Indholdsfortegnelse:

Introduktion til Arduino: 3 trin
Introduktion til Arduino: 3 trin

Video: Introduktion til Arduino: 3 trin

Video: Introduktion til Arduino: 3 trin
Video: Arduino UNO Tutorial #1 - Intro to Arduino w/TinkerCAD Circuits 2024, Juni
Anonim
Introduktion til Arduino
Introduktion til Arduino

Hej og velkommen til Arduino albert og Arduino 101. Hvis du er forvirret med Arduino eller vil starte din rejse med Arduino, er du på det rigtige sted. Med denne video starter vi vores rejse ind i Arduinos vers. Vi starter med meget grundlæggende, såsom hvad er Arduino? Eller hvordan er det nyttigt for dig? I fremtiden vil vi gå ind i yderligere detaljer og undersøge, hvad vi kan gøre med Arduino.

Trin 1: Hvad er Arduino?

Hvad er Arduino?
Hvad er Arduino?

Lad os starte med hvad er Arduino? Den mest almindelige forklaring er, Arduino er en mikrokontroller. Nå, det er ikke helt korrekt sætning, fordi mikrokontroller ligner billedet ovenfor.

Og hvis du er forvirret, er det på grund af navn. Arduino er en italiensk virksomhed, der fremstiller disse plader. Tavler som Arduino uno, nano, mega osv. Mest anvendte tavle er UNO. Det er ikke en mikrokontroller, men en kombination af mikrokontroller og nogle andre komponenter. Mikrocontrollere er dybest set små computere, der kan udføre enkle opgaver. De er programmerbare. Arduino bruger serier af mikrokontrollere kaldet ATmega AVR. Lavet af firma Atmel. Det bedste ved Arduino er, at vi ikke behøver at bruge sprog på samlingsniveau til at programmere disse mikrokontrollere. Men vi vender tilbage til det brev.

Trin 2: Hardware

Hardware
Hardware

Ok, så nu har du en grundlæggende idé om Arduino. Lad os gå videre til hardware. Vi starter med Arduino UNO. Vi har masser af ting at tale om.

Først og fremmest ser du GPIO -pins. Hvilke er input output pins til generelle formål. Der er stifter nummereret fra 0 til 13, dette er digitale ben, hvilket betyder, at du kun kan bruge logiske niveauer til disse ben. Der er nogle pins med ~ tegn. Disse ben er PWM -ben. PWM står for pulsbreddemodulation. Der er nogle pins med GND skrevet ved siden af, disse pins er til at give fælles grund. Til analoge data er der ben med etiket A0 til A5. 5V og 3.3V ben giver en stabil udgang på henholdsvis 5V og 3.3V. Pin Vin kan bruges til at drive Arduino. GPIO pin 0 og 1 kan bruges som henholdsvis modtager- og senderporte til seriel kommunikation. Der er to havne mere. Ved hjælp af en kan du slutte Arduino til computeren og programmere den og også tænde den. Ved hjælp af andre kan vi drive Arduino ved hjælp af vægadapter.

Trin 3: Software

Software
Software
Software
Software

Næste ting er software. Ved hjælp af Arduino IDE kan vi programmere Arduino board til at udføre forskellige opgaver. Sprog, der bruges i Arduino IDE, er en kombination af C og C ++. Det er let at bruge og ikke så kompliceret som sprog på samlingsniveau.

Allerførst i menulinjen har vi menuen fil, redigering, skitse, værktøj og hjælp. Derefter har vi nogle knapper. Disse knapper er til at kompilere vores kode, uploade vores kode til Arduino board og til at oprette ny fil.

Komplet kode er opdelt i to dele; opsætning og loop. Opsætningen kører en gang, og loop kører igen og igen. Vi kan erklære globale variabler og inkludere biblioteker udenfor. Så når du tænder for Arduino -kortet, kører opsætningen først, og derefter kører loop igen og igen, indtil den ikke får strøm. Her er et eksempel på kode. du kan downloade IDE herfra: download IDE

Anbefalede: