Indholdsfortegnelse:

Installation af Windows -undersystem til Linux (WSL): 3 trin
Installation af Windows -undersystem til Linux (WSL): 3 trin

Video: Installation af Windows -undersystem til Linux (WSL): 3 trin

Video: Installation af Windows -undersystem til Linux (WSL): 3 trin
Video: How to Install Windows Subsystem for Linux in Windows 11 2024, September
Anonim
Installation af Windows -undersystem til Linux (WSL)
Installation af Windows -undersystem til Linux (WSL)

Dette sæt instruktioner er beregnet til at hjælpe brugerne med at installere Windows Subsystem til Linux på deres Windows 10 -computer. Den specifikke Linux -distribution, som dette instruktionssæt vil bruge, kaldes Ubuntu. Se her for en oversigt over de forskellige Linux -distributioner, der er tilgængelige til WSL, og hvad de kan gøre.

Bemærk: Denne proces fungerer ikke for brugere, der kører Windows 10 Home Edition på deres computer. Enhver anden version af Windows 10 er kompatibel med WSL.

Forbrugsvarer

  • Internetadgang
  • En computer, der kører en opdateret version af Windows 10 (eksklusive Home Edition)
  • Grundlæggende computer/windows viden

Trin 1: Aktiver Windows -funktionen

Aktiver Windows -funktionen
Aktiver Windows -funktionen

Inden du kan installere Windows Subsystem til Linux (WSL), skal du først aktivere en Windows -funktion. For at gøre dette skal du klikke på startmenuen og indtaste søgefeltet "Windows -funktioner". Vælg Slå Windows -funktioner til eller fra. Rul ned, indtil du ser indstillingen Windows Subsystem til Linux, og klik på afkrydsningsfeltet ud for det. Vælg OK for at afslutte og anvende ændringerne. Du bliver derefter bedt om at genstarte din computer.

Trin 2: Download fra Microsoft Store

Download fra Microsoft Store
Download fra Microsoft Store

Det næste trin er at installere WSL fra Microsoft Store. Åbn startmenuen, og søg "Microsoft Store". Vælg Microsoft Store fra listen over muligheder. Klik derefter på Søg i øverste højre hjørne af Microsoft Store -vinduet. Da den specifikke smag af Linux, vi vil installere, er Ubuntu, skal du skrive "ubuntu" i søgelinjen. Når du har navigeret til siden, skal du klikke på Installer.

Trin 3: Åbn WSL (Ubuntu)

Åbn WSL (Ubuntu)
Åbn WSL (Ubuntu)

Det sidste trin er at åbne Windows Subsystem til Linux og lade det afslutte installationen. Når du åbner den for første gang, skal du blive mødt af en skærm som billedet vist i dette trin. Du bliver bedt om at indtaste et nyt brugernavn, som du vil bruge hver gang du åbner Ubuntu. Du bliver derefter bedt om at indtaste en adgangskode til din nye bruger.

Vigtig note: Når du indtaster din nye adgangskode, vises der ingen tekst på skærmen. Din adgangskode indtastes fint, men vises ikke på skærmen af sikkerhedsmæssige årsager.

Når du er færdig med at indtaste din adgangskode igen, skal du være klar til at gå!

Anbefalede: