Indholdsfortegnelse:

Sluk forlygterne, når tændingen er slukket: 9 trin (med billeder)
Sluk forlygterne, når tændingen er slukket: 9 trin (med billeder)

Video: Sluk forlygterne, når tændingen er slukket: 9 trin (med billeder)

Video: Sluk forlygterne, når tændingen er slukket: 9 trin (med billeder)
Video: Как проверить генератор. За 3 минуты, БЕЗ ПРИБОРОВ и умений. 2024, Juni
Anonim
Sluk forlygterne, når tændingen er slukket
Sluk forlygterne, når tændingen er slukket
Sluk forlygterne, når tændingen er slukket
Sluk forlygterne, når tændingen er slukket

Jeg købte min ældste søn en brugt 2007 Mazda 3 i sidste uge. Den er i god stand, og han elsker den. Problemet er, at da det er en ældre basismodel, har den ingen ekstra klokker eller fløjter som automatiske forlygter. Han kørte en Toyota Corolla, som han gav videre til sin lillebror, men den havde automatiske forlygter, så han aldrig behøvede at bekymre sig om at slukke dem. Jeg var bekymret for, at han ville glemme at slukke dem en dag på college og vende tilbage til et dødt batteri.

Trin 1:

Jeg fik min hjerne til at forsøge at finde på en simpel løsning, der måske indebar at trykke på en sikring, der kun gav strøm, når tændingen var tændt og på en eller anden måde bruge den til at levere strøm til forlygterne, men problemet er, at der er fem forskellige sikringer til forlygterne: Nærlys på højre side, nærlys på venstre side, fjernlys i højre side, fjernlys i venstre side og en 40 amp sikring under emhætten, der driver dem alle. Selvom jeg på en eller anden måde skulle afbryde strømmen til forlygterne gennem en eller alle sikringerne, tror bilen stadig, at forlygterne er tændt, fordi kontakten stadig er tændt, og bilen giver en høj advarselslyd, mens førerdøren er åben med tændingen slukket. Det ville blive irriterende.

Trin 2:

Billede
Billede

Jeg besluttede, at den bedste måde var at gå til kilden, og det var forlygtekontakten på blinklyset. Heldigvis afslørede det kun at løsne fire skruer. To under rattet og to, der holder stilken til ratstammen.

Trin 3:

Billede
Billede

Jeg sonderede stilkenheden ved hjælp af mit multimeter og bestemte, at afbrydelse af ferskenwiren var det samme som at dreje forlygtekontakten til slukket position. Hvordan jeg fastslog dette var fordi der var kontinuitet mellem fersken og røde ledninger, når kontakten blev drejet til forlygter og kontinuitet mellem fersken og orange ledninger, når kontakten blev drejet til parkeringslys, men ingen kontinuitet mellem nogen af dem, når kontakten blev drejet af.

Trin 4:

Billede
Billede

Jeg besluttede at bruge et 12 volt bilrelæ til at afbryde ferskenwiren, når tændingen var slukket for at simulere forlygtekontakten, der var slukket. Jeg skubbede ferskenwirens pin tilbage ud af wire -stikket, og heldigvis var den næsten identisk med en RC -servostift, som jeg har masser af. Jeg brugte en tynd RC servotråd og pillede den gule ledning af, så jeg havde kun en rød og bageste ledning tilbage. Jeg lodde og krympede en kvindelig servostift på den sorte ledning og skubbede den ind i ledningsnettet og lodde og krympede en han -servostift på den røde ledning og skubbede den ind i ferskenwirens hunnål. Grundlæggende var det, jeg gjorde, ferskenwiren super lang, fordi kortslutning af enderne af de røde og sorte ledninger sammen fuldender ferskenwirens oprindelige sti.

Trin 5:

Billede
Billede
Billede
Billede

Dette er stilkenheden med beskyttelsesdækslet geninstalleret. På det andet billede kan du se min røde og sorte servotråd forsvinde i bindestreg. Jeg fiskede den over til sikringspanelet i fodrummet til passagersædet.

Trin 6:

Billede
Billede

Her er 12 volt bilrelæet monteret bag sikringsbakken. Den hvide ledning er jordet eller negativ, og den røde ledning går til en positiv terminal, der kun får strøm, når tændingen er tændt. Når det sker, lukker det relæet og giver kontinuitet mellem de gule og blå ledninger, som jeg har tilsluttet enderne af min røde og sorte servotråd ved hjælp af et JST -stik. Husk, at kortslutning af de røde og sorte ledninger sammen fuldender ferskenwirens kredsløb.

Trin 7:

Billede
Billede

Her er skematikken over et typisk 12 volt bilrelæ.

Trin 8:

Billede
Billede

Jeg brugte et mini -sikringshane til at forbinde relæets positive terminal til en sikringsposition, der kun får strøm, når bilens tænding er tændt. I dette tilfælde var det til et måntag, som denne bil bestemt ikke har.

Trin 9:

Når bilens tænding er slukket, åbner relæet og afbryder ferskenwiren, og forlygterne slukker uanset kontaktens position på stilken. Hvis kontakten blev efterladt, tændes forlygterne automatisk, når min bil startede, hvilket min søn sagde, at han måske ville gøre, da hans chaufførs instruktør fortalte ham, at han alligevel skulle køre med lyset hele tiden. Nu skal jeg i hvert fald ikke bekymre mig om, at han løber tør for batteriet! Tak fordi du kiggede!

Anbefalede: