Indholdsfortegnelse:

Wemos DHT11 PIR -sensor med relæ: 3 trin
Wemos DHT11 PIR -sensor med relæ: 3 trin

Video: Wemos DHT11 PIR -sensor med relæ: 3 trin

Video: Wemos DHT11 PIR -sensor med relæ: 3 trin
Video: 🌡Термоконтроллер для отопления на Wemos D1 mini. 2024, Juli
Anonim
Wemos DHT11 PIR -sensor med relæ
Wemos DHT11 PIR -sensor med relæ
Wemos DHT11 PIR -sensor med relæ
Wemos DHT11 PIR -sensor med relæ

Disse er instruktioner om, hvordan du leder og programmerer en Wemos mini D1, så den kan aflæse temperatur fra en DHT11, og du kan manipulere oplysningerne via Blynk -appen via WIFI. Brug af Blynk-appen gør det muligt at grafisk vise værdier (luftfugtighed og eller temperatur), og hvis du ønsker det, kan du indstille begivenheder via Blynk-appen, hvilket gør det mere bekvemt, da vi kan bruge en app i stedet for at skrive omkodet i Arduino IDE hver gang vi vil ændre eller tilføje en begivenhed (tjek www.blynk.cc) For det andet vil det være "hård kode", jeg kalder det sådan, for hvis du vil ændre koden, skal du uploade den manuelt via kompilatoren som beregnet til at bruge Blynk -appen, er koden til PIR -sensoren og relæet. Jeg vil også inkludere min STL -fil til mit brugerdefinerede kabinet, hvis du vil udskrive den. Jeg gør dette som en hobby, og jeg er temmelig ny inden for dette. Hvis der er et forslag til, hvor jeg kan forbedre dette, så lad mig i hvert fald vide det.

FORMÅL:

Wemos mini D1 kan aflæse temperatur og fugtighed og registrere bevægelse gennem PIR. Hvad du vil gøre med det, er op til dig. Blynk -appen giver dig mange muligheder for, hvordan du bruger denne konfiguration. Min kode er konfigureret til at have relæet til i 30 minutter. Du er mere end velkommen til at ændre det, hvis du vil gennem koden.

Alternativt kan en mulighed være Læs temperaturen fra et værelse og med den givne værdi via Blynk -appen, selv med IF -erklæringer. For eksempel kan jeg aflæse temperaturen og indstille den til, HVIS stuetemperaturen er over DENNE temp (lad den indstille den til 90 grader), og åbn derefter relæet; AC kan tilsluttes relæ, derfor når rumtemperaturen er over en given temperatur, vil AC'en tænde. Ellers har relæet slukket. MEN du bliver nødt til at omkode det og lave den pin, relæet er forbundet til virtuelt, og sende det til blynk-appen, efter at du kan manipulere relæet via appen

Trin 1:

Billede
Billede

Sådan tilsluttede jeg min Wemos D1. Jeg lærte på den hårde måde, at du ikke kan forbinde noget til GPIO0, GPIO2 og/eller GPIO15, ellers ville det ikke være i stand til at nulstille tavlen til programmeringstilstand, og det ville ikke lade mig uploade min skitse, mens noget er forbundet til nogen af disse pins. Jeg ændrede min PIR -pin fra D4 (GPIO2) til D1.

Trin 2:

Billede
Billede

Dette er min brugerdefinerede kabinet, der passer godt til alle mine komponenter. Den har en holder til stikkontakten og et hul gennem hullerne på bagsiden til kablerne. Hvis du ikke har en 3D-printer, kan du hente 1-Gang stikkontaktboks fra HomeDepot, bare sørg for, at komponenterne passer. I fremtiden vil jeg lave om på kabinettet og tilføje et sted til en kvindelig mikro -USB, så jeg behøver ikke at fjerne Wemos fra dets kabinet, når jeg vil uploade en skitse til det..

Trin 3:

Vedhæftet er koden til Wemods D1. Åbn i Arduino IDE ændre dit WIFI -netværk, adgangskode, Blynk Auth -kode og derefter uploade skitse.

Anbefalede: