Indholdsfortegnelse:

Sådan laves FUZZ guitareffekt fra Aliexpress DIY Kit: 20 trin (med billeder)
Sådan laves FUZZ guitareffekt fra Aliexpress DIY Kit: 20 trin (med billeder)

Video: Sådan laves FUZZ guitareffekt fra Aliexpress DIY Kit: 20 trin (med billeder)

Video: Sådan laves FUZZ guitareffekt fra Aliexpress DIY Kit: 20 trin (med billeder)
Video: Kaspers Tips & Tricks: Spil dark trap med en kazoo og dit guitar-pedalboard 2024, Juli
Anonim
Sådan laves FUZZ guitareffekt fra Aliexpress DIY Kit
Sådan laves FUZZ guitareffekt fra Aliexpress DIY Kit

Jeg byggede DIY Fuzz elektrisk guitareffekt fra AliExpress, og der var så beskedne oplysninger, at jeg besluttede at lave en instruktion til andre, mindre erfarne brugere eller købere. Så dette er.

Trin 1: Dette er indholdet i pakken, og hvad vi får fra sælgeren

Dette er pakkens indhold og hvad vi får fra sælgeren
Dette er pakkens indhold og hvad vi får fra sælgeren

Der er et flot farvet hus, alle elektronikdele (modstande, dioder, kondensatorer, IC'er osv.), Stik og ledninger.

God lodning er nødvendig for at fuldføre dette DIY kit. "Arktiske" (kolde) led og overophedede forbindelser eller elektroniske dele er de største fjender af enhver enheds funktion!

Trin 2: Modstande først

Modstande først
Modstande først

Først skal vi montere modstande. Fordi de ligger den laveste på printkortet og er nemme at montere dem.

Observer silketryk (hvidt tryk oven på printkort = printkort i videre tekst), hvor modstanden for navngivet modstand skal placeres. Du kan også kontrollere betjeningsvejledningen, men på PCB er det mere synligt. 330K betyder 330 kOhms eller 330, 000 Ohms, 4.7k betyder 4700 Ohms, 47R betyder 47 Ohm osv. Kontroller modstandernes farvekode for at tyde modstand:

www.resistorguide.com/resistor-color-code/

eller brug Ohmmeter til at kontrollere modstanden.

God praksis i elektronikarbejde er orientering af modstandene: 1. nummer til venstre, tolerance til højre. Det er ikke vigtigt om modstand, men det er vigtigt for det endelige udseende af dit arbejde:).

Trin 3: Næste - Dioder

Næste - Dioder
Næste - Dioder

Vær opmærksom på, hvordan dioder er orienteret - dette er meget vigtigt, fordi dioder er halvledere og leder elektricitet i den ene retning og ikke leder i den anden. Se alt om dioder:

da.wikipedia.org/wiki/Diode

da.wikipedia.org/wiki/Diode#/media/File:Di…

Linje på printkortet = linje på dioden. Der er også et firkantet punkt for diodeplacering på PCB (det andet punkt er rundt) og i et kvadratisk punkt går katoden (linje på diode).

Trin 4: Kondensatorer

Kondensatorer
Kondensatorer

Ligesom for modstande gælder det også for kondensatorer, uanset hvordan de orienteres, kapacitans er den samme. Men god praksis siger: "Placer kondensatorerne, så etiketterne er synlige".

154 betyder 150nF, 104 er 100nF osv. Og 150P betyder 150pF.

Mere om kondensatorer:

da.wikipedia.org/wiki/Capacitor

Vær opmærksom på, at en 104 kondensator skal ligge på PCB (det er markeret på PCB), fordi vi har brug for plads til In and Out -stik.

Trin 5: Elektrolytkondensatorer

Elektrolytiske kondensatorer
Elektrolytiske kondensatorer

Denne form for kondensatorer er polariseret, og derfor skal du være opmærksom på orientering. Lang ledning af elektrolytkondensator er +, minus er markeret på kondensator med en tyk streg. Forkert installation vil medføre røg og endda en eksplosion!

Mere om elektrolytkondensatorer:

da.wikipedia.org/wiki/Electrolytic_capacit…

Vær opmærksom på, at en 1uF og en 4.7uF skal ligge på PCB (også for In and Out -stik).

Trin 6: IC -stik

IC -stik
IC -stik

IC -sokter har til hensigt at placere IC'er i dem på enden, og vi behøver ikke at lodde IC'er direkte i printkortet. På denne måde kan vi ændre beskadiget IC med mange ben uden udbrænding af printkortet, når vi skal fjerne dårlig IC.

Orientering af stikkontakter er den samme som tegnet på printkort: endnu på stikket placeres som er trykt på printkort. Så er det let at vide, hvordan man sætter IC på en stikkontakt - IC har også noch på den. Og firkantet ben betyder nr. 1 pin af IC (pin 1 af IC er markeret som lille prik på huset til IC).

Trin 7: Fodkontakt og batteriforbindelse

Fodkontakt og batteriforbindelse
Fodkontakt og batteriforbindelse

Fodkontakt er en holder til hele PCB, når PCB er monteret i et hus, så sørg for at det er loddet godt. Du kan ikke forlægge det, fordi kontakten har tykke stifter, der kun går en vej i printkortet. Måske har du brug for kraft til at trykke på kontakten i printkortet, så vær forsigtig og ikke bremse printkortet eller fodsvingen.

Batteri snap (sælger navngiver det på denne måde på instruktionspapir) er tilslutning til 9V batteri, som leverer energi til kredsløbet, hvis der ikke er en hjælpestrømforsyning. Sæt ledninger til to huller, dette hjælper ikke med at bremse ledninger under batteriskiftet.

Trin 8: Potentiometre

Potentiometre
Potentiometre

Potentiometre er variable modstande, der er beregnet til at øge modstanden fra den ene endeposition til den anden endeposition med mellemliggende modstand.

Mere om potentiometre:

da.wikipedia.org/wiki/Potentiometer

I vores projekt er potentiometre tegnet og markeret i installationsvejledningen, meget tydeligt. Vær kun opmærksom på, at Tone (T) potentiometer er forbundet modsat end andre to. På billedet ses også godt. Brug ledninger fra sættet til at oprette forbindelse til printkort.

Trin 9: Udgangsstik

Udgangsstik
Udgangsstik

Vi kan nu tilslutte Output Jack. Den bruger kun to kontakter: jorden (som er den største terminal alle rundt om jackstikket og med møtrik til at fastgøre på huset) og topspidsen af udgangsstikket (fra Fuzz til forstærker). Kontroller med guitarstikket, hvilken kontakt der er tilsluttet Out -pin, når guitarstikket skubbes helt ind i stikket. I/O Jack er også tegnet på installationsvejledningen og er markeret GND/Shield og Tip (output signal) = OUT TIP på PCB. Tilslut GND -kontakt til jordskilt

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Schutzklasse_1_fett.svg

på PCB.

Trin 10: LED og strømforsyningsstik

LED og strømforsyningsstik
LED og strømforsyningsstik

Forbered LED et eksternt strømforsyningsstik med ledninger. Tilslut ikke til printkortet, fordi du skal montere i huset, før du opretter forbindelse til printkort (kan ikke gå gennem hullet fra ind til ud).

Bare lod lodtråde og marker dem for senere at vide, hvilken ledning der er hvilken. LED er også halvlederdiode, så marker polaritet (længere ledning fra LED er +LED på print). Du kan forkorte LED -ledninger, men gør det på samme måde som originalen (længere ledning forbliver længere).

Vær opmærksom på Supply-stikket, fordi det afbryder batteriet, når du bruger ekstern strømforsyning. Der er et trick: fra kit mangler du en ledning - PWC på DC -stik (ekstern strømforsyning) og IN RING (Input -stik) SKAL forbindes sammen og forbindes til pin "PWC/IN RING" på printkort. Så du sætter ledning fra DC Jack til Input jack Ring PWC og bruger yderligere egen ledning herfra til PCB.

Trin 11: Montering af LED og strømforsyningsstik i huset

Montering af LED og strømforsyningsstik i huset
Montering af LED og strømforsyningsstik i huset

Monter nu LED og ekstern strømforsyningsstik til huset. Brug en tang eller en gaffelnøgle og stram ikke for meget, fordi begge elementer er skrøbelige.

Trin 12: Montering af input -stik

Montering af indgangsstik
Montering af indgangsstik

Monter input -stik (som er forbundet til guitaren) i huset.

Vær opmærksom på kontakter og specielt PWC som beskrevet i trin 10. Grå ledning er ekstra ledning, hvid er fra sættet. Denne grå ledning går til PWC pin på PCB.

Otehr to ledninger er de samme som output pin: GND og signaltip = IN TIP på printkort.

Trin 13: Tilslutning af LED, strømforsyning og indgangsstik til printkortet

Tilslutning af LED, strømforsyning og indgangsstik til printkortet
Tilslutning af LED, strømforsyning og indgangsstik til printkortet

Der er ikke meget at sige - tilslut LED, ekstern strømforsyning og indgangsstik til printkortet vedrørende mærker på ledningerne. + LED går til "LED+" pin, anden går til "LED-", input tip fra Input Jack går til "IN TIP", Gnd/Shield går til Earth mark og grå (ekstra) wire går til "PWC/IN RING" og +9V og PWB fra ekstern strømforsyningsstik går til " +9V" og "PWB" ben på PCB.

Trin 14: Montering af potentiometre og udgangsstik i huset

Montering af potentiometre og udgangsstik i huset
Montering af potentiometre og udgangsstik i huset

Sørg for, at det rigtige potentiometer går gennem det rigtige hul, som der står på huset. Brug skiver oven på huset for at undgå at "trække" skiven med din tang eller nøgle på maleriet af huset.

Arranger positioner af potentiometrene, så du kan sætte alle ledninger i huset uden at trykke for meget på elektroniske dele.

Monter udgangsstikket på den måde, at der ikke er mulighed for at røre andre kontakter eller elementer på printkortet (der er ikke meget plads!).

Trin 15: Sæt IC i stikkene

Sæt IC i stikkene
Sæt IC i stikkene

Vær opmærksom på, at pin 1 på IC går til pin 1 i IC -stikket.

Brug ikke for meget kraft for at undgå at bøje IC -benene, tag ikke IC -ben, fordi IC'er er elektrostatisk følsomme

da.wikipedia.org/wiki/Elektrostatik

Derfor monterer vi IC i PCB i et sidste trin.

Trin 16: Montering af printkort i huset

Montering af print i huset
Montering af print i huset

Nu er vi klar til at montere PCB i huset. Fodkontakt er vores guide, så vi skal arrangere den nederste møtrik på fodkontakten på den måde, så vi har enogh mellemrum mellem print og andre elementer indeni for at undgå uønsket kortslutning. Efter at vi har arrangeret alle ledninger osv. Inde i huset for ikke at røre ved noget andet, strammer vi fodkontaktens udvendige møtrik - selvfølgelig bruger vi plastskive under møtrikken for at undgå at trække skive med tang på maling, som jeg nævner før:).

Trin 17: Afsluttende test

Sidste test
Sidste test

Vi installerede PCB med succes i huset. Nu er det tid til at teste. Tilslut 9V batteriet i batteristikket, og foretag nogle test med guitar og forstærker. Når alt er tilsluttet (guitar i indgangsstik, forstærker til udgangsstik) træder vi på fodkontakten og rød LED lyser, og hvis vi flytter strenge, fortæller torden fra højttalerne os, at det virker.

Vi kan lægge et lavere dæksel på huset.

Trin 18: Bunddæksel med gummiben

Bunddæksel med gummiben
Bunddæksel med gummiben

Nu, da vi er sikre på, at alt fungerer godt, er det tid til at montere bunddæksel med 4 skruer, som også er en del af sættet.

Dernæst ben: i sættet er der 4 selvklæbende gummiben. Monter dem på en sådan måde, at de ikke vil forårsage problemer, hvis du vil betjene bagdækslet og skifte batteri eller vende, når du træder på fodkontakten.

Trin 19: Endeligt resultat

Endeligt resultat
Endeligt resultat

Dette er det endelige resultat af vores arbejde. Det er ret pænt, ikke?

Trin 20: Test

Prøve
Prøve

Nu er det tid til at teste dit nye udstyr. Tilslut guitar til input, forstærker til output, åbn potentialemålerne med uret og lav noget støj!

Jeg vil tage min Fuzz til min ven, som er en fantastisk guitarist, og han vil komme med en holdning (min er ikke værdi, fordi jeg er en god elektronisk mand, men elendig guitarist).

Anbefalede: