" GithHub -depot. Men før du går i gang med det, vil du måske læse om få ting, som jeg har lært, mens jeg lavede dette projekt! ???

LED lys viser

De adresserbare lysdioder eller på Adafruit's sprog "NeoPixel" såsom WS2812, WS2811 og SK6812 LED -drivere kan styres ved hjælp af Adafruit NeoPixel bibliotek. Hvis det er første gang, du bruger NeoPixel, vil jeg stærkt anbefale dig at kigge på Adafruit NeoPixel Uberguide. Fuld af råd og tips, det er en fantastisk ressource!

For at konfigurere en LED -farve til dit græskar skal du sende RGB -værdier til din Arduino/NeoPixel. Det enkleste er at se på farvekoderne på nogle farver! Spiro Disco Blue, Harlequin, Daffodil eller Rose Bonbon, her er nogle fede.

En sjovere måde er at have farver på din NeoPixel "dans". Hvis du virkelig er motiveret, så prøv det! Ellers skal du tjekke blogindlægget Tweaking4All LEDStrip Effects. Du finder kode til nogle ret fantastiske lyseffekter. En anden stor ressource er Neopixel Effect Generator af Adriano.

Blynk App

Blynk -appen er en af de mest populære IoT -platforme. Blynk -appen er utrolig nem at bruge, og på mindre end 5 minutter vil du være i stand til at oprette en IoT -app på din smartphone til kommunikation via internettet med din IoT -enhed. Inden du skræddersyr din Blynk -app til dit behov, skal du:

1. Download Blynk -appen

2. Installer Blynk -biblioteket

3. Konfigurer forbindelsen til din IoT -enhed

Blynk -appen har udgivet flotte dokumentationer, der hjælper alle med at komme i gang. Kig forbi her, hvis det som mig er første gang du bruger det.

Trin 4: God fornøjelse

God fornøjelse!
God fornøjelse!
God fornøjelse!
God fornøjelse!

Tillykke, du kan nu sidde behageligt i din sofa og bruge din smartphone til at styre lysdiodernes farver på dit Halloween græskar. ???

Tak fordi du læste mit projekt igennem. Jeg håber du nyder det, og det vil inspirere dig til at foretage noget lignende til dine lysdioder på dit juletræ, på din vintersnemand eller noget andet!

Anbefalede: