Indholdsfortegnelse:

Laser Lumia Light Show: 5 trin (med billeder)
Laser Lumia Light Show: 5 trin (med billeder)

Video: Laser Lumia Light Show: 5 trin (med billeder)

Video: Laser Lumia Light Show: 5 trin (med billeder)
Video: ЗАПРЕЩЁННЫЕ ТОВАРЫ с ALIEXPRESS 2023 ШТРАФ и ТЮРЬМА ЛЕГКО! 2024, Juli
Anonim

Af rgrokettMit webstedFølg mere af forfatteren:

RaspiWWV - Simuleret WWV Shortwave Audio Time Broadcast
RaspiWWV - Simuleret WWV Shortwave Audio Time Broadcast
RaspiWWV - Simuleret WWV Shortwave Audio Time Broadcast
RaspiWWV - Simuleret WWV Shortwave Audio Time Broadcast
Hindbær Pi Amatørradio Digital Ur
Hindbær Pi Amatørradio Digital Ur
Hindbær Pi Amatørradio Digital Ur
Hindbær Pi Amatørradio Digital Ur
PiTextReader-en brugervenlig dokumentlæser til nedsat syn
PiTextReader-en brugervenlig dokumentlæser til nedsat syn
PiTextReader-en brugervenlig dokumentlæser til nedsat syn
PiTextReader-en brugervenlig dokumentlæser til nedsat syn

For nylig fandt jeg en artikel om en gruppe, der genoplivede deres fortid som operatører af laserlysshow og byggede et bærbart laserlysshow til publikum:

“Lunch Box Laser Show”

Jeg havde også bygget og drevet lasershows som planetariumtekniker tilbage i 1970’erne. Med dagens billige laserdioder kan du bygge laserprojektorer til en lille brøkdel af omkostningerne dengang. Her er mit bud på en "Laser Lumia" -projektor, velegnet til hjemmebrug eller lille (mørk) auditorium til mindre end $ 30. Hvis du har et loft, en væg eller en skærm, der er lysfarvet, i et mørkt rum, så er du klar.

Sidebemærkning: For dem af jer, der er mindre tilbøjelige til at bygge det selv, kan jeg se, at lignende nu er ret billige (omkring $ 50) Tjek Ebay for "Aurora Laser"

Senere vil jeg tilføje noget Arduino -elektronik til fjernstyring af laserne, men det er ikke nødvendigt for et meget flot display, som dette kan levere.

Advarsel! Laserpegere bør ikke betragtes som legetøj. Lasermodulerne, der bruges her, har relativt lav effekt, men bør stadig undgå direkte øjenkontakt. SKIN ALDRIG LASERE I NOGENS ØJN, inklusive kæledyr, børn, fly eller dig selv. Øjenskader er irreversible! Disse betragtes som KLASSE IIIb -lasere og kræver advarselsmærkater, hvis de bruges offentligt.

Vær opmærksom på advarslen ovenfor. Lasere med lav effekt, der skinner på vægge, er sikre, men direkte stråler eller refleksioner fra spejle eller skinnende overflader kan være farlige. Ok, advarsler til side. Lad os bygge!

Trin 1: Deleliste

Deleliste
Deleliste

Her er en deleliste sammen med en mulig sælger. Skift gerne ud!

  • 12v 3rpm eller mindre DC-motor
  • 10mw grønt lasermodul
  • 5mw blå lasermodul
  • 5mw rød lasermodul
  • Håndværksboks i træ ca. 4x4x7 Prøv Michaels eller andre håndværksbutikker til at dekorere "smykker" æsker i træ.
  • Klar plastdisk 4 ½”(CD/DVD -størrelse) Se teksten herunder CD/DVD -afstandsstykker eller 1/16” klar akryludskæring
  • Tube af Loctite Go2Gel Klar lim Lokale isenkræmmere.
  • 3V 1Amp strømforsyning Brug enten 2 D-batterier eller en 3v 1amp eller større vægvorte.
  • Tilføj eventuelt en ON/OFF vippekontakt Samling Saml ovenstående dele. Du er velkommen til at erstatte, men lasermodulerne skal alle være relativt tætte på strøm og køre på 3V DC -strøm. De opførte lasere har rimelig store messingbeslag, der er nyttige som kølelegemer. Laserne skal være relativt tæt i mw -output, så den ene ikke bliver for meget lysere end de andre. 5 til 10mw er fint til et mørkt soveværelse eller lignende og kræver ikke de tungere sikkerhedsadvarsler, som større kræver.

Trin 2: Lumia -hjul

Lumia hjul
Lumia hjul
Lumia hjul
Lumia hjul

Lumia -hjulet er konstrueret af en plastisk cd/dvd “spacer” disk. Hvis du har en stak DVD RW'er eller CD RW'er, indeholder de sandsynligvis en klar afstandsstykke øverst og/eller nederst på stakken som vist på billedet.

Hvis du ikke har dette, kan du bruge 1/16”klar akryl eller lignende (lettest at skære) og skære en firkant på 4 ½”. Læg en gammel cd eller dvd ovenpå, og brug en magisk markør til at skitsere den, inklusive centerhullet. Brug et ridsende kompas eller et værktøj til at ætse cirklen og snappe de 4 hjørner af.

For “Lumia” -delen vil du sprede limen ud over den ene overflade. Jeg brugte Loctite Go2Gel -limen, da den er tyk og ikke kører eller ændrer farve. Du vil være sikker på, at det tørrer klart, ikke overskyet. Du kan først teste på skrotplast.

BEMÆRK, at nogle lim tørrer klart, men bliver derefter uklare efter et par dage. Testors flylim gjorde dette på min første disk.:-(Det bedste er IKKE at bruge din finger eller berøre limet til noget. Jeg foreslår, at du prøver det på et stykke plast først. Du vil have det groft, ikke udglattet. Sørg for at dække disken, hvor laserne vil skinne. Hvis du efterlader huller, vil bjælkerne gå lige igennem som en prik, hvilket ødelægger lidt effekten. Du kan teste et stykke ved blot at skinne en laserpeger gennem den limdækkede plastik mod en mørkere rumvæg eller loft. Du bør se et mønster, der ligner introfotoet.

Sæt disken til side i 24 timer til den er helt tør.

Trin 3: Motor og kuffert

Motor og kuffert
Motor og kuffert

Motor

Motoren skal være 1 omdr./min. Eller mindre. Men jeg fandt ud af, at den 12v 3rpm motor, der er angivet, fungerede perfekt ved 3V, der kørte med en endnu lavere hastighed. Også dejligt og roligt. Da hjulet er meget let, bør en let gearmotor være fin. Men hastigheden på 1 o / min eller langsommere er vigtig, medmindre du vil have en vild trance -dansemusikversion!

For at montere hjulet på motoren fandt jeg en gammel radioknop med sætskrue, som jeg limede plasthjulet til. Det behøver slet ikke at være centreret. En lille vingle skader ikke noget.

Sag

Jeg fandt en lille håndværksboks med hængsler og lås i en håndværksbutik til $ 5. Basswood er fantastisk til et så enkelt projekt. Det skal bare være stort nok til at installere lasere, motorer og valgfrit D -batterier.

Jeg borede 3 huller til laserstrålerne og et andet til motoren. Nøjagtige målinger er ikke nødvendige, så længe laserne ikke blokeres og forbliver skinnende gennem hjulet hele tiden.

Trin 4: Lasermontering og ledninger

Lasermontering og ledninger
Lasermontering og ledninger

Vær opmærksom på advarslen om ikke at kigge ind i laserne eller skinne direkte ind i dit øje eller andres!

Jeg monterede de tre lasere i træk på et stykke træ uden andet end et trådbånd. Men du kan også varme lim.

BEMÆRK: disse lasere bliver varme. Jeg kører kun enheden i 15-20 minutter ad gangen. Men hvis du vil have længere, kan du erstatte et stykke messing eller andet metal til at montere dem på. Dette ville hjælpe som en kølelegeme.

Ledninger

Ledningsføring er enkel. Tilslut bare alt det negative sammen og alt det positive sammen, inklusive motoren (Ingen bekymringer om polariteten med motoren. Den kan køre i begge retninger). Tilslut hvert bundt til det negative og positive ved 3V strømforsyningen. Du kan valgfrit tilføje en ON/OFF -kontakt.

BEMÆRK: du må ikke bruge mere end 3,0-4,0v DC med laserne, ellers brænder de ud eller flimrer! Motoren skal køre fint ved 3v.

Du kan bruge to D -batterier i stedet for 3V 1amp AC vægvorte. D -batterier er nødvendige på grund af den mængde strøm, som tre lasere plus motor kræver. Jøsses, vi havde brug for flere tusinde watt for at køre vores lasere tilbage i de gode ole dage!

Du skal sandsynligvis lodde ledninger sammen, da nogle af lasermodulerne har meget korte eller tynde ledninger. Skrøbelig!

Anbefalede: