Indholdsfortegnelse:

Akustisk levitation med Arduino Uno trin for trin (8 trin): 8 trin
Akustisk levitation med Arduino Uno trin for trin (8 trin): 8 trin

Video: Akustisk levitation med Arduino Uno trin for trin (8 trin): 8 trin

Video: Akustisk levitation med Arduino Uno trin for trin (8 trin): 8 trin
Video: Acoustic Levitation 2024, September
Anonim
Image
Image
Tilslut ultralydstransducerne til L298N Output 1 & 2 sådan her
Tilslut ultralydstransducerne til L298N Output 1 & 2 sådan her
  • ultralyds lydtransducere
  • L298N
  • DC hun adapter
  • strømforsyning med en han -DC -pin
  • Arduino UNO
  • Brødbræt

Sådan fungerer dette: Først uploader du kode til Arduino Uno (det er en mikrokontroller udstyret med digitale og analoge porte til at konvertere kode (C ++) til eksekvering). som alle er konfigureret i "setup ()" (Det er et trin at konfigurere alle variablerne) i Arduino IDE -softwaren. En variabel i koden er sat til et job for at udløse en afbrydelse (dette er for at vende de analoge porte) ved 80Khz. Hver gang afbrydelsen udløses, vendes de analoge porte, som vil annullere 80 khz, hvilket er lig med 40 khz i kvadrat i en fuldskala cyklus på 40 khz (som vi har brug for at oprette i ultralyds lydbølger). 40khz kvadratet er i elektrisk puls, men vi har brug for ultralyds lydbølger. Vi kan konvertere elektrisk puls til ultralyds lydbølger ved hjælp af ultralydstransducere (konverterer elektrisk puls til ultralyds lydbølger). For at svæve har vi brug for en stående bølge, og vi kan svæve ting i "knuder" (det er en ikke-bevægelig del af en stående bølge) i den stående bølge. Men vi er nødt til at fordele den samme 40 khz elektriske puls til begge transducere, vi kan gøre det ved "L298N" (dette printkort er som en bro, der giver to udgange af den samme elektriske puls), som giver begge transducere den samme elektriske puls. Så hvis vi driver Arduino tilsluttet L298N, og den er forbundet til transducerne, skaber transducerne en stående bølge, og vi kan svæve små bittesmå genstande under visse forhold i dens noder.

Trin 1:

Upload først koden til Arduino:

byte TP = 0b10101010;

ugyldig opsætning () {DDRC = 0b11111111; noInterrupts (); TCCR1A = 0; TCCR1B = 0; TCNT1 = 0; OCR1A = 200; TCCR1B | = (1 << WGM12); TCCR1B | = (1 << CS10); TIMSK1 | = (1 << OCIE1A); afbryder (); } ISR (TIMER1_COMPA_vect) {PORTC = TP; TP = ~ TP; } void loop () {}

Trin 2: Tilslut ultralydstransducerne til L298N Output 1 & 2 sådan her:

Trin 3:

Billede
Billede

tilslut A0 -stiften i den analoge sektion af Arduino til input 1 i L298N og tilslut A2 til pin i Arduino til L298N til input 2 i L298N.

Trin 4:

Billede
Billede

Tilslut 12v -indgangen i L298n til + -kolonnen i brødbrættet, og tilslut Gnd -stiften (Ground) til kolonnen -.

Trin 5:

Billede
Billede

Tilslut "vin" stiften i strømafsnittet på Arduino til + kolonnen i brødbrættet og GND (jord) stiften i Arduino til - kolonnen i brødbrættet.

Trin 6:

Billede
Billede

Forbind de to GND -ben til ham - kolonnen på brødbrættet og V + stiften til + kolonnen på brødbrættet

Trin 7:

Billede
Billede

Tilslut strømforsyningen til den kvindelige DC -pin og indstil spændingen til 12,5v.

Anbefalede: