Indholdsfortegnelse:

Sif's Maze (spil) - Arduino ITTT: 4 trin (med billeder)
Sif's Maze (spil) - Arduino ITTT: 4 trin (med billeder)

Video: Sif's Maze (spil) - Arduino ITTT: 4 trin (med billeder)

Video: Sif's Maze (spil) - Arduino ITTT: 4 trin (med billeder)
Video: Non invasive phenotyping to quantify the dynamics of plant environment interaction 2024, Juli
Anonim
Sif's Maze (spil) - Arduino ITTT
Sif's Maze (spil) - Arduino ITTT

Min skole gav mig til opgave at lave noget interaktivt med en Arduino. Jeg lavede et lille labyrintspil, som desværre ikke blev så godt, men du er velkommen til at afslutte det eller tilføje det

Dette projekt startede som et koncept for en TBA om nordisk mytologi. Du var Lifthrasir, elsker af livet og havde glemt dit navn. Du var enten nødt til at finde din elsker, Lif, eller flygte fra skoven, du vågnede i. Ak, det blev heller ikke så godt, så jeg ændrede det til et lille labyrintspil, der stadig holdt fast i den nordiske mytologi

Trin 1: Dette er hvad du skal bruge

Følgende stykker er nødvendige til dette projekt:

- Arduino Uno

- Spring ledninger

- Liquid Crystal Display (LCD) (16, 2)

- Trykknap x2

- Potentiometer

- 10k Ohm modstand x3

- Mindst 1 kg fedtsten (Jo mere sten du har, jo lettere bliver det at montere hardware indeni).

- Træprop x4

Trin 2: Tid, til en R T

Tid, til en R T
Tid, til en R T

Du læste det rigtigt damer og herrer. Det er tid til A R T. Eller rettere, hugge fedtsten på en sådan måde, at hardwaren passer ind.

Jeg gjorde dette ved at hugge og rive stenen, men hvis du har andre, mere professionelle værktøjer derhjemme, er du velkommen til at bruge dem. Fedtsten dyrkes meget let, så du virkelig ikke har brug for en MX-30KSUPER boremaskine eller noget. Standard forsynings- og gitterudstyr fungerer fint.

For det første skal vi dele stenen i to. Tro det eller ej, men jeg gjorde dette ved at tage en sav til bløde metaller og savede lige igennem den. nu hvor vi har 2 halvdele af en sten, kan vi begynde at skære en rektangulær form et sted midt i den ene halvdel. Vi vil bruge dette til displayet. Jeg gjorde min stor nok til, at HELE skærmen kunne passe ind, men du kan også forme den på en måde, som kun selve skærmen bliver afsløret.

GANG MED FORSIGTIG !! Som du måske har bemærket, er der en enorm revne i min displayhalvdel. Det skete under boring i nærheden af en slankere del (vi kommer til at bore senere). Vær meget forsigtig, mens du borer i nærheden af slankere dele, da dette sker meget.

Åh ja, måske også være forsigtig generelt. Jeg hader at se nogen blive såret på grund af mit projekt.

Nu! Hvad angår anden halvleg, skal vi bruge en udhulet rektangelform. Dybt nok til at passe til Arduino- og grydemåleren, men ikke for dybt, fordi du ikke vil have stenen til at splitte.

Tid til at bore, skat. Nu vil du vælge 4 steder omkring displayhullet og den hule del af dine halvdele. Du vil senere sætte træpropperne derind for at understøtte den øverste (Display) halvdel. Bor huller i (ikke igennem) stenen, og sæt propperne i hullerne. Gør det samme med den øverste (display) halvdel. Jeg foreslår, at du sætter hullerne de samme steder.

Når du har gjort det, skal du være i stand til at lægge stenene oven på hinanden, med plads imellem!

Trin 3: Hardware La Vista, Baby

Hardware La Vista, Baby
Hardware La Vista, Baby
Hardware La Vista, Baby
Hardware La Vista, Baby
Hardware La Vista, Baby
Hardware La Vista, Baby
Hardware La Vista, Baby
Hardware La Vista, Baby

Undskyld den forfærdelige Terminator ordspil, men det er på tide at samle hjertet af maskinen.

Start med at lodde enten stifter eller spring ledninger til LCD -skærmen. Jeg valgte at lodde springtrådene direkte til skærmen. På denne måde ville jeg bevare rummet, og alt ville passe bedre. Når du er færdig, skal din skærm ligne min. Du kan slå op, hvordan du tilslutter LCD -skærmen her:

www.arduino.cc/en/Tutorial/HelloWorld?fra …

Du kan følge de nøjagtige instruktioner i denne vejledning, fordi jeg også brugte dette til at forbinde min skærm, så koden fungerer med disse pins.

Du kan teste skærmen med eksempelkoden i den samme vejledning, når du er færdig.

Dernæst foreslår jeg, at du tilslutter pulsmåleren til et stykke printkort. Tilslut gryden og skærmen, og test gryden ved at dreje den. Hvis lysstyrken på LCD'en ændres, har du tilsluttet den korrekt. Hvis ikke, foreslår jeg, at du tager et andet kig på vejledningen, der er linket ovenfor.

Hvis du er færdig, skal du tage dine knapper, slutte dem til jorden og 5V ben på din Arduino. Du kan slutte knapperne til alle digitale stifter. Sørg for at kontrollere koden, hvis benene er de samme.

Når du er færdig, kan du lægge hardware i din sten!

Trin 4: Hvis (lastStep) {code ();}

Bleep bloop. Tid til at indtaste matrixen.

Du gættede det! Det er tid til at kode. Bare rolig. Denne del er faktisk ret let. Det eneste, jeg ikke kunne komme på arbejde, var spillet over skærmen. Hvis det lykkes dig at få det til at fungere, så fortæl mig det venligst!

Du kan bruge min kode, som jeg har tilføjet som en fil, der kan downloades. Du kan tilføje dine egne niveauer ved at kopiere og indsætte de tidligere niveauer, men med forskellige svar (venstre og højre).

Og det er alt! Jeg håber virkelig, at du har fået noget ud af denne vejledning og måske endda har lavet din egen!

Hvis du gjorde det, ville jeg elske at se det!

Anbefalede: