Indholdsfortegnelse:

RGB LED Cube: 9 trin (med billeder)
RGB LED Cube: 9 trin (med billeder)

Video: RGB LED Cube: 9 trin (med billeder)

Video: RGB LED Cube: 9 trin (med billeder)
Video: AQUARIUM HARDSCAPE TUTORIAL FOR BEGINNERS - ROCK AND WOOD DECORATION IN PLANTED TANKS 2024, Juli
Anonim
RGB LED -terning
RGB LED -terning

I denne instruktør lavede vi en batteridrevet RGB LED -terning. Det skifter automatisk gennem farver ved hjælp af en indbygget mikrokontroller.

Den nederste halvdel af terningen er laserskåret, og den øverste halvdel er 3D -printet. Terningen har en trykknap på forsiden og på siden er en DC -tønde til opladning. Inde er en batteripakke bestående af tre li-ion-batterier, der driver 3W LED-modulet samt ATTINY85 og driverkredsløbet.

Formålet med denne lampe er primært dekorativt, men efter de første test viste det sig, at terningen faktisk lyste mørke områder ret godt. Jeg vil helt sikkert pakke dette til min næste campingtur og se, hvordan det fungerer.

Bemærk: Dette projekt er et samarbejde mellem mig og MatejHantabal. Han lavede hovedsageligt designet, og jeg lavede elektronikken.

Trin 1: Dele

Dele
Dele
Dele
Dele
Dele
Dele
Dele
Dele

Til dette projekt skal du bruge følgende komponenter:

3W RGB stjerne LED

digispark ATTINY85

ULN2803

BC327

3x 18650 batteri

holder til 3 18650 li-ion batterier

3x sorte 12 mm trykknapper

perfboard

PCB skrueterminaler

3x 1K modstande

nogle M4 møtrikker og bolte

par ledninger

Anslået projektomkostning: 40 €/45 $

Trin 2: Værktøjer

Værktøjer
Værktøjer

Til dette projekt skal du bruge følgende værktøjer:

3D -printer - Dette udskriver toppen af terningen

Laserskærer - Dette skærer bunden af terningen af plexiglas

Loddejern - Til tilslutning af elektronikken

Hot Glue Gun - Limen holder al elektronikken og kabinettet sammen

Trin 3: 3D -udskrivning

3D -udskrivning
3D -udskrivning
3D -udskrivning
3D -udskrivning

Lad os først udskrive toppen. Du kan bruge enhver form for filament, som du kan lide til dette, så længe lys kan passere igennem. Vi brugte gennemsigtig PLA-D. Vi brugte Prusa i3 MK2 til at udskrive denne del. Udskrivningsfilen er inkluderet i dette trin.

Trin 4: Skæring af sagen

Skæring af sagen
Skæring af sagen

Du skal bruge en laserskærer til at lave sagen. Vi brugte GCC SLS 80. Hvis du ikke har adgang til en laserskærer, er der mange lokale tjenester, som du kan give disse vektorgrafik til, og de vil skære den til dig til en overkommelig pris. Du kan bruge ethvert materiale til dette. Vi klipper dette af akryl, men alt vil fungere fint og give en interessant kombination med lyset. Alle nødvendige filer er inkluderet i dette trin.

Bemærk: Denne sag er tegnet til 3 mm (1/8 ") tykt materiale. Sørg for, at du har denne tykkelse

Trin 5: Perf-board kredsløb

Perf-board kredsløb
Perf-board kredsløb
Perf-board kredsløb
Perf-board kredsløb
Perf-board kredsløb
Perf-board kredsløb
Perf-board kredsløb
Perf-board kredsløb

Fordi driverkredsløbet til terningen indeholder mange elektroniske komponenter såsom transistorer, modstande og et integreret kredsløb, besluttede jeg at gå med et perfboard i stedet for brødbræt eller skrueterminaler. Du skal bare lodde alle de nødvendige komponenter på perfboardet i henhold til den medfølgende ordning. Jeg brugte PCB -skrueterminaler til at forbinde kortet til batteriet og til RGB LED.

Trin 6: Strøm

Strøm
Strøm
Strøm
Strøm

Fordi vi bruger en 3W RGB LED, der trækker omkring 0,7A ved fuld effekt, har vi brug for temmelig stærke batterier til at drive denne enhed. Vi besluttede at bruge tre 18650 3,7 2600 mAh li-ion batterier. De er en smule tungere og større end li-po-batterier, men de er også lidt billigere, hvis de passer i kassen. Du skal lave en batteripakke. Den bedste mulighed er at bruge batterispotssvejser, men da de er ret dyre, besluttede vi bare at lime tre 18650 batteriholdere sammen og forbinde dem parallelt. Vi brugte 5,5/2,1 mm DC -tønde som opladningsstik, men du kan bruge ethvert andet stik. Bare husk på, at den adapter, du vil tilslutte til dette stik, skal have 5V 2A udgang.

Lad os nu lave nogle enkle matematik. Den samlede batteripakke skal være omkring 7800 mAh. Der er en trin-up spændingsomformer ved udgangen af batteripakken, der tredobler udgangsspændingen fra 4V til 12V. Denne spændingskonvertering skal sænke batteriets maksimale udgangsstrøm til 2600 mAh. Nu trækker kredsløbet omkring 700 mA og 2600 mAh divideret med 700 mA er 3, 7. Det giver os en samlet batterilevetid på omkring 3 og 3/4 timer. Men husk, at dette fungerer bare i teorien, og den virkelige batterilevetid er kun omkring 3 timer. Batteriet skal oplades efter ca. 3 timer. Du kan stadig have den tilsluttet strøm og ikke have den batteridrevet.

Trin 7: Kode

Her er koden til Attiny85. Du kan uploade det ved hjælp af Arduino IDE.

Trin 8: Sæt det hele sammen

Samler det hele
Samler det hele
Samler det hele
Samler det hele
Samler det hele
Samler det hele
Samler det hele
Samler det hele

Gør bunden af kassen klar, og vi kan begynde at lægge elektronik indeni. Vi satte Li-ION batterierne helt i bunden. Selvfølgelig kan du placere tingene hvor som helst du vil, men det fungerede bedst for os. Begynd nu at sætte siderne på deres sted. Sæt knappen i forstykket og DC -tønderen i siden. Du kan begynde at lægge varm lim på indersiden for at holde siderne og batterierne i. Til sidst glider vi den 3D -printede top ind i "hullet" i toppen af kassen.

Trin 9: Udført

Image
Image
Færdig
Færdig
Færdig
Færdig

Så der har du det, en bærbar, alsidig og elegant RGB -lampe. Hvis du fulgte alle trinene, skulle du have fulgt det nu. Hvis du har spørgsmål eller forslag, hører vi dem gerne i kommentarfeltet herunder. God fornøjelse!

Hvis du kunne lide dette instruerbare, skal du stemme på det i Make it Glow -konkurrencen. Tak.

Anbefalede: