Indholdsfortegnelse:

6CH Smart Power Strip med Wemos D1 Mini og Blynk: 5 trin
6CH Smart Power Strip med Wemos D1 Mini og Blynk: 5 trin

Video: 6CH Smart Power Strip med Wemos D1 Mini og Blynk: 5 trin

Video: 6CH Smart Power Strip med Wemos D1 Mini og Blynk: 5 trin
Video: haley and andy scenes | logoless 1080p + 6ch 2024, Juli
Anonim
Image
Image

Dette projekt beskriver, hvordan man laver en 6CH smart strømstik styret af smartphone med Blynk og Wemos D1 mini R2 stort set overalt i verden ved hjælp af internet.

Til dette projekt blev jeg inspireret af denne flotte Instructables:

Advarsel: Dette projekt omhandler vekselstrøm, hvilket er farligt, hvis du ikke ved, hvordan det skal behandles sikkert. Du skal behandle elektricitet med forsigtighed

Trin 1: Introduktion

En strømstik er en forlængerledning med mere end en stikkontakt i enden, mens der er forskellige typer strømstik (overspændingsbeskyttelse osv.), Med henblik på dette projekt vil en grundlæggende en gøre.

Til dette projekt brugte jeg en strømstik med 6 stikkontakter hver med en kontakt til at styre stikkontakten uafhængigt. Efter ændringen, der er anvendt i dette projekt, kan du selvfølgelig styre hver af de 6 stikkontakter med din smartphone ved hjælp af Blynk-appen (eller tilsidesætte Blynk-kontrollen ved at trykke på kontakten på strømstikket).

For at styre stikkontakten med Wemos D1 mini er det nødvendigt med et optoisoleret relækort for at tænde eller slukke for strømmen til stikkontakten.

Et relæ er en elektrisk betjent kontakt, hvor der som udgangspunkt bruges en strøm til at tænde eller slukke en kontakt. Relæer kan være af mange typer, den jeg vil bruge er et elektromagnetisk relæ, men brug gerne alt, der matcher dine krav. De relæer, jeg vil bruge, vil også være optisk isolerede, hvilket betyder, at relæets drivkredsløb holdes fuldstændigt adskilt fra netkredsløbet, det styrer. For at gøre mit liv lettere fik jeg et 8CH bord og brugte kun 6 relæer til dette projekt.

Trin 2: Krav

Hvad du har brug for til dette projekt:

Arduino IDE

8CH Realay Board (faktisk bruges kun 6 relæer til dette projekt, da strømstikket har 6 stikkontakter)

Blynk App til IOS eller Android

Wemos D1 Mini R2

En 6CH (eller 8CH) strømstik som denne (EU -stik)

Farvede ledninger og Dupont-ledninger fra mand til kvinde

Blå ledning og sort eller brun ledning til strømførende og neutral strøm

Trin 3: Opsætning af strømstik

Opsætning af strømstik
Opsætning af strømstik
Opsætning af strømstik
Opsætning af strømstik

Sørg for, at lysnetstikket er UTKOBLET!

Skru alle skruerne bag på strømforsyningen ud

Generelt leveres power-strips med manipulationssikre skruer, så du har brug for en skruetrækker, der er designet til at skrue de manipuleringssikre skruer af.

Tag topdækslet af og undersøg kredsløbet

Du skal afbryde forbindelsen "LIVE AC" på tværs af alle de 6 stikkontakter og opretholde forbindelsen "NEUTRAL AC" på tværs af alle de 6 stikkontakter.

Lod de ledninger, der kommer fra relæerne direkte til den varme (LIVE AC) terminal, efter at du har afbrudt forbindelsen "LIVE AC" på tværs af alle de 6 stikkontakter.

Den strømstik, jeg bruger, har individuelle kontakter til hvert stik. Hvis den ikke har individuelle switches, er proceduren den samme, men du kan ikke tilsidesætte Blynk -kontrol for at slukke for en stikkontakt.

Se billedet for at finde ud af, hvordan du laver disse forbindelser.

Trin 4: Ledningsføring

Ledninger
Ledninger

Figuren viser, hvordan man forbinder strømstikket til 8CH -relækortet og Wemos D1 mini R2 -udviklingsbordet.

Da strømstikket har manipuleringssikre skruer, har du brug for et værktøj til at åbne manipuleringssikre skruer som vist på figuren.

Når du åbner strømstikket, skal du afbryde forbindelserne til "LIVE AC" -terminalen på hver stikkontakt og lodde en farvet ledning til "LIVE AC" -terminalen på hver stikkontakt som vist på billedet.

Trin 5:

Billede
Billede

Tilslutning til Wemos D1 Mini R2

Alt du skal tilslutte er GND- og V+ -stifterne til 5V- og GND -benene på Wemos D1 Mini R2 og derefter tilslutte relæindgange til alle Wemos D1 Mini R2 GPIO'er efter eget valg, jeg brugte D2, D5, D6, D7, D3, D4.

Software

Ved hjælp af Blynk er du fuldstændig fleksibel til at styre Wemos D1 Mini R2 GPIO'er og dermed relæerne.

Jeg vil opdatere dette indlæg med en komplet tutorial om, hvordan du konfigurerer Blynk til dette formål.

Anbefalede: