Indholdsfortegnelse:

Akustisk guitar Fuzz på brødbræt: 3 trin
Akustisk guitar Fuzz på brødbræt: 3 trin

Video: Akustisk guitar Fuzz på brødbræt: 3 trin

Video: Akustisk guitar Fuzz på brødbræt: 3 trin
Video: Distortion On An Acoustic Guitar?! Of Course! 2024, Juli
Anonim
Akustisk guitar Fuzz på brødbræt
Akustisk guitar Fuzz på brødbræt
Akustisk guitar Fuzz på brødbræt
Akustisk guitar Fuzz på brødbræt

Advarsel!

Dette projekt er designet til brug med akustisk guitar, så vær opmærksom på, at det muligvis ikke er egnet med elektrisk.

Om projektet:

Dette enkle Fuzz protoboard -projekt består af virkelig simpelt, men effektivt kredsløb. Det er dedikeret til at tilføje en lille fuzz, som du kan bruge til at give en elektrisk charachter til dit spil. De komponenter, du skal bruge, er meget få, og resultatet er imponerende, hvis vi tager højde for de lave omkostninger og enkelhed at bygge.

Ting du har brug for:

1. Brødbræt

2. NPN Transistor BC548 (Denne har en maksimal forstærkning på 800, men hvis du vælger noget med lignende høj hFE / Beta (β), fungerer det også)

3. To modstande - 47kΩ og 4, 7kΩ (forhold: 10: 1)

4. To kondensatorer - 47 μF, 16V, 85 ℃

5. Fem dioder 1N4007

6. Én silicium zener -diode (fremadrettet bias - 6, 5V)

7. 9V batteriklemstik

8. 9V batteri

9. Guitar med single coil pickup (hvis du ikke allerede har det, kan du bygge en. Her er et link til projektet:

10. Effektforstærker eller forforstærker fra lydmixer (Bemærk: Du skal være forsigtig med potentiometrene på forstærkeren eller forforstærkeren, fordi du på denne måde også kan forvrænge lyden, så se på LED-lydmåleren til ikke at gå over 0 dB)

11. XLR -mikrofonkabel til mænd eller TRS 6, 3 mm (1/4 '') stereostik (Hvis du bruger TRS -kabel, skal du tilføje 1/4 '' lydstik på udgangen)

12. Jumper -tråde

Trin 1: Byg kredsløbet

Byg kredsløbet
Byg kredsløbet

Skemaet er virkelig simpelt. Den bruger kun en enkelt transistor, der tjener til at forstærke det signal, der modtages fra guitaropsamlingen. Først har vi input fra guitar pickupen (er ligegyldigt hvilken pickup wire du tager for varm, du behøver kun at placere en i jorden). Derefter mødes den varme opsamlingstråd og den positive ledning fra 9V -batteriet på samme gren efterfulgt af elektrolytisk kondensator, der går til bunden af transistoren og tjener til at fjerne enhver DC -støj fra signalet. Jo lavere kondensatorens værdi, desto højere frekvenssignalstøj vil blive fjernet, og jo højere værdien er, desto lavere frekvensstøj vil blive fjernet. Så dette fungerer som lavpas- og højpasfilter næste med 10: 1-forholdsmodstandene-først går 47 kΩ-modstanden fra basen til kollektoren, og 4, 7 kΩ-modstanden går fra kollektor til jord. Dette danner en spændingsdeler, der kan tjene som forhold for forstærkning af signalet. Derefter går emitteren til jorden, og den anden kondensator går fra kollektoren til anoden på den første diode. Så har vi konfiguration af yderligere 5 dioder, der formaterer diodeklipningskredsløb, så hver diode klipper henholdsvis de positive og negative toppe af det sinusformede signal, som får signalet til at forvrænge. I slutningen har vi en zener -diode, der fungerer som spændingsregulator. Zenerens anode går til jorden, og katoden tager signalet direkte ind i den positive forbindelse (i dette tilfælde nummer 2. på det hanlige XLR-kabel) derefter ind i effektforstærkeren eller forforstærkeren eller hvad du nu har. De negative og jordforbindelser på det hanlige XLR -lydudgangsstik - i dette tilfælde 1. Jord og 3. Negative, går ind i den negative side af batteriet, så det lukker kredsløbet.

Du er velkommen til at eksperimentere og tilføje forskellige komponenter, hvis du er erfaren nok.

Bemærk: Jeg vil gerne foreslå dig at bruge så få som muligt jumperkabler og at placere komponenterne så tæt som muligt hinanden. På denne måde undgår du parasitkapacitans, induktans og modstand, hvilket er vigtigt for mere klar og lydløs lyd samt for korrekte funktioner i kredsløbet.

Skemaet for kredsløbet kunne findes i pdf -filen herunder.

Trin 2: Tilslut input og output korrekt

Tilslut input og output korrekt
Tilslut input og output korrekt
Tilslut input og output korrekt
Tilslut input og output korrekt
Tilslut input og output korrekt
Tilslut input og output korrekt

Som du kan se, har jeg ikke XLR -lydstik til output, så jeg improviserede med tre metalstænger. Jeg foreslår, at du bruger lydstik af sikkerhedsmæssige årsager, men hvis du ikke har det, kan du gøre det på den måde. Gør det på egen risiko.

Du kan se den korrekte ledningsføring af input og output på billederne ovenfor.

Trin 3: God fornøjelse

God fornøjelse ! Hvis du kan lide det, glem ikke at favoritere dette projekt!

Anbefalede: