Indholdsfortegnelse:

En knap Servo Suspension Lockout: 3 trin
En knap Servo Suspension Lockout: 3 trin

Video: En knap Servo Suspension Lockout: 3 trin

Video: En knap Servo Suspension Lockout: 3 trin
Video: BEST BUILD YET! Axial SCX10.3 Trailing, Upgrades & Kit Highlights 2024, Juli
Anonim
En knap Servo Suspension Lockout
En knap Servo Suspension Lockout
En knap Servo Suspension Lockout
En knap Servo Suspension Lockout
En knap Servo Suspension Lockout
En knap Servo Suspension Lockout
En knap Servo Suspension Lockout
En knap Servo Suspension Lockout

Mountainbikes med fuld affjedring giver jævn kørsel, men kræver ofte at låse affjedringen, når du træder op ad bakke. Ellers komprimerer affjedringen, mens du står på pedalerne og spilder den indsats. Cykelfabrikanterne ved dette og giver et manuelt middel til at låse affjedringen. Jeg er nødt til at linke YouTube her, da den instruerbare videoindlejringsfunktion ikke længere fungerer for mig. Se video på

Desværre er det næsten umuligt at finde og betjene de to låsehåndtag, mens du samtidig kører på den ene hånd på cyklen, støder over stenet terræn og stadig ser vejen frem. Således er behovet for et servostyret lockout -system med en knap. Tryk bare på den let tilgængelige knap, og servoerne tager sig af betjeningen. Jeg har forsøgt at holde systemet så enkelt som muligt, men det kræver stadig en 3D -printer at lave delene, to servoer, en Arduino og en USB -strømforsyning eller batteribank. Min cykel er en 2012 Cannondale RZ120.

Trin 1: Dele

Dele
Dele
Dele
Dele

Tower Pro SG-90 servo

servo opto isolator (dæmper signalstøj fra lang servoledning) Sparkfun eller hjemmelavet

Tower Pro MG-996R servo

Arduino Pro Mini

Fladt telefonforlængerkabel (standard 4 leder)

overflademonteret LED -indikator

overflademontering 100 ohm modstand

trykknap til overflademontering

overflademontering P Mosfet (2) AO3041

Pin overskrifter

lille stykke perfboard

3D -printede servo -adaptere, 3D -printet æske til Pro Mini

USB type A -kabel, klippet for at levere strøm til Pro Mini og servoer

USB -batteribank (eller på min eBike, er USB -udgangen fra batteriet)

Trin 2: Konstruktion

Konstruktion
Konstruktion
Konstruktion
Konstruktion
Konstruktion
Konstruktion
Konstruktion
Konstruktion

Udskriv 3D -delene. Sørg for, at de passer til din mountainbike, min er en 2012 Cannondale RZ120. Fjern den forreste stødafbryderhåndtag og lås. Den forreste servo-adapter er afhængig af en tæt pasform mellem stødets 8-sidede plastmøtrik (udskåret aktuator) og adapteren- jo flere sider på møtrikken, desto vigtigere er pasformen stram for at forhindre glidning. Lidt under den 8 -sidede møtrik er stødets tynde faste 6 -sidede møtrik, som også kræver en tæt pasform, men mere fordi det fastgør adapterhuset og servoen til stødet og modstår servoens drejningskraft. Advarsel: Hvis den forreste servo slukker under kørslen, er der en mulighed for, at den kan sidde fast mellem rammen og forgaflen og forårsage et nedbrud, der kan resultere i personskade eller død. MG996R -servoen kan bruge et 20 mm rundt servohorn, selvom den sandsynligvis også kunne bruge et af lagerhornene, der fulgte med servoen, hvis den blev klippet til i størrelse og skruet fast på toppen af det cylindriske 3D -printede 8 -sidede stik. Skru servohornet til den 8 -sidede adapter med 4 skruer. Servoen og adapteren skal sidde tæt på stødudskæringen. Hvis du har en billig servotester, skal du tænde den og se, at du kan låse/låse chokket op.

Den bageste adapter bruger en let SG-90 servo. Fjern skruen, der holder håndtaget til det bageste stød, og fjern håndtaget, men lad den store riflede rebound -hastighedsknap være på plads. Installer den 3D -printede servo til shock -akseladapter (den har en Torx -stikkontakt, der passer til akslen; opvarm adapteren let, og tryk den derefter på akslen). Fastgør adapterhuset til stødet med en møtrik og bolt. Fordi den lange bageste servoledning opfanger støj fra servomotoren, brugte jeg en hjemmelavet opto -isolator bestående af en TIL119 darlington optoisolator og et overflademonteret N MOSFET (for at vende datasignalet tilbage til originalen). Sparkfun sælger en for $ 4, så tidsmæssigt er det en bedre del. Test med servotesteren for at se, om lås/lås funktionen fungerer korrekt. Bemærk, at jeg vendte mit stød på rammen før installationen for at passe andre komponenter i den midterste trekant (manuel siger, at det er OK at gøre det). Installer et telefonforlængerkabel mellem Pro mini og servoen.

Programmer Arduino Pro Mini med den medfølgende kode. Ledning i henhold til ledningsdiagrammet- bemærk, at jeg brugte et lille stykke perfboard til at montere de 2 overflademonterede MOSFETS og servostifterne, hvilket kræver lidt delikat lodning, da MOSFET'erne har mindre stiftafstand end perfboard-kobberpladeafstanden. Jeg var i stand til at placere MOSFET'erne i en vinkel mellem kobberpuder, med kilden til begge MOSFET'er loddet sammen (til 5 volt forsyningen). Afløbstilslutningerne går til servoerne (midterste ben). Portene går til stifter på Pro Mini, så strømmen kan slukkes for hver servo for at spare strøm mellem aktiveringerne.

Brug telefonkablet med 4 leder fra Pro Mini til styret monteret trykknap og indikatorlys. Knappen kan loddes direkte på ledningerne (med omhu), ligesom LED'en til overflademontering. På Pro Mini skal du først lodde wiren til overflademonteringen 100 ohm modstand først, derefter modstanden til indikatorstiften 13. De to jordledninger fastgøres til en jordstift, og knappetråden fastgøres til afbryderstiften 2.

Jeg monterede det 3D -trykte kabinet til Pro Mini på forsiden af mit eBike -batteri med tykt dobbeltsidet tape og skar et hul til ledningerne. Test systemets funktion.

Trin 3: Konklusion

Lockout/unlock fungerer godt. Ting, jeg måske forbedrer, er at få en bedre knap, den brugte, jeg installerede, er lidt for lille. Den gule LED -låsindikator på overflademonteringen er ganske lys, selv i sollys.

Jeg tænkte på at gøre det forreste servohus fancy ved at tilføje husudskæringer, så du kan se servoen i drift (jeg ville markere servoadapteren med hvid maling for at se den bevæge sig). Udskæringerne kan få det til at se let ud; eller jeg kunne printe huset i en anden farve.

Anbefalede: