Indholdsfortegnelse:

Vipning LEGO Maze With Micro: bit: 9 trin
Vipning LEGO Maze With Micro: bit: 9 trin

Video: Vipning LEGO Maze With Micro: bit: 9 trin

Video: Vipning LEGO Maze With Micro: bit: 9 trin
Video: LEGO Fun and Funky VIP Add-On Pack Review! The Weirdest GWP of this year? 2024, Juli
Anonim
Vipbar LEGO Maze Med Micro: bit
Vipbar LEGO Maze Med Micro: bit
Vipbar LEGO Maze Med Micro: bit
Vipbar LEGO Maze Med Micro: bit
Vipbar LEGO Maze Med Micro: bit
Vipbar LEGO Maze Med Micro: bit

Det er ingen hemmelighed, at LEGO er fantastisk, og der er ikke noget, vi elsker mere end at tilføje sjov elektronik til vores LEGO -kits for at gøre dem endnu mere fantastiske. Vores LEGO labyrint har knapper på to af siderne, så du kan vippe den øverste halvdel og manøvrere en bold gennem labyrinten fra start til slut. Du kan designe dine egne labyrinter (det er LEGO!), Så du kan gøre dem så lette eller svære som du ønsker.

Lad os tilføje noget elektronik! Vi bruger en micro: bit sammen med et (LEGO -kompatibelt) bitbræt. Vi skal tilslutte en lille thumbstick -controller til Bit Board, så den kan styre bevægelsen af to servoer for at vippe labyrinten i X- og Y -akserne.

Hvis du kan lide vores projekter og vil se mere af, hvad vi laver hver uge, kan du følge os på Instagram, Twitter, Facebook og YouTube.

Tilbehør:

Brown Dog Gadgets sælger faktisk kits og forsyninger, men du behøver ikke købe noget fra os for at lave dette projekt. Selvom du gør det, hjælper det os med at skabe nye projekter og lærerressourcer.

Elektroniske dele:

  • 1 x Crazy Circuits Bit Board Kit
  • 1 x mikro: bit
  • 2 x LEGO Kompatibel 270 graders servo
  • 1 x tommelfingerstik
  • 4 x Jumper Wires

LEGO dele:

Vi mangler bare et par dele til at fastgøre vores servoer til LEGO bundpladerne og et gear, der passer til vippeknapperne. Udover det bruges et par almindelige mursten og bundplader. Vi har givet links til hver del på BrickOwl, men du kan finde dem hvor som helst LEGO eller LEGO-kompatible dele sælges.

  • 2 x LEGO gear med 16 tænder
  • 2 x LEGO Axle 4 (3705)
  • 4 x LEGO Technic Brick 1 x 2 med akselhul
  • Diverse Dele (bundplader, mursten osv.)

Trin 1: Anskaf / saml labyrint

Anskaf / saml labyrint
Anskaf / saml labyrint
Anskaf / saml labyrint
Anskaf / saml labyrint

Vi har fået en af labyrinterne fra JK Brickworks og tænkte, at det ville være sjovt at motorisere vippemekanismen og gøre den kontrollerbar med et to-akset fingeraftryk.

Sættet er ikke længere tilgængeligt fra LEGO, men du kan finde brugte eller bygge din egen labyrint ved hjælp af koncepterne fra denne version.

Trin 2: Tilføj LEGO -plader

Tilføj LEGO -plader
Tilføj LEGO -plader

Lagerlabyrinten kontrolleres i hånden. Du holder og roterer de to hjul på siderne, og labyrinten vipper for at flytte bolden igennem den.

Vi tilføjede en LEGO bundplade til hver side, hvor et hjul er placeret, så vi kunne fastgøre vores LEGO-kompatible servomotorer.

Servomotoren har et LEGO Gear med 16 tænder fastgjort til det, der hænger sammen med tandhjulstænderne på ydersiden af hjulet. Når vores servo drejer, drejer den på hjulet og vipper bordet.

Vi fjernede et par af de flade LEGO -stykker på siden og tilføjede nogle mursten for at forbinde vores bundplade. (Alternativt kan du fastgøre labyrinten og bundpladerne til en større bundplade i bunden eller en flad overflade med lidt tape osv.)

Trin 3: Tilføj Bit Board

Tilføj Bit Board
Tilføj Bit Board
Tilføj Bit Board
Tilføj Bit Board
Tilføj Bit Board
Tilføj Bit Board

Tilføj Bit Board til dit projekt. Du vil have den placeret mellem de to servoer, så ledningerne kan nå at tilslutte servomotorer.

Vi stak bare vores ned til LEGO bundpladen med et par tynde LEGO klodser.

Vi vil kun bruge stifthovederne til at forbinde ting til dette projekt, så vi ikke behøver at bekymre os om de LEGO-kompatible nålhuller på Bit Board.

Trin 4: Tilføj servoer

Tilføj servoer
Tilføj servoer
Tilføj servoer
Tilføj servoer

Når du har din LEGO bundplade på plads, kan du tilføje dine servoer. Vi brugte følgende dele til at vedhæfte hver servo:

  • 1 x LEGO Axle 4 (3705)
  • 2 x LEGO Technic Brick 1 x 2 med akselhul

Du kan opleve, at servoerne vugger lidt, når du drejer gearet, så det kan være nyttigt at bygge flere LEGO -klodser rundt om fastgørelsespunkterne på servoen for at tilføje stabilitet.

Trin 5: Tilslut servoer

Tilslut servoer
Tilslut servoer
Tilslut servoer
Tilslut servoer
Tilslut servoer
Tilslut servoer

Sæt Y Servo -stikket i Pin 14 -rækken. Den orange ledning går ind i Pin 0, den røde ledning ind i + (positive) kolonnen og den brune ledning i - (negative) kolonnen.

Sæt X Servo -stikket i Pin 13 -rækken. Den orange ledning går ind i Pin 0, den røde ledning ind i + (positive) kolonnen og den brune ledning i - (negative) kolonnen.

Husk! Du skal tilføje en ekstern batteripakke for at drive servoerne. Batteripakken kan drive både servoer og micro: bit, så når du er færdig med at programmere micro: bit, kan du tage USB -kablet ud.

Trin 6: Tilslut Thumbstick

Tilslut Thumbstick
Tilslut Thumbstick
Tilslut Thumbstick
Tilslut Thumbstick

Brug af Jumper Wires start med at tilslutte Thumbstick VRY Pin til Pin 1 på Bit Board.

Sæt derefter Thumbstick VRX -stiften i pin 0 på bitkortet.

Sæt derefter Thumbstick + 5V Pin i + (positiv) kolonnen.

Og til sidst skal du tilslutte Thumbstick GND Pin til kolonnen - (negativ).

Trin 7: Tilføj batteri

Tilføj batteri
Tilføj batteri

Vi kommer til at tilføje en to AAA batteripakker til Bit Board for at drive micro: bit og servoer.

Selvom USB-kablet kan bruges til at programmere micro: bit og til at levere strøm til nogle laveffektkomponenter (en LED eller Piezo-højttaler osv.), Kan det ikke drive de servomotorer, vi bruger.

Trin 8: Indlæs koden

Indlæs koden
Indlæs koden

Tilslut et USB -kabel til micro: bit, og sæt det derefter i din computer.

Vi bruger makecode.microbit.org til at programmere vores board. Det bruger en simpel træk og slip -blokgrænseflade.

Vi vil indlæse følgende kode til vores Maze Tilter -program:

Når koden er indlæst, kan du afbryde USB -kablet og indsætte micro: bit i bitkortet, så det kan styre servoer.

Trin 9: Test det

Prøv det!
Prøv det!

Nu hvor du har tilsluttet dine servoer og tommelfingeren, din kode er indlæst, og du har forsynet din Bit Board med en batteripakke, er du klar til test!

En ting, du skal gøre, er at udjævne labyrintbordet og derefter sørge for, at servoerne er i halvvejs -stilling, før du griber gearene sammen.

Koden sætter servoerne på halvvejs, når den starter, så du bør altid starte med bordniveauet, når du tænder for Bit Board.

Tommelfingeren springer tilbage til midterpositionen, når du slipper den, og vi har indstillet koden til at give mulighed for et lille vrikrum, så den ikke bevæger sig alene.

Vi er klar til at gå! Kan du få bolden fra labyrintens start til slut? Kan du gøre det hurtigere end din ven?

Anbefalede: