Indholdsfortegnelse:

Autoklaveringsinstrumenter: 11 trin
Autoklaveringsinstrumenter: 11 trin

Video: Autoklaveringsinstrumenter: 11 trin

Video: Autoklaveringsinstrumenter: 11 trin
Video: Sıcacık Lavaş ile Acılı Ezmeli Et Dürüm Hazırladım ! 2024, Juli
Anonim
Image
Image

Mit navn er Courtney, og jeg er en tandlægeassistent med udvidet funktion. Infektionskontrol er en af de største bekymringer på tandlægekontoret. Jeg har steriliseret instrumenter på denne måde i et år nu, og jeg blev lært at være den bedste på Lake Area Technical Institute. Jeg vil vise de korrekte trin i kørslen af autoklaven til sterilisering af instrumenter, for hvis det ikke gøres korrekt, er det muligt for sygdomme at blive overført fra patient til patient.

Trin 1: Udstyr

Trin et
Trin et

Ting der er nødvendige inkluderer autoklaven, mit kontor bruger Midmark. Instrumenter og destilleret vand bruges til at sikre sterilisering, da postevand ikke er sterilt. Sterilisationspakker godkendt af en tandlægekontorleverandør. En markør er nødvendig, og brugshandsker, der bedre beskytter dig selv mod de skarpe instrumenter og briller.

Trin 2: Trin et:

Sørg først for, at der er nok destilleret vand i maskinen ved at åbne døren og kontrollere slangen til venstre. Vandstanden skal være i det grønne, hvis ikke tilføj mere destilleret vand i hullet eller åbningen lige over slangen.

Trin 3: Trin to:

Trin to
Trin to

Tænd derefter maskinen. Maskinen er muligvis allerede tændt, hvis den er kørt tidligere den dag, og kontroller, om den er sikret ved at se på skærmen på maskinen og/eller trykke på tænd/sluk -knappen.

Trin 4: Trin tre:

Trin tre
Trin tre

Sørg for at placere dine handsker og briller, før du håndterer instrumenter. Dette er for at være sikker på, at operatøren er beskyttet mod enhver biobyrde, der forhindrer overførsel fra patient til personale.

Trin 5: Trin fire:

Trin fire
Trin fire

Tag steriliseringspakken, og åbn den let, fold langs den slidsede linje, og læg emballagen fladt på bordpladen, gennemsigtig side opad, så du kan se, hvordan instrumenterne placeres i posen. Indsæt instrumenterne, der holder pakken flad, og sørg for ikke at stikke huller i emballagen.

Trin 6: Trin fem:

Trin fem
Trin fem

Derefter forsegles pakken ved at trække den uigennemsigtige trækfane fra toppen over den slidsede linje foldet langs tidligere, og sørg for, at folden er alene den slidsede linje og jævnt forseglet halvdelen af den klæbrige flig på den gennemskinnelige del af pakningen og den anden halvdel på papirdelen af pakken.

Trin 7: Trin seks:

Trin seks
Trin seks

Start og datér pakken med en markør. Brug af en pen øger dine chancer for at stikke et hul i posen og sterilisering bliver ikke afsluttet.

Trin 8: Trin syv:

Trin syv
Trin syv

Udvis forsigtighed emballagerne i autoklavepapiret med siden opad og adskiller dem lidt. Derved kan dampen trænge ind og blive frigivet korrekt fra emballagerne. Tillad også, at større pakninger, der kan blokere dampen, placeres på autoklavens nederste hylde.

Trin 9: Trin otte

Trin otte
Trin otte
Trin otte
Trin otte
Trin otte
Trin otte

Inden maskinen startes, skal du lukke døren ved at løfte håndtaget uden for maskinen. Sæt håndtaget ned igen, når døren er helt lukket. Når autoklaven er fyldt, skal du trykke på den indpakkede instrumentknap og derefter starte. Autoklaven kører på fire cykler, opvarmningscyklussen, steriliseringscyklussen, trykaflastningscyklussen og tørringscyklussen, og den tid det vil tage, afhænger af producentens instruktioner og hvilket mærke af autoklaver kontoret har.

Trin 10: Sidste trin:

Sidste trin
Sidste trin
Sidste trin
Sidste trin

Vask hænder og udskift handsker og i slutningen af cyklussen. Fjern de rene pakninger med forsigtighed. Alle steriliseringspakker har procesindikatorer på ydersiden af pakken, hvis der sker en farveændring, betyder det, at din autoklav når en bestemt temperatur og tryk. Hvis farverne har ændret sig, skal du placere pakkerne, hvor de er opbevaret korrekt.

Anbefalede: