Indholdsfortegnelse:

Multi-partitioneret USB ThumbDrive: 5 trin
Multi-partitioneret USB ThumbDrive: 5 trin

Video: Multi-partitioneret USB ThumbDrive: 5 trin

Video: Multi-partitioneret USB ThumbDrive: 5 trin
Video: One Thumb Drive For Multiple ISOs 2024, Juli
Anonim
Multi-partitioneret USB ThumbDrive
Multi-partitioneret USB ThumbDrive

Jeg er en hengiven Linux -bruger og bruger kun Windows, når jeg også har det, og undgår for enhver pris Mac. Jeg fandt på dette moderat let-ish hack for at stoppe Windows-brugere fra at læse eller endda se indholdet af en del af min thumbdrive. Det hele er baseret på partitioner og filsystemer. Windows kan kun læse NTFS- og FAT-filsystemer, mens Linux kan læse NTFS, FAT, Ext2, Ext3 (og snart Ext4) og nogle andre, men jeg er ikke helt så up-to-speed på dem. Grundlæggende deler vi tommelfingeren i to dele, en FAT (så alle kan læse den) og den anden Ext3 (så enhver linux -bruger kan læse den.) Enkel.

Trin 1: Ingredienser

Dette er den grundlæggende bit af software og hardware, du skal bruge: Thumbdrive (AKA USB-flash-hukommelsesnøgle, jump-drive, pen-drive osv.) Jo større lager jo bedre. Valp linux (et ~ 100M operativsystem) gå til: https://www.puppylinux.org/ (jeg brugte version 4.1.1, men de er temmelig ens.) på en live-cd.. (det kommer jeg senere til)-ELLER-En Ubuntu-installation med GParted Installeret (dette er lidt bedre) En fungerende computer med et skrivbart cd -drev (med strøm, skærm, smagfuld skrivebordsbaggrund, tastaturmus osv.)

Trin 2: Download og installer hvalp

Download og installer hvalp
Download og installer hvalp

Dette trin kan springes over, hvis du har installeret GParted på Ubuntu eller en anden Linux -distribution. Når du har downloadet Puppy Linux ISO -filen og skrevet den til en cd, er der en indbygget ISO -brænder i Windows XP, så alt hvad du skal gøre er at gå til det sted, hvor du gemte ISO'en, og højreklikke, og du skulle finde 'skriv til cd' eller lignende. Afslut at gå igennem ISO Wizards -trinene, indsætte den tomme cd på kommando osv.

Trin 3: Start GParted

Start op GParted
Start op GParted

Sæt din Puppy linux-cd i cd-bakken, genstart din pc, og hvalp skal starte, gå gennem opsætningen, vælg din musetype, tastaturlayout og skærmopløsning. Klik på 'Menu> System> GParted' (dette kan variere fra version til version) der skulle dukke et dialogvindue op, der spørger hvilket drev du vil redigere, klik på det med mærke og version af din thumbdrive, klik derefter på OK. Et vindue skal dukke op og se sådan ud: (uden tal og pile)

Trin 4: Start partitionering

Start partitionering!
Start partitionering!

Min anbefalede ordre (brug vejledningen herunder som retningslinjer) I. Vælg enhed II. Send den til Ext3III. Klik på Anvend, dette kan tage noget tid.. IV. Klik på Tilpas/ FlytV. Ændr størrelse på Ext3-partitionen, størrelsen tilovers vil være FAT32VI. klik på 'Resize/ Move' i dialogboksen, for at bekræfte resizeVII. klik på 'Unallocated', grå partitionVIII. Format det til FAT32, ikke FAT16IX. Click Apply Brug dropdown (4) for at vælge din enhed, sørg for at have en Brug knappen (1) til at ændre størrelsen på partitionen. Hvis partitionen ikke ændrer størrelsen, skal du prøve at formatere den til Ext3 først. Klik på 'Partition> Formatér til> Filsystem' for at ændre filsystemtypen. (3) Kan være praktisk (2) klik for at anvende.

Trin 5: Fin. Finis. Afslut. Kaput

Fin. Finis. Afslut. Kaput
Fin. Finis. Afslut. Kaput

Når det er færdigt, skal du lukke hvalpen ned, fjerne disken. Når du starter på Windows, vises kun FAT32 -partitionen. Når du starter op på Linux, vises begge. Fantastiske.

Anbefalede: