Indholdsfortegnelse:

DC-til-DC-omformer: 5 trin
DC-til-DC-omformer: 5 trin

Video: DC-til-DC-omformer: 5 trin

Video: DC-til-DC-omformer: 5 trin
Video: DC to DC Step Down Module | DC to DC Buck Converter | Buck Converter Solar Battery Charger | 2024, Juli
Anonim
DC-til-DC-konverter
DC-til-DC-konverter

Jeg byggede denne DC-til-DC-konverter til min 48V elektriske cykel, fordi jeg ville kunne tilslutte noget almindeligt 12V tilbehør, f.eks. min mobiltelefon oplader eller en GPS-enhed.

Trin 1: Skematisk

Skematisk
Skematisk

Her er skematikken. Cap -værdierne er noget fleksible afhængigt af hvor meget krusning du kan tåle. Sørg for at observere den korrekte polaritet for de elektrolytiske hætter. Jeg har ikke en liste over Digikey -varenumre, fordi jeg fandt mange af de dele, jeg havde brug for, i en lokal elektronikoverskudsbutik. Men alle disse dele (eller noget tæt på) er tilgængelige fra Digikey.

Trin 2:

Billede
Billede

Da jeg fandt mange af de dele, jeg havde brug for, i en lokal elektronikoverskudsbutik, har jeg ikke Digikey -varenumre til alt, men jeg har forsøgt at finde Digikey -varenumre eller substitutter, hvor det er muligt. Stikkene er op til bygherrens skøn, ødelagte pc -strømforsyninger er en god kilde til stik og ledninger.

Trin 3: Layout

Layout
Layout

Dette er et hypotetisk layout til et enkeltsidet printkort. Jeg fulgte ikke dette nøjagtigt, da jeg byggede min protoytpe.

Trin 4: Prototype komponentplacering

Prototype komponentplacering
Prototype komponentplacering

Dette viser komponenterne placeret på et perf -bord (fra Radio Shack). Jeg brugte lige punkt-til-punkt-ledninger på bagsiden af perf-kortet til at forbinde kredsløbet. Etuiet er fra en kasseret mobiltelefonoplader. Det er ikke vist på dette billede, men jeg boltede senere en lille kobber køleplade til U1 for at hjælpe med at holde den kølig. Til mine formål (mobiltelefon og opladning af GPS-batterier) forventer jeg ikke nogen varmeproblemer fra konverteren. Sørg for at bruge noget termisk fedt, når du tilslutter en køleplade.

Trin 5: Klar til at oplade den mobiltelefon

Klar til at oplade den mobiltelefon
Klar til at oplade den mobiltelefon

Dette viser den færdige konverter med en 12V cigarettænder dongle, der er egnet til tilslutning af en mobiltelefon oplader eller andet 12V biltilbehør. Jeg købte donglen i en lokal autodelsbutik. De orange stik er engangsstikstyper, jeg fandt i en lokal elektronikoverskudsbutik, men næsten ethvert 2-polet elektrisk stik vil fungere. Redning af stik fra en ødelagt pc -strømforsyning er en god kilde til stik og ledninger. Jeg blev en lille stik galskab her; Jeg har ikke rigtig brug for nogen stik på 12V-siden, da cigarettænderdonglen kunne forbindes direkte til konverteren. Bemærk, at sagen ikke lukker helt, og jeg brugte 4 nylonstandoffs (epoxy på plads) for at sikre toppen. Jeg ser dette som en funktion, fordi det giver mulighed for luftstrøm til regulatoren:-)

Anbefalede: