Indholdsfortegnelse:

ATTiny EMF -detektor: 6 trin (med billeder)
ATTiny EMF -detektor: 6 trin (med billeder)

Video: ATTiny EMF -detektor: 6 trin (med billeder)

Video: ATTiny EMF -detektor: 6 trin (med billeder)
Video: Ormakal Undaakanam Live (SSLC) Physics Epi 20 2024, Juli
Anonim
ATTiny EMF -detektor
ATTiny EMF -detektor

Som tradition er det færdige produktbillede først.

Inspireret fra masteruans lignende bygning, som jeg vil linke herunder, gik jeg i gang med at bygge min egen elektromagnetiske feltdetektor i mikrostørrelse. Målene var at gøre dette så lille som muligt og samtidig bevare nok stabilitet til, at det ikke ville bryde i nogens lomme. Udfordringen til det var antennen. Som du kan se fra mit færdige billede, besluttede jeg at bruge protoboardet til at hjælpe antennen med at beholde sin form, hvilket jeg synes den gør fantastisk.

Masteruans konstruktion: Attiny85-EMF-detektor

Trin 1: Dele

Dele
Dele

[1x] Atmel ATTiny85V mikrokontroller og stikkontakt

[1x] 3,9M Ω modstand

[4x] LED'er (mange farver varierer)

[Forskellige] Jumperwires

[1x] Tryk på knappen eller kontakten

[1x] Knapcellebatteri og holder

Trin 2: Kodning og test

Kodning og test
Kodning og test
Kodning og test
Kodning og test

Upload koden til ATTiny85, instruktioner til dette kan findes overalt på internettet, så se en af dem, hvis du aldrig har arbejdet med en "rå" mikrokontroller før.

Byg projektet på et brødbræt for at teste ledningerne, før du går over på protoboardet. Dette trin er sandsynligvis det vigtigste, da det er meget vanskeligere at løse, når projektet allerede er loddet til et bord.

Da min kode ændrede sig meget lidt, og du sandsynligvis bliver nødt til selv at skyde et par ting, har jeg vedhæftet det originale Github -kodelink her: Github

Trin 3: Forbered antennen

Forbered antennen
Forbered antennen
Forbered antennen
Forbered antennen
Forbered antennen
Forbered antennen

Spol antennen til den ønskede form. Dette kan let gøres ved at vikle et stykke ledning rundt om en blyant og derefter strække det til en god længde. Hvad er en god længde, spørger du? Som du ved fra at stille et så stort spørgsmål, vil trådlængden påvirke frekvensen, den samler op. Men da vi ikke leder efter en bestemt frekvens og i stedet grundlæggende leder efter elektrisk støj, er længden ikke afgørende for bygningen. Jeg brugte simpelthen en ekstra ledning, der holdt den form, når den blev viklet.

Min ledning var tilfældigvis lidt større end protoboardets huller, så jeg borede dem ud, den skulle passere igennem.

Trin 4: Organiser

Organisere
Organisere
Organisere
Organisere
Organisere
Organisere
Organisere
Organisere

Med den største komponent på plads, antennen, besluttede jeg, hvor resten af delene skulle placeres. Jeg ville have styrke -LED'erne oppe nær fronten, og jeg placerede dem, der derefter arbejdede baglæns, på en sådan måde, at (jeg troede) ATTiny ville være let at koble ind.

Trin 5: Slutningen

Slutningen
Slutningen
Slutningen
Slutningen

Med alt på plads var det et let loddejob at afslutte. Mit projekt skulle oprindeligt ikke bruge en trykknap, bare batterifjernelse for at tænde/slukke. Men jeg besluttede at tilføje en efter, som du kan se ved det stablede bræt i bunden. Jeg genbrugte noget skrotråd, der havde brugt krympepakning på det, så jeg besluttede ikke at spilde det og bruge det også. Det hjalp med at isolere mit dårlige ledningsarbejde fra at kortslutte.

Trin 6: Ting der skal ændres

Hvis jeg skulle genopbygge dette projekt, ville jeg først ændre layoutet. Vælger at placere knapcellen i bunden af brættet, så knappen kan være øverst. På en sådan måde, at han ledninger er organiseret bedre. Eller specifikt designe et printkort til det. Måske ændre knappen til en switch, så jeg ikke behøver at holde den. Brug måske et 3D -printet cover til den nederste halvdel til at dække elektronikken.

Anbefalede: