Indholdsfortegnelse:

IoT -baseret smart parkeringssystem ved hjælp af NodeMCU ESP8266: 5 trin
IoT -baseret smart parkeringssystem ved hjælp af NodeMCU ESP8266: 5 trin

Video: IoT -baseret smart parkeringssystem ved hjælp af NodeMCU ESP8266: 5 trin

Video: IoT -baseret smart parkeringssystem ved hjælp af NodeMCU ESP8266: 5 trin
Video: Konfigurer HP+-printer på trådløst netværk ved hjælp af HP Smart til iOS | HP-printere | HP Support 2024, Juli
Anonim
IoT -baseret smart parkeringssystem ved hjælp af NodeMCU ESP8266
IoT -baseret smart parkeringssystem ved hjælp af NodeMCU ESP8266
IoT -baseret smart parkeringssystem ved hjælp af NodeMCU ESP8266
IoT -baseret smart parkeringssystem ved hjælp af NodeMCU ESP8266

I dag er det meget svært at finde parkering i travle områder, og der er ikke noget system til at få detaljer om parkeringstilgængelighed online. Tænk, hvis du kan få oplysninger om tilgængelighed af parkeringsplads på din telefon, og du ikke har roaming rundt for at kontrollere tilgængeligheden. Dette problem kan løses af det IoT -baserede intelligente parkeringssystem. Ved hjælp af det IoT -baserede parkeringssystem har du let adgang til parkeringspladsens tilgængelighed over internettet. Dette system kan fuldstændigt automatisere parkeringssystemet. Fra din indtastning til betalingen og afslutningen kan alt ske automatisk.

Så her bygger vi et IoT -baseret bilparkeringssystem ved hjælp af NodeMCU, fem IR -sensorer og to servomotorer. To IR -sensorer bruges ved indgangs- og udgangsporten til at registrere bilen, mens tre IR -sensorer bruges til at registrere parkeringspladsens tilgængelighed. Servomotorer bruges til at åbne og lukke portene i henhold til sensorværdien. Her bruger vi Adafruit IO -platformen til at vise offentliggøre data på skyen, som kan overvåges overalt i verden.

Trin 1: Komponenter påkrævet

Hardware

  • NodeMCU ESP8266
  • IR -sensor (5)
  • Servomotor (2)

Online tjenester

Adafruit IO

Trin 2: IoT -baseret smart parkeringskredsløbsdiagram

IoT -baseret smart parkeringskredsløbsdiagram
IoT -baseret smart parkeringskredsløbsdiagram

I dette Smart Parking System ved hjælp af IoT bruger vi fem IR -sensorer og to servomotorer. IR -sensorer og servomotorer er forbundet til NodeMCU. NodeMCU styrer hele processen og sender oplysninger om parkeringstilgængelighed og parkeringstid til Adafruit IO, så den kan overvåges overalt i verden ved hjælp af denne platform. To IR -sensorer bruges ved ind- og udgangsport, så den kan registrere bilerne ved ind- og udgangsporten og automatisk åbne og lukke porten. Vi har tidligere brugt Adafruit IO cloud i mange IoT -projekter, følg linket for at lære mere.

To servomotorer bruges som ind- og udgangsport, så når IR -sensoren registrerer en bil, roterer servomotoren automatisk fra 45 ° til 140 °, og efter en forsinkelse vender den tilbage til sin oprindelige position. Yderligere tre IR -sensorer bruges til at registrere, om parkeringspladsen er tilgængelig eller optaget og sende dataene til NodeMCU. Adafruit IO dashboard har også to knapper til manuelt at betjene indgangs- og udgangsporten.

Trin 3: Adafruit IO -opsætning til IOT -parkeringssystem

Adafruit IO -opsætning til IOT -parkeringssystem
Adafruit IO -opsætning til IOT -parkeringssystem

Adafruit IO er en åben dataplatform, der giver dig mulighed for at samle, visualisere og analysere levende data på skyen. Ved hjælp af Adafruit IO kan du uploade, vise og overvåge dine data over internettet og gøre dit projekt IoT aktiveret. Du kan styre motorer, læse sensordata og lave fede IoT -applikationer over internettet ved hjælp af Adafruit IO. Til test og prøv, med en vis begrænsning, er Adafruit IO gratis at bruge. Vi har også tidligere brugt Adafruit IO med Raspberry Pi.

1. For at bruge Adafruit IO skal du først oprette en konto på Adafruit IO. For at gøre dette skal du gå til Adafruit IO -webstedet og klikke på 'Kom godt i gang' øverst til højre på skærmen.

2. Når du har afsluttet kontooprettelsesprocessen, skal du logge ind på din konto og klikke på 'AIO -nøgle' i øverste højre hjørne for at få dit kontos brugernavn og AIO -nøgle.

Når du klikker på 'AIO -nøgle', vises et vindue med din Adafruit IO AIO -nøgle og brugernavn. Kopiér denne nøgle og brugernavn, det bliver nødvendigt senere i koden.

3. Nu, efter dette, skal du oprette et feed. For at oprette et feed skal du klikke på 'Feed'. Klik derefter på 'Handlinger' og derefter på 'Opret et nyt feed' som vist på billedet herunder.

4. Herefter åbnes et nyt vindue for at indtaste feedets navn og beskrivelse. Skrivebeskrivelsen er valgfri.

5. Klik på 'Opret', efter dette; du bliver omdirigeret til dit nyoprettede feed. Til dette projekt oprettede vi i alt ni feeds til exit gate, entry gate, slot 1 entry & exit, slot 2 entry & exit og slot 3 entry & exit. Efter oprettelse af feeds skal du nu oprette et Adafruit IO -dashboard for at vise alle disse feeds på en enkelt side. For at oprette et dashboard skal du klikke på Dashboard -indstillingen og derefter klikke på 'Handling', og derefter klikke på 'Opret et nyt dashboard.' I det næste vindue skal du indtaste navnet på dit dashboard og klikke på 'Opret'.

6. Da instrumentbrættet er oprettet nu, tilføjer vi vores feeds til instrumentbrættet. For at tilføje et feed skal du klikke på ‘+’ i øverste højre hjørne.

Først tilføjer vi to RESET -knappeblokke til indgangs- og udgangsport og derefter syv TEKST -blokke til parkeringsoplysninger. For at tilføje en knap på instrumentbrættet skal du klikke på RESET -blokken.

I det næste vindue vil det bede dig om at vælge feedet, så klik på indgangsporten.

I dette sidste trin skal du give din blok en titel og tilpasse den derefter. Skift trykværdien fra '1' til 'ON'. Så når der trykkes på knappen, sender den 'ON' -strengen til NodeMCU, og NodeMCU udfører den yderligere opgave. Hvis du ikke vil ændre trykværdien her, kan du ændre tilstanden i programmet.

Efter dette skal du følge den samme procedure for at oprette en anden blok til udgangsporten. Følg den samme procedure for at oprette resten af blokkene, men i stedet for at oprette en RESET -blok skal du oprette en TEKST -blok, så du kan vise parkeringsdetaljerne. Efter at have oprettet alle blokke ser mit dashboard ud som nedenfor. Du kan redigere instrumentbrættet ved at klikke på indstillingsknapperne.

Trin 4: Programmering af NodeMCU til IOT Parking System

For at programmere NodeMCU med Arduino IDE skal du gå til File–> Perferences–> Settings.

Indtast https:// arduino.esp8266.com/stable/package_esp82… i feltet 'Yderligere bestyrelsesleder -URL', og klik på 'Ok'.

Gå nu til Værktøjer> Board> Boards Manager.

I vinduet Boards Manager skal du skrive esp i søgefeltet, esp8266 vil blive vist der nedenfor. Vælg nu den nyeste version af kortet og klik på installer.

Når installationen er fuldført, skal du gå til Værktøjer> Board> og vælge NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module).

Nu kan du programmere NodeMCU med Arduino IDE.

Så sådan kan et Smart Parking System, der bruger IoT, opbygges. Du kan tilføje flere sensorer for at øge parkeringspladserne og kan også tilføje et betalingssystem til automatisk at betale parkeringsgebyret. Kommenter herunder, hvis du er i tvivl om dette projekt.

Anbefalede: