Indholdsfortegnelse:

Automatisk ON/OFF -stik: 4 trin (med billeder)
Automatisk ON/OFF -stik: 4 trin (med billeder)

Video: Automatisk ON/OFF -stik: 4 trin (med billeder)

Video: Automatisk ON/OFF -stik: 4 trin (med billeder)
Video: seeing wife face for first time #shorts 2024, Juni
Anonim
Automatisk TÆND/SLUK -stik
Automatisk TÆND/SLUK -stik

Denne instruktion handler om automatisk natlys. Stikket tændes i løbet af natten, og det slukker, når lysstrålerne falder på det.

Denne funktion

  • Omgå kontakten til direkte betjening af stikkontakten
  • Statusindikatorlampe
  • Alsidig 5V betjent
  • Lysintensiteten kan justeres ved hjælp af potentiometer
  • Stabil OPAMP betjenes i modsætning til transistorstyret
  • Aftagelig LDR for bekvem placering

Trin 1: Komponenter påkrævet

Komponenter påkrævet
Komponenter påkrævet

1. LDR (lysafhængig modstand) 2,5v mobil oplader3,1 X 22k modstand 4,1 X 10k modstander 5,1 X 10k variabel modstand 6,1 X LM358 Op-Amp IC7. 1 x BC547 NPN -transistor 8. 1 X 1N4001 Diode 9. 1 x 5V relæ 10. 1 X Bypass -kontakt til direkte betjening af stikkontakten 11. 1 X Strømindikatorlampe12. 2 x 3 -pins stikkontakter 13. Dupont hun til hun ledninger 14. Egnet indkapsling15. 1 Ledningstråd 1 meter (til AC -forbindelse) 16. 4 x Berg Strips

Trin 2: CIRCUIT DIAGRAM

KREDSLØBSDIAGRAM
KREDSLØBSDIAGRAM
KREDSLØBSDIAGRAM
KREDSLØBSDIAGRAM
KREDSLØBSDIAGRAM
KREDSLØBSDIAGRAM

Lod lod komponenterne på et prikbræt efter behov og angivet i skematisk Tilslut terminalerne som vist ovenfor i diagrammet Dette trin er selvforklarende ARBEJDE MED 230V ER FARLIG, HÅNDTERING MED PLEJE. Til 5V strømforsyningen brugte jeg NOKIA oplader til at give input til kredsløb, og jeg fjernede opladerens ledninger og lodde de kvindelige dupontstifter ved trådenden. På samme måde er LDR -terminaler blevet forlænget med to lange ledninger og enden loddet med duponts.

Trin 3: Samling

Montering
Montering
Montering
Montering

Brug 3 kernetråd til sikkerhedsformål. 1 Earth 1 Phase og andet til Neutral Her brugte jeg den varme lim til at fastgøre prikbrættet i kabinettet, du kan også bore og skrue det. Opbevar printkortet på det passende sted i kabinettet uden at røre ved AC -terminalerne i stikkontakten, kontakten osv … Bor huller på bagsiden af kabinettet for at fjerne ledningerne til strømforsyning og LDR. finde en passende position, hvor den nødvendige lysintensitet er nødvendig.

Trin 4: Test

Test
Test
Test
Test

Inden lodning har komponenterne i prikbrættet testet i brødbrættet, det fungerer med succes !!! Når 230V input er givet, og hvis lysstyrken er lav, vil relæet blive udløst, så introducer et stærkt lys til LDR for at slukke. Bypass -kontakten er inkluderet for hurtig adgang, hvis lysstyrken ikke er nok til at udløse relæet. Efter fastgørelse af prikbrættet i kabinettet justeres potentiometeret til den nødvendige lysstyrke afhængigt af din placering, hvor LDR placeres. Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at sende mig en mail på [email protected]

Anbefalede: