Indholdsfortegnelse:

Projekt 2 - Fish Tank Monitor: 5 trin
Projekt 2 - Fish Tank Monitor: 5 trin

Video: Projekt 2 - Fish Tank Monitor: 5 trin

Video: Projekt 2 - Fish Tank Monitor: 5 trin
Video: WHEN DO YOU ADD WATER CONDITIONER??? 2024, Juli
Anonim
Projekt 2 - Fiskebeholdermonitor
Projekt 2 - Fiskebeholdermonitor

Til dette projekt vil vi oprette en fisketankovervågningsapplikation ved hjælp af en Arduino mikrokontroller. Specielt skal vi bruge disse stykker til projektet:

1 Arduino mikrokontroller

1 brødbræt i fuld størrelse

1 Vandniveau -sensor

1 LCD -skærm

1 enkel knap

1 Potentiometer

Et bundt kobbertråde

1 10K Ohm modstand

2 220 Ohm modstande

Trin 1: Tilslut LCD -skærmen og potentiometeret

Tilslut LCD -skærmen og potentiometeret
Tilslut LCD -skærmen og potentiometeret

På dette tidspunkt begynder vi vores projekts oprettelse. Det første trin er at tilslutte LCD -skærmen og potentiometeret til Arduino mikrokontrolleren. For at begynde skal du køre en ledning fra 5V -stiften på Arduino til strømskinnen (+) på brødbrættet. Desuden skal du tilslutte en ledning fra GND-stiften på brødbrættet til jordskinnen (-) på brødbrættet. Herfra kan du begynde at tilslutte LCD -skærmen. Placer LCD -skærmen nederst til højre på brødbrættet. Start med pin 12 og løber gennem pin 7, placer en kobbertråd. Placer den anden ende af ledningen på det korrekte sted som angivet på billedet. Sørg også for korrekt tilslutning af potentiometeret til både strømskinnen og jordskinnen. Dette potentiometer vil have det analoge signal forbundet til LCD -skærmen for at styre displayet.

Trin 2: Tilføj LED -lys

Tilføj LED -lys
Tilføj LED -lys

LCD -skærmen og potentiometeret skal tilsluttes Arduino og brødbrættet på dette tidspunkt. I dette trin forbinder vi to LED -lamper (rødt og grønt) og en knap til at nulstille fiskefodertælleren. LED'erne skal have deres korte ende forbundet med jordskinnen. Den bøjede side af LED'en skal forbindes til ben 2 & 3 og have en 220 Ohm modstand tilsluttet den. Knappen skal også placeres på tavlen. Du skal slutte knappen til pin 6. Tilføj også en 10K Ohm modstand til den modsatte side af knappen. Afslut dette trin ved også at tilslutte knappen til jordskinnen (-).

Trin 3: Tilslut vandstandssensoren

Tilslut vandstandssensoren
Tilslut vandstandssensoren

Med alle andre komponenter tilsluttet, kan vi nu tilslutte vores vandføler. Vandsensoren skal have 'S' -stiften forbundet til analog pin' A1 '. Sensoren skal også have '+' stiften tilsluttet strømskinnen og '-' stiften tilsluttet jordskinnen. Se det medfølgende billede for yderligere detaljer.

Trin 4: Test af din ansøgning

Nu hvor alt er klar til at gå, kan vi teste vores ansøgning. Jeg har vedhæftet kildekode, der skal køre dit projekt korrekt. Det er klogt at overveje, hvad formålet med denne applikation er. Ideelt set bør vandstanden være inden for visse grænser i vores akvarium. Hvis det ikke er det, lyser det røde lys. Hvis vandet er inden for en bestemt grænse, aktiveres det grønne lys, hvilket angiver, at vandstanden er i orden. Der vises en ekstra meddelelse på LCD -skærmen, der beskriver den aktuelle vandstatus (for lav, okay eller for høj). Der er også en timer på plads til fiskens sultniveau inde i din tank. Efter så lang tid vises en meddelelse om, at dit kæledyr er sulten. Denne besked stiger i alvor, indtil din fisk er "død". Timeren kan genstartes med den vedhæftede knap.

Trin 5: Yderligere billeder

Anbefalede: