Indholdsfortegnelse:

Homebrew C64 " Paddle " Æske: 4 trin
Homebrew C64 " Paddle " Æske: 4 trin

Video: Homebrew C64 " Paddle " Æske: 4 trin

Video: Homebrew C64
Video: Atari 2600 Programming - Video 3: TIA and Specs 2024, Juli
Anonim
Homebrew C64
Homebrew C64
Homebrew C64
Homebrew C64

Hej folkens, jeg har lige fået en cynthcart, som gør din commodore 64 -computer til en fantastisk synthesizer! For at styre synthfilteret i realtid har du brug for en spilpagaj … som jeg ikke havde, men der kan oprettes en knopkasse til udskiftning af padlerne! FANTASTISK! Cynthcart Site Lad os gå! Det skal du bruge: Supplies:# 1x 9 -pin serielt kabel (halvdelen af det) - med en hunkontakt# 2x 470k potentiometre (jeg brugte 500k, og de fungerer super - All Electronics Part)# 1x kabinetboks (270-1802 fra Radioshack fungerer godt)# 2x drejeknapper (274-0416 fra Radioshack er smukke) Værktøjer# Multimeter# Loddejern (og lodning)# Boremaskine# Trådskærere, strippere

Trin 1: Kortlæg stikket

Kortlæg stikket
Kortlæg stikket

Ok, så vi har en C64 Pinout nu finder vi bare ud af, hvilke ledninger der er forbundet til hvilket hul i enden af det serielle kabel. Jeg stak bare et lille stykke ledning ind i hullet og brugte kontinuitetsindstillingen på mit multimeter til at finde ledningen der faldt sammen med stiften. (For eksempel: brun til 5, blå til 9, gul til jord osv.)*VIGTIG note fra tomtiki*Desværre fungerede dette ikke for mig, når jeg forbandt ledninger markeret på diagrammet til pin 8 (jord) på controllerporten, så jeg spurgte hr. Google. Wires markeret jord i trin 4 skulle faktisk oprette forbindelse til +5v, som er pin 7. Se diagrammet her: https://www.prophet64-forum.com/viewtopic.php? id = 945 Her er en forklaring på, hvordan padlerne fungerer (se afsnittet "game paddles"): https://personalpages.tds.net/~rcarlsen/cbm/ctrlport.txtHvis du har Atari 2600 padler, fungerer de, men puljen i Atari er 1M ohm frem for 500K i Commodore, så efter at du har drejet knappen halvvejs, er der ingen ændring.

Trin 2: Bor et par huller

Bor et par huller
Bor et par huller

Brug en boremaskine på kabinettet. Du skal lave tre huller, to til gryderne og 1 til kablet!

Trin 3: Installer potentiometre og kabel

Installer potentiometre og kabel
Installer potentiometre og kabel

Sæt gryderne i kabinettet, installer monteringshardwaren, så de er sikret. Foder den bare ende af det serielle kabel gennem det tredje hul, bind en knude i kablet for at forhindre belastning af loddetilslutningerne.

Trin 4: Loddetråde, Luk boks, Spil osv

Loddetråde, Luk boks, Spil osv
Loddetråde, Luk boks, Spil osv

Lod de tilsvarende ledninger til potentiometrene, følg diagrammet.

… luk kabinettet op, og du er klar til at spille!

Anbefalede: