Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du en A.I. Del 1: 5 trin
Sådan laver du en A.I. Del 1: 5 trin

Video: Sådan laver du en A.I. Del 1: 5 trin

Video: Sådan laver du en A.I. Del 1: 5 trin
Video: Дешевое отопление из алюминия 2024, Juli
Anonim
Sådan laver du en A. I. Del 1
Sådan laver du en A. I. Del 1

Start med en computer, der har talegenkendelse og også en tekst-til-tale-konverter.

Du skal kunne skrive computerprogrammer, der har adgang til talegenkendelse og tekst-til-tale-konverteren.

Nogle applikationsudviklingsværktøjer og programmeringssprog kan fås gratis.

Trin 1: Start med et simpelt design først

Det program, du opretter, skal kunne gemme og hente tekstdata. Tekstdata kan gemmes i en database eller en simpel tekstfil.

Programmet kan hente dataene fra databasen, eller det kan indlæse dataene fra tekstfilen i et array eller en samling i hukommelsen.

Den enkleste A. I. systemet er et "Input - response" system. Der gives et input til systemet, f.eks. "Kan du lide is?" og input bruges som en nøgle til at slå det relevante svar op.

Trin 2: Undervisning i din A. I

Du bliver nødt til at lære din A. I. hvordan man reagerer på alle mulige input eller finder en måde at forenkle input. Svaret, som jeg lærte min computer at sige til input "Kan du lide is?" er “Nej jeg kan ikke lide is. Jeg er laktoseintolerant”

En matrix er en enkel konstruktion, der findes i de fleste programmeringssprog. Samlinger findes på mange programmeringssprog. En databasemotor er et separat program, der kører på din computer som en tjeneste, eller en anden computer eller på en server.

Hvis du gemmer dine "input-responsdata" i et array, skal du muligvis skrive kode for at gennemgå alle elementerne i din array, indtil der findes en match med input. Programmet sender derefter svarteksten til tekst-til-tale-konverteren, og det vil tale svaret.

Trin 3: Lagring af dine data …

Det kan tage noget tid at søge i et stort array, især hvis det leder efter noget i slutningen af arrayet.

En samling kan være hurtigere, fordi en samling har indbygget søgning. Input er defineret som en "NØGLE" til samlingen. Nøglerne gemmes sorteret i rækkefølge, og den indbyggede søgning kan bruge dette til at finde svaret meget hurtigere.

En databasemotor er muligvis hurtigst til at hente data, men kræver et højere niveau af programmeringsevner. En databasemotor kører som et separat program, der har mange indbyggede søgefunktioner.

Databasemotorer kan findes gratis på Internettet.

Trin 4: Database …

Databasemotoren venter på, at du stiller et spørgsmål ved at sende den en besked kaldet en "forespørgsel". En forespørgsel skal skrives i en meget bestemt syntaks, ellers fungerer databasemotoren ikke, og den giver dig en fejl. Forespørgselssyntaksen er defineret på et sprog kaldet "Structured Query Language" eller SQL.

Hvis din forespørgsel har den korrekte syntaks, søger databasemotoren op på svaret på dit input i en datatabel.

Et "Input-response" -system er kun begyndelsen for en ægte A. I. system. Mens du kan lære et "Input-response", hvordan du besvarer spørgsmål som "Kan du lide is?" den kan ikke besvare spørgsmål som "Hvad er klokken?" eller "Hvad er dagens dato".

Trin 5: Hvad så?

Det kan heller ikke besvare spørgsmål, som det aldrig blev undervist i. For at være virkelig intelligent skal du oprette et program, der kan udføre "naturligt sprogbehandling".

"Naturlig sprogbehandling". kan bestemme, at to input kan betyde det samme, og så det kan returnere det samme svar. For eksempel; "Hvad er klokken?" skulle returnere det samme svar som "Har du tid?" og "Kender du tiden?"

Saml dine værktøjer, og opbyg dit input-respons-system først, og lær mere om "naturlig sprogbehandling" til dit andet projekt.

Anbefalede: