Indholdsfortegnelse:

Sådan udskiftes et grafikkort i næsten enhver computer: 8 trin
Sådan udskiftes et grafikkort i næsten enhver computer: 8 trin

Video: Sådan udskiftes et grafikkort i næsten enhver computer: 8 trin

Video: Sådan udskiftes et grafikkort i næsten enhver computer: 8 trin
Video: Обзор Razer Blade 15 Advanced 2024, Juli
Anonim
Image
Image

Hej, jeg hedder Joseph. Jeg er en computerentusiast, der kan lide at lære folk om computere. Jeg vil vise dig, hvordan du udskifter et grafikkort i en computer, så du kan opgradere din egen computer, når du har lyst. Udskiftning af et grafikkort i en computer kan være en nem måde at få din computer til at køre hurtigere end nogensinde før, mens du kører videoer, modelleringsprogrammer og spil.

Trin 1:

Billede
Billede

Den første ting, jeg ville gøre, når jeg arbejdede på en stationær computer, ville være at frakoble alt fra computertårnet og placere tårnet på siden på en overflade, der ikke leder elektricitet godt. Jeg satte en computer på siden, så jeg bekæmper ikke tyngdekraften hele tiden, mens jeg arbejder på computeren, for ikke at nævne, at den er meget mindre tilbøjelig til at vælte, hvis den allerede ligger på et bord. Overfladen, computeren er sat på, er afgørende. Computerkomponenter, såsom et grafikkort, kan ikke lide pludselige stigninger i elektricitet, såsom et statisk stød. For at forhindre et statisk stød på computeren eller dens komponenter skal computeren sættes på en antistatisk måtte. Hvis jeg ikke har en antistatisk måtte, gør et rent og tørt træbord eller linoleumsgulv det samme arbejde.

Trin 2:

Den anden ting, jeg ville gøre, ville være at tage computerpanelet af. Dette er et enkelt trin, der kan være mere eller mindre kompliceret for nogle mennesker, afhængigt af hvordan deres computerkasse er opsat. De fleste computere har to eller tre skruer på bagsiden af computeren, der holder sidepanelet fastgjort til sagen. Skru kun de skruer af, der holder den side af computerkassen på. Skub derefter sidepanelet mod bagsiden af kabinettet uden at løfte det. Panelet skal bevæge sig tilbage, og derefter kan panelet løftes af computerkassen. Hvis sidepanelet ikke har nogen skruer, der holder det til computerkassen, skal du kigge efter en håndtag på computerkassen. Sidepanelet kan have et fjederbelastet håndtag, der holder panelet på plads. I dette tilfælde kan det være lettere at sætte computertårnet op igen, hvis det er uklart, hvilken side af computeren der kan falde fra.

Trin 3:

Billede
Billede

Dernæst ville jeg se på bagsiden af computeren for at se, om der er skruer, der holder det eksisterende grafikkorts udvendige panel på plads og jordede mig til computerkassen. På de fleste computere, jeg har set, der har haft en udvidelsesslot bag på computerkassen, skal der være et par skruer, der holder en metalplade, der holder udvidelseskort, f.eks. Et grafikkort, på plads. Når skruerne og metalpladen er blevet fjernet, så ville jeg finde en måde at jorde mig til computerkassen. Dette sikrer, at kroppen ikke opbygger mere statisk elektricitet end computerkassen. Den bedste måde at gøre dette på ville være at bruge en antistatisk håndledsrem. Denne håndledsrem udligner dybest set den statiske elektricitet mellem kroppen og computeren ved at føre en ledning fra huden til computerens skal. Hvis jeg ikke havde adgang til denne håndledsrem, ville det samme arbejde være at holde en hånd på computerkassen. Imidlertid ville jeg så begrænse mig til kun at bruge den ene hånd.

Trin 4:

Billede
Billede

Derefter er det tid til at udskifte grafikkortet. Hvis der i øjeblikket er tilsluttet et grafikkort til computerens hovedkort, så ville jeg kontrollere, om der er kabler tilsluttet det aktuelle kort. Hvis der er tilsluttet kabler til det nuværende grafikkort, skal du tage stikket ud og flytte kablerne af vejen. Kig derefter efter en eller to plastikclips i hver ende af åbningen, det aktuelle grafikkort er i øjeblikket. Når disse klip er fundet, skal du trykke ned og ud på clipsene for at fjerne det aktuelle grafikkort. Træk derefter op i begge ender af grafikkortet for at fjerne det fra bundkortet. Siden af det eksterne panel af kortet kan ramme siden af udvidelsesstikket på computerkassen. Hvis dette sker, så er kortet blevet løftet så højt som det kan, og der skal være nok afstand til at flytte kortet mod midten af computerkassen. Når grafikkortets udvendige panel er inde i computerkassen, skal du derefter løfte kortet ud af sagen og sætte kortet på en antistatisk overflade.

Trin 5:

Billede
Billede

Nu hvor det gamle grafikkort er blevet fjernet, ville det næste trin være at sætte det nye kort i computeren. Nu ville jeg tage det nye grafikkort og skubbe det udvendige panel ind i en af udvidelsesåbningerne i computerkassen. Når det udvendige panel på grafikkortet er opstillet med sagen, skal du finde en udvidelsesplads, der passer til dette grafikkort. I de fleste tilfælde vil dette være den samme slot, som det gamle grafikkort sad i. Placer derefter grafikkortet i åbningen og skub ned på begge hjørner af kortet, så kortet skubbes ind i bundkortet. Hvis kortet er på plads, skulle to kliklyde have været frembragt af plastikklemmerne, der låste på kortet. Hvis der ikke blev hørt to klik, skal du sørge for, at plastklemmerne i begge ender af åbningen sidder godt fast på grafikkortet (kortet skal ikke let kunne trækkes ud af åbningen, hvis en eller begge klip med succes greb fat på kortet). Hvis der er nogen porte på grafikkortet, der ser ud til at passe til et af de kabler, der i øjeblikket ikke er brugt i computeren, skal du tilslutte det kabel, der passer til grafikkortet. Odds er, at kablet, der skal tilsluttes grafikkortet, er der for at levere ekstra strøm til kortet. Imidlertid har ikke alle grafikkort dette krav.

Trin 6:

Billede
Billede

Når det nye grafikkort er blevet indsat i udvidelsesåbningen, ville det næste trin være at udskifte metalpladen på bagsiden af computeren. Metalpladen skal placeres over læben på grafikkortets udvendige panel for at sikre kortet på plads. Når pladen er på plads, skrues skruerne på plads igen. På dette tidspunkt ville jeg fjerne min antistatiske håndledsrem, fordi jeg ikke længere arbejder med interne computerkomponenter, f.eks. Et grafikkort.

Trin 7:

Billede
Billede

På dette tidspunkt ville det sidste trin være at fastgøre sidepanelet på computerkassen igen. Hvis computerkassen bruger skruer til at fastgøre panelet til kabinettet, skal du tage panelet og placere det, hvor det skal være på computerkassen. Tving ikke panelet på plads. Tag sidepanelet nu, og skub det mod bagsiden af computeren, indtil det falder ned i rillerne på computerkassen. På dette tidspunkt skal sidepanelet være tæt til siden af computerkassen. Skub nu panelet fremad, indtil det flugter med computerens forside. En stor mængde kraft er ikke nødvendig for dette trin. Hvis jeg har brug for at skubbe hårdt for at fastgøre sidepanelet på en computerkasse, så er panelet ikke beregnet til at passe på den måde. Tag derefter skruerne og fastgør sidepanelet til computerkassen. Hvis jeg har en computer, der bruger en fjederbelastet håndtag til sidepanelet, så skal sidepanelet bare poppe på plads. En lille kraft kan være nødvendig, men jeg ville bare gøre det stik modsatte af, hvad jeg gjorde for at fjerne panelet.

Trin 8:

Billede
Billede

Installationen er fuldført. Alt, hvad jeg skulle gøre nu, var at installere driverne til grafikkortet ved hjælp af den cd, der fulgte med kortet, og det er det.

Bemærk: Grafikkortet fungerer ikke, før driverne er installeret. Hvis driverne ikke er blevet installeret på computeren, før grafikkort udskiftes, skal en computerskærm tilsluttes bundkortet i stedet for grafikkortet. Når driverne er blevet installeret, bruger computeren grafikkortet til at sende video til computerskærmen.

Anbefalede: