Indholdsfortegnelse:

Togglefunktionsvejledning: 9 trin
Togglefunktionsvejledning: 9 trin

Video: Togglefunktionsvejledning: 9 trin

Video: Togglefunktionsvejledning: 9 trin
Video: [Nomad Sculpt] Для супер-новичков/Освойтесь как можно быстрее! (Версия с маской) 2024, Juli
Anonim
Togglefunktionsvejledning
Togglefunktionsvejledning

Gå ind på

Trin 1: Software

Software
Software

Gå sedan i software

Trin 2: Installer Arduino

Installation af Arduino
Installation af Arduino

Vælg det alternativ, der passer bedst til din computer

Trin 3: Starta Med Arduino

Starta Med Arduino
Starta Med Arduino

Det måske ser ut så här i begyndelsen. Eller noget lignende iallafall.

Trin 4: PinMode ();

PinMode ()
PinMode ()

Vi kan skrive under i "void setup ()", som en person skriver under der er kun en gång till arduinon. Det som vi kommer til at skrive här behøver ardunion bara veta en gång.

Vi kan begynde med at skrive "pinMode (7, INPUT);", 7: en siger, at Arduinon kan få noget at hända där. Med INPUT så siger man, at det kommer til at komma ström från 7: an.

Sedan där under så skrev vi "pinMode (12, OUTPUT);" 12: en siger til arduinon at noget kommer at hända där. Med OUTPUT så siger vi at tar emot emot ström där.

Trin 5: Int

Int
Int

Det som skrivs i "void loop ()" kommer sedan til at køre om og om igen hele tiden, indtil man stænger ner programmet, når man sætter på den.

Forst skriver vi "input = digitalRead (7);", da siger man till att "input" skal læse, hvad der kommer fra nummer 7 hela tiden.

Då må vi sige til hvad "input" är för något. Det gör vi där uppe när vi skrev "int", når vi satte att "input" är lika med 0. "int" är att man ska definiera en variabel. Så då skriver vi "input" där uppe då siger vi att "input" är lika med 0 i starten. Vi kan sedan sætte en knapp på kopplingsbordet. Så når vi senere kommer trycka in den knappen så kommer "input" att var lika med 1.

Trin 6: Boolsk

Boolske
Boolske

Derfor ope under int så ser du att det har kommit upp ett nytt ord. Boolsk er en man kan göra så att en variabel är true eller false. Denne variabel kallar vi just nu pin0n. Dette kommer sedan til at være en lampe, så det kan være sandt, ellers kommer den vara falsk.

længere ner har det kommit op en if-sats som man kalder det. hvis-satser är meget bra, at veterinæren og bruger i princippet alle programmer i dag. Bare denne kod betyder, at om input er lika med 1 och pin0n är falsk, når det bliver pin0n true. Annars om input er 1 och pin0n är true så bliver pin0n false. Input kommer sedan til vara 1 når vi trykker på knappen på kopplingsbordet.

Trin 7: If-sats Till

If-sats Till
If-sats Till

Under den förra if-satsen så kan du skriva en till if-sats som skal sige till att pin0n är true så ska den skicka ut ström genom port 12 ellers om pin0n är false så ska den inte skicka ut någon ström från port 12.

Nu har vi hela koden och ska bara göra våran krets mellem kopplingsbordet och arduinon.

Trin 8: Kopplingsbordet Och Aruinon

Kopplingsbordet Och Aruinon
Kopplingsbordet Och Aruinon

Man tar en sladd (röda sladden) och kopplar den mellem kopplingsbordet og arduinonons 5V port.

Sedan så koppler man den röda sladden til en knapp som släpper gennem strömmen över till andra sidan om man klikker på den. Om man ikke kan klikke på den så är strömmen stadig kvar på samme sida men kan sidde to knappar til vänster der har sin fot.

Vid den foten har vi sat en resistor som ledder till en jord (blå sladden), som sedan dödar all ström som går in i arduinon. Anledningen till att man sätter en resistor där är för att arduinon inte klarar av att få i sig 5V hela tiden.

På anden side kan du også bruge en bordplade, der kan bruges til port 7. För om man kan klikke på knappen, så kommer det ind i strømmen i port 7. Vi vet fra tidligere att det är port 7 som bestemmer om vi skal skicka ut ström eller inte.

Når man trykker på den knappen, og det kommer til at strømme til port 7, så kan den ændre sin 0: a till en 1: a eller om den allerede har en 1: a så ska den ændre från en 1: a till en 0: a.

Som vi vet tidligere så vet vi att om port 7 har en 1: a så ska port 12 (orangea sladden) skicka ut ström. Mellan lampan och port 12 så findes det en resistor som tilpasses den strømmen som lampan vill ha. Dette kan man räkna ud med Ohms lag som lyder. Där R är resistansen som vi vill få reda på, U är spänningen och I är strömmen.

Vid lampans andra sida så kan det findes en jord som dödar all ström som är kvar.

Trin 9: Klar

Klar
Klar

Nu kan du bare skikke i din kod i din arduinon, der kan kobles sammen med en kabel og klikke på knappen op til venner i din kod.

Anbefalede: