Indholdsfortegnelse:

ESP8266 automatisering med webinterface og DDNS: 8 trin
ESP8266 automatisering med webinterface og DDNS: 8 trin

Video: ESP8266 automatisering med webinterface og DDNS: 8 trin

Video: ESP8266 automatisering med webinterface og DDNS: 8 trin
Video: Как запрограммировать модуль реле Wi-Fi ESP8266 ESP-01 2024, Juli
Anonim
Image
Image
WiFi ESP8266 NodeMcu ESP-12E
WiFi ESP8266 NodeMcu ESP-12E

I dagens artikel vil vi vise en automatisering, som kan være privat, ved hjælp af funktionen DDNS (Dynamic Domain Name System). Du vil forstå, hvordan du konfigurerer det program, du vil placere på ESP8266, på NodeMCU. Vi vil også se, hvordan du konfigurerer DDNS til at styre husets enheder fra din smartphone.

Grundlæggende fungerer ordningen som følger: din smartphone sender data til skyen med DDNS -tjenesten, som får adgang til din ESP8266 i dit hjem.

I dette tilfælde er kildekoden stor og bruger ESP -funktionen til at fungere som en webserver selv. Hvorfor er det fordelagtigt? Nå, du behøver ikke installere nogen applikationer på din smartphone. Det fungerer perfekt på iOS, computer, Android eller næsten alt andet, der indeholder en browser.

Trin 1: WiFi ESP8266 NodeMcu ESP-12E

Trin 2: DDNS

DDNS
DDNS
DDNS
DDNS
DDNS
DDNS

Først er det nødvendigt at oprette en konto på NO-IP-webstedet, https://www.noip.com/. Dette er den service, vi vil bruge. Når du har konfigureret login og adgangskode, skal du logge ind på din konto og angive "værtsnavn" og "Domæne". Optag type og lad den være som den er (A). Efter udfyldning skal du klikke på "Tilføj værtsnavn." Gå derefter til kontoopsætningen ved at klikke på "Konto". I dette tilfælde bruger vi "automacaoesp.ddns.net."

Indstil derefter "USERNAME" og gem indstillingerne.

Gå nu til routeren og klik på "Dynamisk DNS". Udfyld felterne med det brugernavn, du har defineret i kontokonfigurationen, adgangskoden og domænenavnet, som i dette tilfælde var "automacaoesp.ddns.net". Aktiver indstillingen "Aktiver DDNS", og klik på Gem. Nu vil det give beskeden "Lykkes!" hvis det virkede.

For at vende tilbage til NO-IP-siden skal du klikke på sidemenuen "Hostnavne" og kontrollere, om din routers registrering er vist, som vist nedenfor. Den eksterne IP på din router skal vises.

Det sidste trin er at omdirigere routerporten til den interne netværksenhed. Vi definerer ESP'ens IP (192.168.1.111), så vi kommer ind på "Videresendelse" -> "Virtuelle servere" -skærmen på routeren og klikker på "Tilføj ny".

Udfyld porten, der omdirigerer og IP'en på den interne netværksenhed, og derefter viser protokollen "ALLE" (medmindre du kun arbejder med en bestemt) og bevarer status som "Aktiveret" for at være aktiv. Gem.

Trin 3: Diagram

Diagram
Diagram

Når dette er gjort, vil det fungere. Uanset den eksterne IP -adresse vil du, når du får adgang til "automacaoesp.ddns.net" på standardport 80, falde på port 80 på den interne netværksenhed, som har en IP på 192.168.1.111.

Husk at holde denne adresse fast.

Trin 4: Ændringer i filen Automacao.ino

Ændringer i filen Automacao.ino
Ændringer i filen Automacao.ino

Lav følgende indstillinger til dine netværksindstillinger, og indtast det maksimalt tilgængelige GPIO -nummer på dit + 1 -kort på MAX_PIN_COUNT.

// Mude para os dados da sua rede #definere SSID "TesteESP" #define SENHA "87654321" #define IP "192.168.1.111" #define GATEWAY "192.168.1.1" #define SUBNET "255.255.255.0" // Quantidade máxima de pinos, lembrando que os gpios // geralmente começam em 0. // Se o gpio máximo for 16, por exemplo, coloque 17 #define MAX_PIN_COUNT 17

I filen automacao.html skal du i linje 117 ændre webadressen, som du registrerede på webstedet for ddns no-ip.

Trin 5: Plugin til at skrive filer

Du bør inkludere pluginet i Arduino IDE for at skrive filer til esp8266 -flashen. Download pluginet her. Pak filen ud, og hvis den er i Windows, skal du sætte.jar -filen i:

C: / Users / Documents / Arduino / tools / ESP8266FS / tool / esp8266fs.jar

Hvis du bruger Mac, skal du sætte.jar -filen i:

~ / Documents / Arduino / tools / ESP8266FS / tool / esp8266fs.jar

Genstart Arduino IDE. Nu vises en ny mulighed i Værktøjer. Denne indstilling, kaldet "ESP8266 Sketch Data Upload", registrerer indholdet af "data" -mappen i ESP8266 -flashen.

"Datoen" -mappen skal være inde i mappen i den aktuelle.ino -fil.

Hvis du vil gemme en html -fil, for eksempel:

~ / Automation / Automation

~ / Automation / data / automation.html

Trin 6: Gem html -fil

Gem html -fil
Gem html -fil

Klik på denne indstilling for at sende filen automacao.html, der er i "data" -mappen til ESP -filsystemet

Trin 7: Test

Test
Test
Test
Test
Test
Test

1. Stadig i Arduino IDE skal du klikke på pilen for at kompilere og sende koden til ESP. Gå nu til browseren og indtast URL'en i adresselinjen, som du registrerede på no-ip-webstedet. Resultatet skal være billedets.

2. Klik på "Pin Number", og vælg nummeret på en pin på listen, der vises.

3. Indtast navnet på den knap, der matcher den valgte pin, og klik på "+".

4. En knap med det valgte navn vises på listen.

5. Når du klikker på knappen, bliver den blå, og nålen med det nummer, du har valgt, vil være HØJ.

6. Hvis du vil have stiften til at vende tilbage til LAV, skal du blot klikke på knappen igen. For at fjerne knappen skal du klikke på "-"

Trin 8: Download filerne

Download filerne:

INO

PDF

Anbefalede: