Indholdsfortegnelse:

PUZZLE - Arduino Logic Game: 3 trin
PUZZLE - Arduino Logic Game: 3 trin

Video: PUZZLE - Arduino Logic Game: 3 trin

Video: PUZZLE - Arduino Logic Game: 3 trin
Video: Columns for Arduino by K4ICY - A Portable Match-3 Puzzle Game - Game Play on Prototype 2024, Juli
Anonim
PUZZLE - Arduino Logic Game
PUZZLE - Arduino Logic Game

Hej.

Jeg vil gerne fortælle dig om historien om at skabe et simpelt puslespil "Puzzle" ved hjælp af Arduino UNO og TFT-Shield.

For at oprette spillet havde jeg brug for følgende komponenter:

  • Arduino UNO
  • Strømadapter (AC-DC) 6-12V til Arduino UNO
  • MicroSD -kort
  • TFT skjold

Trin 1: Indledende version

Indledende version
Indledende version

TFT-skjoldet er praktisk, fordi det har en slot til tilslutning af et micro SD-kort og en integreret hardware Jpeg-dekoder. Denne funktion giver dig mulighed for hurtigt og nemt at lave din egen fotoramme til visning af fotos (naturligvis baseret på en demo). Det var det, jeg først gjorde. Men så kedede jeg mig bare med at kigge på billederne, og så kom tanken i tankerne: ville jeg prøve at lave et logisk spil? Flere aftener blev brugt på at skrive en skitse til Arduino Uno. Og den første version var klar.

Et foto indlæses fra microSD -kortet, billedet på skærmen er opdelt i 4x3 celler, den nederste højre celle forsvinder, og alle celler begynder at bevæge sig tilfældigt. Ved at trykke på den venstre knap under skærmen kan du indlæse det næste foto. Ved at trykke på den midterste knap kan du starte spillet - for at samle gåder. Bevægelse af gåder ved at trykke på berøringsskærmen TFT-Shield. Som et eksempel optog jeg billeder fra instructables.com på et micro SD -kort. Du kan optage alle dine fotos på micro SD -kortet.

Trin 2: Tilføjelse af funktionalitet

Tilføjelse af funktionalitet
Tilføjelse af funktionalitet
Tilføjelse af funktionalitet
Tilføjelse af funktionalitet
Tilføjelse af funktionalitet
Tilføjelse af funktionalitet

At samle gåder 4x3 er interessant, men let og hurtigt nok. Jeg ville komplicere spillet, for eksempel for at øge partitionen fra 4x3 til 8x6.

Jeg tilføjede muligheden for at angive antallet af kolonner og rækker i skitsen (anbefalet: 4x3, 4x6, 8x3, 8x6). At spille er blevet meget sværere og længere. Og det er blevet meget vanskeligere at navigere i gåderne.

Jeg besluttede at tilføje et tip - da jeg klikkede på den fjerde knap (fra venstre mod højre), vises celletal på skærmen. Når du klikker på den anden knap (fra venstre mod højre) forsvinder tips på skærmen. Når du klikker på den første knap, kan du ændre værktøjstipens farve (afhængigt af billedet) for at gøre værktøjstip så læseligt som muligt.

Trin 3: Demonstration

Som et resultat af mit arbejde fik jeg et spil, til demonstration af hvilket jeg lavede følgende video.

I slutningen af instruktionerne vedhæfter jeg skitsen TFT_shield_Puzzle. For at kompilere skitsen skal du installere biblioteket YATFT.

Jeg håber du nød mine instruktioner.

Tak fordi du så med.

Anbefalede: