Indholdsfortegnelse:

Montering af LCD117 -sættet: 16 trin
Montering af LCD117 -sættet: 16 trin

Video: Montering af LCD117 -sættet: 16 trin

Video: Montering af LCD117 -sættet: 16 trin
Video: Montering af Wicanders korkgulv 2024, Juli
Anonim
Montering af LCD117 -kittet
Montering af LCD117 -kittet

Dette kort gør enhver (HD44780-kompatibel) LCD til en seriel LCD. Sættet fås fra moderndevice.com og gør det muligt at styre en LCD med en arduino eller klon med kun 3 ledninger.

Trin 1: Modstå

Modstå!
Modstå!

Monter en 10K modstand. Farvekoderne er brun sort orange.

Trin 2: Modstå nogle flere …

Modstå nogle flere…
Modstå nogle flere…

Monter 330 Ohm modstanden. Farverne er Orange Orange Brun.

Trin 3: Kun én retning

Kun One Direction
Kun One Direction

Dioden kan kun fungere, hvis den er placeret korrekt. Match sølvbåndet på dioden med båndmærket på tavlen.

Trin 4: Kondensatoren

Kondensatoren
Kondensatoren

Monter den monolitiske kondensator. Orientering er ligegyldigt.

Trin 5: Skifter

Skifter
Skifter

Monter kontakterne. Disse klikker ind i brættet i den korrekte retning. Hvis de ikke synes at passe, skal du dreje 90 grader og prøve igen.

Trin 6: Trimpot

Trimpot
Trimpot

Monter den variable modstand. Det er her, du vil justere kontrasten i displayteksten.

Trin 7: Strømregulator

Strømregulator
Strømregulator

Monter TIP 120. Jeg synes det er lettest at bøje ledningerne 90 grader og derefter lodde. Sørg for, at kølelegemet (metal) er vendt mod brættet.

Trin 8: Socket til mig

Stik til mig
Stik til mig

IC -stikket skal monteres med hakket mod den variable modstand. Loddet i to ben på modsatte hjørner, og kontroller derefter placeringen. Afslut lodning, når alt er, hvor det skal være.

Trin 9: Hvad så?

Hvad er det næste?
Hvad er det næste?

Nu skal du beslutte, hvilken baggrundslysmodstand der er nødvendig for det display, du har. Hvis du har en af skærmene fra moderndevice.com, er dette ret let. Hvis du har en anden skærm, kan du se her for at bestemme den nødvendige modstandsværdi. Til 2x16 blå skærm skal du bruge en 28 Ohm modstand (rød grå sort). Til 4x20 blå skærm skal du bruge en 33 Ohm modstand (orange orange sort) sted denne modstand i stedet mærket Rbl.

Trin 10: Overskrifterne

Overskrifterne
Overskrifterne

Lodde i overskrifterne, der matcher dit display. 2x16- og 4x20 -skærmene har jeg begge brugt den ene linje med overskrifter øverst på brættet. Der kan om nødvendigt tilsluttes en dobbelt linje med overskrifter til brættets højre side. Lod i stifterne i hver ende, og kontroller derefter, om de er justeret, inden de resterende stifter loddes.

Trin 11: Flere overskrifter

Flere overskrifter
Flere overskrifter

Det er overskrifterne, der går til arduinoen. Loddemetal i de 90 graders mandlige overskrifter medfølger.

Trin 12: Let overset

Let overset
Let overset

Hvis du planlægger at tænde skærmen via arduinoen, som de fleste mennesker vil, skal du placere en jumper som vist på billedet herunder. Dette ændrer strømforsyningen fra Vbl -stiften til 5v -stiften. Jeg brugte simpelthen en afskåret ledning som en jumper fra hullet til modstandsledningen.

Trin 13: IC

IC'en
IC'en

Placer chippen i fatningen med hakket mod den variable modstand. Du skal sandsynligvis omhyggeligt bøje ledningerne for at få det til at passe til stikkontakten.

Trin 14: Et display, kompis

Et display, makker
Et display, makker
Et display, makker
Et display, makker

Hvis din skærm ikke allerede har et sæt overskrifter installeret, er det nu et godt tidspunkt at lægge dem i.

Trin 15: Tilslut det

Sæt den i
Sæt den i

Sæt dit kort i skærmen, og tilslut kortet med arduinoen ved hjælp af det medfølgende kabel. På skærmenden skal den sorte ledning tilsluttes jordstiften. På arduinoenden foretrak jeg at forbinde til A0, 5v og Ground pins på Bare Bones Board.

Trin 16: Testning og support og programmering

Testprocedure: Drej trimpotten helt med uret (du vil måske vende den et hår senere). Tryk på op -testknappen og hold den nede - tryk og slip nulstil - slip endelig op -testen. Det skulle udskrive tegnsættet med baggrundsbelysningen på. Tegnene kan vikles på en ulige måde afhængigt af geometrien på din LCD. Nulstillingsknappen udskriver de brugerdefinerede tegn, mens baggrundsbelysningen blinker i et sekund. Begge LCD -geometriindstillinger og baggrundslysstyrke er under softwarekontrol, så baggrundsbelysningen forbliver slukket, indtil den er aktiveret af en softwarekommando. Se phanderson -kommandosættet og softwaredemoen på moderndevice.com for mere information. Hvis du bruger et grundlæggende stempel, kan du finde kode på phanderson.com. Herfra skal du blot programmere arduinoen med den passende demoskitse, der findes på bunden af denne side. Du bliver sandsynligvis nødt til at ændre skitsen for at afspejle dit valg af kommunikationsnål. Displayet skal starte kort efter programmeringen er fuldført. Juster den variable modstand, indtil du er tilfreds med skærmkontrasten. Mange flere oplysninger om programmering af displayet og forumsupport findes på moderndevice.com.

Anbefalede: