Indholdsfortegnelse:

Tylt: 6 trin
Tylt: 6 trin

Video: Tylt: 6 trin

Video: Tylt: 6 trin
Video: Немецкая песня про Пиво, Was wollen wir trinken,перевод. 2024, Oktober
Anonim
Tylt
Tylt
Tylt
Tylt
Tylt
Tylt

Projektbeskrivelse: Oprettelse af en bevægelsesbaseret controller, der kan kommunikere data frem og tilbage fra arduino -kortet til Unity 5 -spildesignmotoren. I dette tilfælde bruger vi et tredobbelt akse -accelerometer (Adxl345) til at styre X- og Y -positionen af spilobjekter inde i Unity -motoren. Både accelerometer og arduino er samlet i en rektangelboks for at danne en behagelig, brugervenlig controller.

Materialer:

Accelerometer

Selvklæbende lim

Arduino Board Grundlæggende lodningskompetencer

Breadboard Laser Cutter (Båndsav ville også fungere, men ikke så præcist)

Plexiglas (eller andre materialer, du ønsker at samle arduino og accelerometer i) USB 1.1 -kabel

Ledninger

Trin 1: Mekanisk samling

Mekanisk samling
Mekanisk samling
Mekanisk samling
Mekanisk samling
Mekanisk samling
Mekanisk samling

Sotter først dine stifter i accelemenatoren. I dette eksempel er alle benene loddet, men de eneste nødvendige stifter er: VIN -port, Grnd -port, SDA -port og SCL -port. Placer accelerometeret på brødbrættet, så alle stifterne er i forskellige rækker, men i samme kolonne. Tilslut derefter de fire ledninger fra arduinoen til speederen. En ledning skal gå fra 5V -porten på arduinoen til VIN -porten på accelerometeret. Både jordporte på arduinoen og accelerometeret skal også tilsluttes. SDA- og SCL -portene på arduino'en skal også tilsluttes (og matches) til SDA- og SCL -portene på accelerometeret. Tjek bagsiden af din arduino for at finde ud af, hvilke af dens porte der er SDA og SCL. Du skal ikke bekymre dig om at tilslutte en strømforsyning, al strømmen tilføres arduinoen via USB 1.1 -kablet.

Trin 2: Design dit spil

Dette er nok den vigtigste del af spillet, og det anbefales stærkt at være fortrolig med enhed til dette projekt. Du kan virkelig lave enhver form for spil, du vil, vi besluttede at lave et spil i bold og labyrint. Når du laver spillet, skal du sørge for at lave alle de objekter, der skal kontrolleres, til børn af et større spilobjekt.

Trin 3: Kodning

Dette er nok den sværeste del af projektet. Den første ting, du vil gøre, er at downloade kodebiblioteket til ADXL345 -accelerometeret i Arduino IDE. Det kan findes på adafruit -webstedet. Når den er uploadet til arduinoen, vil den spytte en masse data ud i den serielle skærm. Virkelig, hvad der ville være ideelt her, er at få fat i XYZ -positionsdataene og sende dem direkte til enhedsprojektet, men at sende floats er ikke så enkelt som det ser ud til. Når data sendes, læser enhed altid det ind som en streng, hvilket viser sig svært at arbejde med. For at omgå dette er det, vi kan gøre, en række if -udsagn for arduinoen. for eksempel:

hvis (event.acceleration.y> 3) {

Serial.println ("højre");

}

Vi vil gerne lave disse typer sammenligninger for otte forskellige retninger: Op, Ned, Venstre, Højre, Op-Højre, Op-Venstre, Ned-Højre og Ned-Venstre.

Ved at sende disse strenge af retninger kan vi faktisk bruge dem! I Unity, på vores spillercontroller (som skal være knyttet til objektet eller gruppen af objekter, du ønsker at styre) Vi vil gerne bruge en if -sætning, der vil gøre brug af den streng, der læses i:

hvis (serial. ReadLine () == "venstre") {

Debug. Log ("venstre");

transform. Rotate ((-Time.deltaTime * 50), 0, 0);

}

Og igen vil vi gerne gøre dette for alle otte retninger.

Nu er den sværeste del faktisk at tillade, at dataene sendes til enhed. I det samme script vil vi tillade det serielle bibliotek: ved hjælp af System. IO. Ports

Derefter vil vi oprette en ny seriel port -forekomst:

SerialPort serial = ny SerialPort ("COM5", 9600);

** Bemærk for at kontrollere, hvilken COM din arduino bruger, du kan gøre dette i Arduino IDE, men de mest almindelige er COM3 og COM5. **

Inde i vores startfunktion vil vi nu åbne den serielle port:

hvis (! serial. IsOpen) {

serial. Open ();

serial. ReadTimeout = 10;

}

Efter alt dette, prøv at teste dataoverførslen, og du skal se, at det virker!

Trin 4: Skæring

Skæring
Skæring
Skæring
Skæring

Nu hvor du har dit spil kodet og din arduino kommunikerer med Unity 5, er projektet i det væsentlige færdigt. Du vil dog gerne samle det til en brugervenlig, attraktiv controller, som alle dine venner kan bruge! For at oprette denne controller kan du bruge ethvert materiale, du gerne vil have, bare sørg for, at det ikke smider dine koordinater i din accelemenator, du skal muligvis gå tilbage og justere din kode i overensstemmelse hermed. Sørg også for at lade din USB 1.1 -port være åben for at slutte din controller til din computer. I dette eksempel brugte vi plexiglas. Først skal du måle dimensionerne på hvert stykke, så det passer til dine behov. Igen skal du sørge for at tage en konto til åbning af USB 1.1 -porten. Skær derefter alle stykker af til controllerboksen ud med en laserskærer. Du kan også skære plexiglasset med en båndsav, men laserskæreren er mere præcis. Derudover brugte vi en båndsav til at skære et lille stykke træ ud, der havde samme dimensioner som arduinoen. Selvom dette ikke er nødvendigt, anbefales det til samlingstrinnet.

Trin 5: Controller -samling

Controller samling
Controller samling
Controller samling
Controller samling

(Hvis du ikke har skåret træstykket som anbefalet i det foregående trin, skal du springe denne første vejledning over) Tag dit stykke træ og læg arduino -pladen oven på det. Skru derefter dit bræt fast i træet, og sørg for at det sidder godt fast. Lim derefter dit træ til bundstykket af dit plexiglas. Hvis du sprang træet over, kunne du skrue brættet direkte til plexiglasset, selvom dette kan beskadige det eller blive ubehageligt, hvis det ikke er tykt nok til skruen. Bagefter skal du fjerne det klæbende klistermærke fra bagsiden af dit brødbræt, placere det tæt på og tæt ved siden af arduinoen. Lim derefter resten af dine kassestykker for at danne controlleren, og sørg igen for, at USB 1.1 -porten stadig er tilgængelig.

Trin 6: Plug and Play

Du er færdig! Tilslut din søde controller til din computer ved hjælp af USB 1.1 -kablet, og test dit spil!

Anbefalede: