Indholdsfortegnelse:

Interaktive partikler: 8 trin
Interaktive partikler: 8 trin

Video: Interaktive partikler: 8 trin

Video: Interaktive partikler: 8 trin
Video: Leap Motion SDK 2024, Juli
Anonim
Interaktive partikler
Interaktive partikler

Dette er trin for trin vejledning til opsætning af det inkluderede Interactive Particles -system. Dette er et ret avanceret system, der til tider kan være forvirrende, og en vis viden inden for kodning, Max MSP, Arduino og audio/visuelle opsætninger anbefales.

Trin 1: Hvad du har brug for

Hvad du har brug for
Hvad du har brug for

Det første trin er at gøre alt klart. Den medfølgende zip -fil indeholdt alt, hvad du skal bruge computermæssigt, dette inkluderer Max Patch (som du skal bruge Max 8 til), sifon og VPT8.

  1. Du skal bruge Max 8:
  2. Du skal bruge en mixer med mindst to kanaler, en projektor og stativ, kvart tommer han til kvart tommer han lydkabler, to kontaktmikrofoner og højttalere.
  3. Du skal også bruge materialerne til en Arduino. I denne vejledning bruger vi Arduino Teensy 3.5
  4. Endelig skal du bruge en Mac, der kører mindst High Sierra (OSX 10.13.6)

Trin 2: Arduino

Arduino
Arduino

Her har vi inkluderet en simpel skematisk oversigt over vores egen Arduino -build, som du kan bruge som en skabelon til at basere din egen ud af. Da Arduino er så fleksibel og mangfoldig, jo mere viden du har med at bruge Arduino, jo mere kan du gøre med det. Denne opsætning er til en simpel tryksensor, der bruges til at skifte mellem de tre toner og en off -fase. Du tilslutter et USB -kabel fra dette og til dit system.

Trin 3: Hardwareopsætning

Hardwareopsætning
Hardwareopsætning
Hardwareopsætning
Hardwareopsætning
Hardwareopsætning
Hardwareopsætning

Her vil du vedhæfte alt til din Mac.

  1. Opsæt projektoren og det valgfrie stativ, og tilslut det via de porte, du har til rådighed. I vores tilfælde var det VGA med en VGA til Thunderbolt 2 adapter.
  2. Dernæst tilslutter du kontaktmikrofonerne til kontakten, en i hver kanal som vist på det tredje og fjerde billede. Dette vil derefter oprette forbindelse til din Mac via USB.
  3. Endelig opsætning af højttalere. Du kan bruge så mange højttalere som du ønsker, i vores færdige produkt brugte vi 5 satellithøjttalere tilsluttet en central subwoofer, der derefter sluttede til den bærbare computer, men hvor mange er helt op til dig.

Trin 4: Max Patch: Oversigt

The Max Patch: Oversigt
The Max Patch: Oversigt
The Max Patch: Oversigt
The Max Patch: Oversigt

Her er oversigten over programrettelsen, mens du åbner den. Klyngen øverst til venstre er det, der styrer manipulationen, klyngen herunder, der styrer lydtonerne såvel som Arduino, og sidst klyngen til højre styrer både selve partikelsystemet såvel som serveren for både sifonen.

Trin 5: Max -patch: Opsætning

The Max Patch: Opsætning
The Max Patch: Opsætning
The Max Patch: Opsætning
The Max Patch: Opsætning
The Max Patch: Opsætning
The Max Patch: Opsætning
  1. Den første del af opsætningen er at sikre, at du har de korrekte input. Du vil gå til den øverste del af skærmen med åbnet programrettelse og klikke på "Indstillinger", derefter klikker du på "Lydstatus". Dette åbner et vindue, som det ses på det første billede, om systemets lydstatus. Du vil gerne klikke på inputenheden og sikre dig, at du har valgt den korrekte indgang til den switch, du bruger til kontaktmikrofonerne samt output, afhængigt af om du beslutter dig for at bruge et højttalersystem eller ej, selvom du bruger en vil øge systemets nedsænkning og interaktion.
  2. Når du har konfigureret den korrekte lyd, kan du tænde for programrettelsen ved at klikke på tænd / sluk -symbolet i nederste højre del af skærmen. Dette vil aktivere lyd og have patchen klar til input og output.
  3. Det tredje trin er at rulle ned til lydklyngen, hvor du vil se tre store bokse, der siger "Kilde: Lydfil", du vil ændre dette. Hvis du klikker på teksten, åbnes et rullemenu, og du vil klikke på "Oscillator". Dette ændrer lyden til en stabil tone, og under kilden vil du se etiketten "Freq:", klik på det, og du vil ændre frekvensen af tonen til det, der er angivet i kommentaren lige over hver boks, eller du kan lave tonen uanset hvad du ønsker.
  4. Det næste trin er at sikre, at Arduino læser korrekt. Fra skematikken i Arduino -trinnet er der en knap på Arduino, og du skal trykke på den efter at have tilsluttet Arduino til systemet. Når det er gjort, trykker du på fluebenet i arduino -koden set øverst til venstre i vinduet og derefter på plus -symbolet. Det viser muligvis en fejl, men normalt vil undertrykkelse af plus -symbol løse problemet. Du skal derefter trykke på "opdater serielle porte", som kan findes, hvis du trykker på "p arduino" -rettelsen i hovedrettelsen. Derefter klikker du, hvor der står "bluetooth-Income-port", der skulle være en anden mulighed, og det afhænger af den port, du har tilsluttet USB til, og det refererer normalt til USB på en eller anden måde, men tryk på den mulighed og tryk derefter på Start. Dette skulle starte datafeedet.

Trin 6: Siphon og Simple Client

Sifon og Simple Client
Sifon og Simple Client
Sifon og Simple Client
Sifon og Simple Client

Her opretter du Siphon -serveren og klienten, der bruges til at overføre partikelsystemet til VPT8.

  1. I Max -patchen klikker du på boksen ved siden af udsagnet "output_matrix" samt skifteren lige over den. Dette vil både aktivere partikelsystemet, sørge for at det fungerer ved at klikke på vinduet, der er mærket tut02, og hvis der vises partikler, fungerer systemet.
  2. Derefter klikker du på meddelelsen "servername" Siphon Server "", og dette vil udfylde servernavnet.
  3. Du kan derefter åbne programmet fra zip-mappen kaldet "Simple Client", og når det er åbnet, skal det automatisk registrere servernavnet, men hvis det ikke har klikket på navnet i øverste venstre hjørne og klikket på navnet, som det er vist på billedet.

Trin 7: VPT8

VPT8
VPT8
VPT8
VPT8
VPT8
VPT8

VPT8 er det, vi plejede at projicere kort. Det kan være finurligt og temperamentsfuldt, men når arbejdet først er nogenlunde konsekvent i dets resultater. Vi vil have en trinvis vejledning til, hvordan vi fik vores konfiguration, men vi vil inkludere VPT8 online dokumentation, der giver mere information om andre måder at bruge softwaren på.

  1. Du kan åbne softwaren fra mappen, der er indeholdt i denne instruktionsbog. Dette kan tage noget tid at åbne, så vær tålmodig med det, men når det er åbent, er det første gå op til den øverste bjælke, hvor der står "VPT8", klik på "Fil" og gå ned til "Åbn", og det vil vise sig mappesøgning, og du vil navigere til mappen "defaultproject-vpt8" og derefter åbne filen "projectpath.maxpat".
  2. Den næste ting, du vil gøre, er at klikke på knappen nederst til venstre i vinduet for at slå systemet fra "off" til "on".
  3. I det øverste område af vinduet kan du se et plus og minus tegn. Dette tilføjer og fjerner lag. For nu skal du bare tilføje 1 lag ved at klikke på "+" en gang. Når du åbnede projectpath -filen, åbner den muligvis allerede et lag, og hvis den bare fortsatte til trin 4.
  4. På højre side af vinduet ser du en masse slukknapper. Hold musen hen over den side, og rul ned, indtil du ser flere opført som "syph", det er dem, du leder efter. Klik på "off" -knappen for at tænde den. Hvis det ikke automatisk udfyldes, skal du klikke på den lille cirkel ved siden af "on" -knappen og derefter klikke på rullemenuen og kigge efter "Siphon Server Max", dette er den server, vi konfigurerede i det foregående trin.
  5. Når du har læst det fra Siphon -klienten, skal du derefter gå ned herunder, hvor der står "lag_1", og derefter klikke på det, hvor der står "ingen", dette vil bringe en stor liste frem. Klik på indstillingen, der siger "1syphon", dette vil tage laget med dataene, der streames igennem fra trin 4.
  6. Klik derefter på den sorte boks, hvor du havde tændt modulet i trin 4. Dette vil begynde at streame dataene til eksempelboksen og VPT8 -boksen i venstre side af skærmen. Du vil også se 4 små cirkler med plusser i dem. Dette bruges til at manipulere laget og kan gøre laget så stort eller så lille, som du har brug for det.
  7. Da du til sidst vil blive tilsluttet en projektor, skal du på Mac'en sørge for, at du bruger projektoren som en separat skærm, og flytte vinduet med "VPT8" over til den, og du kan klikke på knappen "fuld skærm" nederst i vindue for at dreje det i fuld skærm til projektoren.

Trin 8: Partiklerne

Partiklerne
Partiklerne
Partiklerne
Partiklerne

Partiklerne skulle virke nu. Den kontaktmikrofon, du har tilsluttet kanal 1, manipulerer partikels frastødning og transpositionen af den tone, der afspilles, mens den, der er forbundet til kanal 2, manipulerer partiklernes hastighed og tiltrækning og tonens glidning spillede. Hvis du er gået ned ad ruten med at bruge en Arduino, er plasteret opsat på en måde, så en trykføler let kan skifte mellem tonerne, og vi har efterladt kode i plasteret, så et simpelt potentiometer også kan skifte toner det være en mulighed.

Anbefalede: