Indholdsfortegnelse:

GLCD RADAR: 4 trin
GLCD RADAR: 4 trin

Video: GLCD RADAR: 4 trin

Video: GLCD RADAR: 4 trin
Video: Cool, VW Golf7 Car DIY a Digital LCD Dash | Backup Camera | Atmosphere Lights 2024, Oktober
Anonim
Image
Image
GLCD RADAR
GLCD RADAR

Hej igen form 'gammel mand i SC', Jeg så en radarskærm forleden og kunne lide den. Problemet er, at du skal downloade en særlig skærmapp for at se den og skal være forbundet til computeren. OG skærmen havde et PLASTISK overlay til vægten.

Ikke hvad jeg ville. Så jeg havde nogle 5110 (84x48) glcd og lavede dette. OK lige fra flagermus, det er ikke radar, dets ekkolod. For det andet er skærmen ikke buet med en flot farverefleksion. Men de har begge en kort rækkevidde på omkring 200 til

300 cm. Jeg forsøgte at få 'NEWPING' -biblioteket til at gå længere, men ingen konsekvente aflæsninger over 300cm. Der er langdistance sensorer, men jeg ville have et NEMT projekt, alle kunne nyde. På alle billederne opbevarede jeg et skab til venstre side, der er 25 cm væk til den roterende ultralydssensor. Dette er ekkolinjen i venstre side. I et tomt rum viser displayet ingen refleksion eller tom skærm. Øverst på skærmen er 200 cm for et svagt fjernt ekko.

Trin 1: Generel visning af STUFF og BUILD DELE

Generelt syn på STUFF og BUILD DELE
Generelt syn på STUFF og BUILD DELE
Generelt syn på STUFF og BUILD DELE
Generelt syn på STUFF og BUILD DELE

Dette er det grundlæggende layout. 2. foto er ekko af flaske.

Jeg ved ikke, hvorfor 'noterne' på billederne ikke vises, før du holder musen over dem.

Jeg kan godt lide, at du på forhånd ved, hvad du kan forvente og lærer af mine fejl. De to store fejl her hjælper dig med andre projekter. I 2 uger fik jeg skærmen fuld af falske ekkoer, da servoen bevægede sig. Perfekte skærme, når servoen var slukket. Jeg troede, at min skitse ikke var synkroniseret, så jeg manipulerede forsinkelse () og alt andet. Jeg opgav og begyndte at skille projektet fra hinanden, og jeg prøvede en idé mere … Jeg brugte en separat 5v forsyning til servoen. Selvom jeg havde ekstra 300uf hætter på den delte 5v linje ved at tilføje den anden forsyning, helbredte problemet. Min anden fejl var 5v til glcd. Den har en mærke på 3V ~ 5V, men med 5v fik jeg uregelmæssige opstart og blandede skærme.

Trin 2: Afstandsmåling

Afstandsmåling
Afstandsmåling
Afstandsmåling
Afstandsmåling

Her er en stol placeret 100 cm væk, og displayet viser 3,5 gradueringer.

Trin 3: Trådlayout og Ino Sketch

Trådlayout og Ino Sketch
Trådlayout og Ino Sketch

Mine andre projekter se venligst på glas og tid i firkant var så hård, men resultaterne var smukke.

Dette projekt er let … kopier og indsæt og klar til at tilslutte dele.

enhver arduino

enhver glcd 5110 84X48

enhver 3 -pins servo

enhver sonisk sensor HC-SR04

TO SEPARAT 5v forsyninger

Layoutet er let se foto. Jeg vil gerne takke forfatteren af PCD8544 for det bedste bibliotek, jeg nogensinde har brugt. De fleste biblioteker virker bare ikke, de er så komplekse eller ingen instruktioner. Denne er STOR. Hvis du ikke laver dette projekt, men spiller med 5110 lcd, skal du bruge dette bibliotek. Jeg downloadede 4 andre og blev bare så frustreret.

Tilbage til radaren … installer skitse med PCD8544. Den eneste ændring, du muligvis har brug for, er 'lcd. Setcontrast ().

Intervallet er 1-127. Jeg fik en god skærm på 55-60. "lcd. Setcontrast (55)". denne værdi ændres for at se kontrast på skærmen.

Du vil muligvis bemærke, at sweep ændrer hastighed, og det er fordi 'NEWPING' leder efter ekkoer. hvis den finder et godt ekko, stopper den og går videre, men i et åbent rum tager ekkoet længere tid, og så venter newping. Således tomt rum langsomt.. luk genstande hurtigt.

Tak fordi du kiggede, jeg håber jeg inspirerede dig. Se venligst min anden STUFF. og snart et lcd -olieskift, triptæller, ur, retning, MPH og kilometertæller alt i en gps 16x2 lcd … næste måned

Anbefalede: