Indholdsfortegnelse:

Et 'universelt' ur: 10 trin (med billeder)
Et 'universelt' ur: 10 trin (med billeder)

Video: Et 'universelt' ur: 10 trin (med billeder)

Video: Et 'universelt' ur: 10 trin (med billeder)
Video: ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! 2024, Juli
Anonim
Et 'Universal' ur
Et 'Universal' ur
Et 'Universal' ur
Et 'Universal' ur
Et 'Universal' ur
Et 'Universal' ur
Et 'Universal' ur
Et 'Universal' ur

Dette ur kan vise tiden i 24 tidszoner i verden; denne præstation opnås takket være arrangementet på tegningen, der viser de grundlæggende komponenter i uret.

Urværket 1 er installeret i understøtningen 2, som kan dreje rundt om en akse, der er fastgjort i basen 3. Timevælgeren 4 er også fastgjort til basen 3; minuturskiven 5 er imidlertid installeret på en af urets udgangsaksler (faktisk blev alarmhånden erstattet af denne urskive). Når urværket vender sammen med sin understøttelse, forskyder timeviseren 6 sig fra et timemærke til et andet afhængigt af den tidszone, som uret er 'indstillet' på i det givne øjeblik. Minuskiven drejer dog sammen med uret, så minutviseren ændrer ikke sin position i forhold til denne urskive, når timen ændres. En disk med navnene på byerne, der svarer til forskellige tidszoner, er knyttet til den roterende understøtning, og brugeren kan se, hvilken by der svarer til den valgte time, gennem et vindue i timevælgeren.

Faktisk ville to byer ses gennem dette vindue, tidsforskellen mellem dem var 12 timer. En skyder med 2 åbninger installeret over vinduet (ikke vist på tegningen) giver brugeren mulighed for at se den ene eller den anden by; byen vist i den nederste åbning er 12 timer før byen vises i den øverste åbning.

De viste tider svarer til sommertid (se Reference).

Forbrugsvarer

Komponenter

elektromekanisk urværk

1,5 V AA batteri

Materialer

2 mm tyk pap

1 mm tyk pap

8 mm tyk krydsfiner

et stykke stålstang med en diameter på 2 mm

et stykke 0,5 mm tyk dåse

et stykke 2 mm tykt plast

tykt tegnepapir

printerpapir

lim

sort maling

Værktøjer

Xacto kniv

sav til træ

bor med 2 mm bor

sandpapir

pensel til pensel til lim hård blyant

Trin 1: Roterende support

Roterende support
Roterende support
Roterende support
Roterende support
Roterende support
Roterende support

De stykker, der er nødvendige for at fremstille understøtningen, er vist i scanningen. Den 12-sidede del, hvor urværket skal installeres, samt armene er lavet af 2 mm tykt pap; navet er lavet af 8 mm tyk krydsfiner.

Der bores et hul på 2 mm i midten af navet; det er vigtigt at gøre dette hul strengt vinkelret på navets overflade for at sikre en jævn rotation af understøtningen. Først samler du armene med navet; derefter installerer du underenheden i den 12-sidede del. Navets centrum skal være strengt over midten af figuren; til dette formål anbefales det at gøre følgende:

tegne figurens kontur på et fladt træbræt

bor et hul med en diameter på 2 mm i midten af figuren og installer et stykke (ca. 40 mm langt) med en 2 mm diameter stang i hullet; stangen skal være vinkelret på brættet

placer den 12-sidede del på tavlen, så den passer ind i den tegnede kontur

Sæt underenheden 'nav-arme' på stangen og find den rigtige position af armene på den 12-sidede del

Støtten males sort undtagen overfladen, hvor disken med byernes navne skal placeres.

Trin 2: Base

Grundlag
Grundlag
Grundlag
Grundlag
Grundlag
Grundlag

Basen består af pladen og beslaget; delene af basen er også vist i scanningen med den del af understøtningen. De er lavet af 8 mm tyk krydsfiner. Den lodrette del af beslaget er 80 grader i forhold til den vandrette overflade; derfor vil timeknappen også være skrå. Jeg troede, at det ville være bedre synligt for brugeren i denne position.

Et hul med en diameter på 2 mm til aksen for den roterende understøtning bores i beslagets lodrette del; det er vigtigt, at hullet er strengt vinkelret på overfladen af den lodrette del, hvor navet skal sidde.

Aksen er et stykke stålstang med en diameter på 2 mm limet ind i det respektive hul i beslaget. Beslaget limes ind i bunden; forsamlingen vil blive malet sort, undtagen bundoverfladen.

Trin 3: Disk

Disk
Disk
Disk
Disk

Det er skåret ud i tykt blåt papir, dets diameter er 116 mm. Disken er opdelt i 12 sektorer, der hver svarer til 2 tidszoner med 12 timers forskel.

Jeg udskrev navnene på de byer, der svarer til forskellige tidszoner (se Reference), skar dem ud og limede de små rektangler til deres steder på disken. Når papirets rektangler er fastgjort på disken, limes selve disken på den 12-sidede del af understøtningen som vist på billederne.

Trin 4: Time Dial

Time Dial
Time Dial
Time Dial
Time Dial
Time Dial
Time Dial

Den er lavet af 1 mm tyk pap og tykt papir limet på pap (for at gøre urskiven smuk). Der er et centralt hul i urskiven (10 mm diameter) til urets aksler og et vindue i den øverste del af skiven for at vise byernes navne. Vinduet er placeret 5 mm under den øverste kant af skiven, dens dimensioner er 30 x 15 mm.

Jeg printede tallene fra 0 til 11, klippede dem ud og limede i cirkulært mønster på timeskiven. To beslag (se tegning) af 2 mm tykt pap limes til skiven som vist på billederne. Disse beslag fastgøres med små skruer til bunden af uret og understøtter urskiven; urskiven sidder også på urets forside.

Trin 5: Minutopkald

Minutskive
Minutskive
Minutskive
Minutskive

Den er lavet af 2 lag tykt papir, dens ydre diameter er 50 mm, diameteren på det centrale hul er 5 mm (sådan er akselens diameter til vækkeuret i det urværk, jeg havde til rådighed). Jeg lagde lidt epoxylim rundt om kanten af det centrale hul for at gøre det mere stift, fordi urskiven skal passe tæt til skaftet.

Tallene fra 0 til 55 med intervallet 5 udskrives, skæres ud og limes på skiven.

Trin 6: Forår

Forår
Forår
Forår
Forår

Det tjener til at stoppe diskstøtten i den position, der præcist svarer til en by; det du ser i vinduet på urskiven er altså navnet på en by, ikke noget derimellem.

Fjederen er fremstillet af 0,5… 0,7 mm tyk tin ifølge tegningen.

Trin 7: Knopper

Knopper
Knopper

Jeg var nødt til at udskifte de originale knapper (til indstilling af tid og alarm) på uret for at få enheden til at passe ind i understøtningen; derfor lavede jeg 2 knapper af 2 mm tyk plast. En til tidsindstilling har en diameter på 8 mm, en til alarmen - 6 mm.

Jeg installerede dem begge; således ville det stadig være muligt at bruge uret som vækkeur; minutskiven ville spille rollen som alarmviseren.

Trin 8: Skyder

Skyder
Skyder
Skyder
Skyder
Skyder
Skyder
Skyder
Skyder

Denne del er lavet af 1 mm tyk pap og tykt papir limet på dens overflade; delens grundmål er vist på tegningen.

For at lagre den øverste del af den fremtidige skyder kan du bruge den teknik, der er forklaret på billedet. Den del af papstrimlen, hvor bøjningen skal foretages, skal gennemblødes i vand, bøjes omkring et 1,5 mm tykt mellemlæg og sættes under pres. (For eksempel en flad træstang presset med en klemme til et bord).

Jeg må sige, at resultatet af en sådan procedure var overraskende godt - en ren bøjning.

Trin 9: Installation af urværket

Installation af urværket
Installation af urværket
Installation af urværket
Installation af urværket
Installation af urværket
Installation af urværket
Installation af urværket
Installation af urværket

Det var nødvendigt at lave to små beslag (se billede) af 2 mm tyk plast; de tjener til at fastgøre uret til støtten.

Efter at urværket er installeret i understøtningen, installeres sidstnævnte på sin akse. Derefter fastgøres timeknappen til urets bund. Herefter installeres minutskiven og viserne (time, minut, sekund) på deres respektive aksler i urværket.

Trin 10: Reference

www.timeanddate.com/time/current-number-time-zones.html

Anbefalede: