Indholdsfortegnelse:

IoT Bit -funktioner: 6 trin
IoT Bit -funktioner: 6 trin

Video: IoT Bit -funktioner: 6 trin

Video: IoT Bit -funktioner: 6 trin
Video: IoT Cơ Bản - Blynk và BBC micro:bit - Kết nối WiFi với Grove ESP8266 và REKA:BIT 2024, Juli
Anonim
IoT Bit -funktioner
IoT Bit -funktioner

I denne instruks vil vi vise dig, hvordan du bruger IoT Bit Functions GUI til dine minicomputere som Raspberry Pi 1, 2 og 3. Funktionerne, GUI'et vil have i V1, er:

  • "Send SMS",
  • "Vis SMS",
  • "Slet SMS",
  • "Foretag opkald",
  • "Læg på",
  • "Indstil GPIO til HIGH/LOW"
  • "Signalkvalitet"

Disse funktioner forenkler kommunikationen med IoT Bit -modemet, og ved at bruge dem i et automatiseret script kan vi styre hardware, der er knyttet til Raspberry Pi's GPIO -pins, ved blot at sende en SMS til IoT Bit. Dette kan være nyttigt i mange projekter, hvor du vil tænde eller slukke enhederne fra et fjernt sted, det kan gøres med næsten enhver enhed, hvis det er korrekt konfigureret.

I denne Instructable viser vi den allerførste version af den grafiske brugergrænseflade til IoT Bit, og hvordan man konfigurerer et python -script, så funktionen "Set GPIO High/Low" altid kører, så hvis der sendes en SMS, vil den automatisk indstille valgt pin.

Trin 1: Nødvendigt materiale

Nødvendigt materiale
Nødvendigt materiale

1 x IoT Bit -pakke

1 x minicomputer (brugt Raspberry Pi 3 til dette instruerbare)

1 x PC -skærm (HDMI eller med adapter)

1 x mus

1 x tastatur

1 x SD -kort (med et operativsystem som Raspbian, Ubuntu)

1x USB -kabel

Trin 2: 40-benet overskriftslayout

40-benet overskriftslayout
40-benet overskriftslayout

Her er skematikken over 40-benet header til at passe dit projekt i overensstemmelse hermed med de tilgængelige pins.

Tilgængelige porte Port // Beskrivelse

  1. Diagnostikport til output -udviklingsmeddelelse (Denne er ikke i brug) (Typisk ttyUSB0)
  2. NMEA -port, der udsender GPS -oplysninger (typisk ttyUSB1)
  3. AT -kommandoport (typisk ttyUSB2)
  4. Modemport (Typisk ttyUSB3)
  5. USB-lydport (typisk ttyUSB4)

Trin 3: Opsætning af GUI

Den første ting at gøre er at køre i terminalen:

  • $ sudo apt-get opdatering
  • $ sudo apt-get opgradering

Dette sikrer, at du har alt opdateret og alle pakker installeret. Hovedmodulet, vi brugte i denne instruerbare, er PyQt5 til Python 2.7, som skal installeres ved hjælp af følgende kommando:

$ sudo apt-get install python-pyqt5

Når PyQt5 er downloadet, skal du bruge "IoT_Bit_library.py", "IoT_Bit_GUI_V1.py" og "popup.py" scripts, vi har lavet, for at downloade dem gå til GitHub -linket:

github.com/Altitude-Tech/IOTBit_Functions_…

Når du har downloadet dem, skal du gemme dem i biblioteket "/home/pi".

Inden vi kører det, skal vi give det eksekverbare tilladelser ved at åbne og skrive på terminalen:

$ sudo chmod +x IoT_Bit_GUI_V1.py

For at køre GUI -scriptet skal du bare indtaste terminalen:

$./IoT_Bit_GUI_V1.py

Det anbefales at bruge python 2.7, da denne GUI og biblioteket er blevet oprettet ved hjælp af den. Hvis du vil bruge nogen versioner over eller under python 2.7, bliver du nødt til at ændre koden, og den fungerer muligvis ikke optimalt.

Trin 4: Sådan bruges

Sådan bruges
Sådan bruges

Instruktioner:

For at sende en SMS skal du først indtaste telefonnummeret i det første indtastningsfelt. Indtast derefter din tekstbesked i det andet indtastningsfelt lige ved siden af knappen Send SMS, og klik på Send. Hvis det lykkes, skal der vises en meddelelse i boksen Display for at bekræfte, at den blev sendt

For at få vist SMS skal du klikke på "Vis alle" for at se alle meddelelser, 1 for at se den første SMS, 2 for at se den anden SMS osv. Efter indtastning af nummeret skal du klikke på knappen "Vis SMS", og meddelelsen vises i boksen Display nedenfor

For at slette SMS’en skal du klikke på knappen “Slet alle” for at slette al SMS, for at slette en bestemt SMS skal du vælge “Slet specifik SMS” i rullemenuen og klikke på “Slet SMS” -knappen, en pop op vil åbne for dig at indtast den SMS, du vil slette efter indtastning af SMS -nummeret, tryk på "OK" for at slette den specifikke SMS, og luk boksen, hvis du ikke ønsker at slette en anden specifik SMS (Husk den SMS, du vil slette, refererer til indeksnummeret) ved siden af SMS'en, når du klikker på "Vis alle" og ikke i den rækkefølge, du ser dem i displayvinduet). For derefter at slette al SMS med status "Modtaget læst" vælg "Slet læst" fra rullemenuen og klik på "Slet SMS", for at slette alle SMS med status "Modtaget læst" og "Gemt afsendt" vælg "Slet læst & Sendt "i rullemenuen, og klik på" Slet SMS ", for at slette alle SMS'er med status" Modtaget læst "," Gemt afsendt "og" Lagret ikke sendt "vælg" Slet læst, sendt og ikke sendt "fra drop- ned -menuen og klik på "Slet SMS"

For at foretage et opkald skal du indtaste telefonnummeret i det samme indtastningsfelt som telefonen til SMS og klikke på "Foretag opkald", for at lægge på, skal du bare klikke på "Hangup" -knappen en gang

For at kontrollere signalet skal du kun klikke på knappen "Signalkvalitet", og der vises en meddelelse på displayboksen, der er kun fem muligheder "Dårligt signal", "OK signal", "Godt signal", "Ekstraordinært signal" og "Ingen forbindelse"

Derefter har du "Indstil GPIO til HIGH/LOW" denne funktion sætter den valgte GPIO -pin til enten lav eller høj afhængigt af den sidste sms, der sendes, for eksempel: "PIN26H" vil sætte pin 26 til høj, og "PIN26L" vil indstil den til lav, når der er klikket på knappen. Vi har gjort dette for ben 26, 19 og 13, andre GPIO -ben kan tilføjes, bare sørg for at de ikke bruges af IoT Bit

Trin 5: Auto_Script.py Script

Auto_Script.py Script
Auto_Script.py Script

For at konfigurere GPIO -funktionerne til at køre på ubestemt tid skal du downloade "Auto_Bash.sh" og "Auto_Script.py" fra dette GitHub -link og gemme dem i din "/home/pi" -mappe:

github.com/Altitude-Tech/IOTBit_Functions_GUI

For derefter at gøre bash -scriptet eksekverbart:

$ chmod +x Auto_Bash.sh

Efter at have gemt dem til din pi og gjort bash -scriptet eksekverbart, skal du blot åbne terminal og skrive på kommandolinjen:

$ sudo nano /etc/rc.local

Så i slutningen lige før "exit 0" input:

bash /home/pi/Auto_Bash.sh

Genstart din pi for at starte scriptet. I er alle færdige tillykke. Scriptet skal køre, og når du sender en besked til en af de pins, der er konfigureret, vil de gå til henholdsvis højt eller lavt. Husk, at du altid kan ændre søgeordet for at sætte nålen til høj eller lav.

Trin 6: Liste over SMS -kommandoer

  • PIN26HPIN26L
  • PIN19HPIN19L
  • PIN13HPIN13L

Husk, at du kan ændre SMS -kommandoerne til ethvert ord, du ønsker, og tilføje eventuelle GPIO -ben, der ikke bruges af hindbærpi, bare gå ind i "Auto_Script.py" og se efter ovenstående kommandoer og replikere dem for andre pins.

Anbefalede: