Indholdsfortegnelse:

Automatisk indendørs drivhus baseret på Ikea Socker: 5 trin
Automatisk indendørs drivhus baseret på Ikea Socker: 5 trin

Video: Automatisk indendørs drivhus baseret på Ikea Socker: 5 trin

Video: Automatisk indendørs drivhus baseret på Ikea Socker: 5 trin
Video: Кемпинг под дождем у лесного ручья с собакой - Дождь ASMR 2024, Juli
Anonim
Image
Image
Automatisk indendørs drivhus baseret på Ikea Socker
Automatisk indendørs drivhus baseret på Ikea Socker
Automatisk indendørs drivhus baseret på Ikea Socker
Automatisk indendørs drivhus baseret på Ikea Socker

Hej, dette er min første instruktion. Jeg lærte meget med dette fællesskab, og jeg synes, det er på tide at returnere mine ydmyge ideer. Jeg beklager mit engelsk, er dårligt, men jeg vil gøre alt, hvad jeg kan.

Ideen var at lave et drivhus på skrivebordet, så jeg kunne dyrke frø og små planter inde i mit værelse og give dem udendørs som lys og luftforhold. Da det er indendørs, behøver jeg ikke at kontrollere temperaturen, men jeg har i tankerne at tilføje en slags varmemåtte i fremtiden (derfor tilføjede jeg en DHT11 -sensor). Jeg har endnu ikke tilføjet et vandingssystem, men det er det næste trin.

Grundlæggende hvad han gør er:

-I dagtimerne (10AM til 8PM) er de øverste døre lukket for at undgå, at det irriterende lys kommer ud af drivhuset, blæseren er tændt for at ventilere drivhuset, og LCD -skærmen lyser, der viser temperatur, fugtighed og time inde i drivhuset (og selvfølgelig er LED -lyset tændt).

-Om natten er lyset slukket, skærmens baggrundsbelysning er slukket, blæseren også og en af de øverste døre åbnes af en servo, så der er irriterende støj eller lys i løbet af natten (husk, at dette er i mit soveværelse) og lade planterne trække vejret.

Forbrugsvarer

Elektronik:

1x "Arduino" nano

1x LCD I2C

1x 4 relækort (jeg bruger 3, men jeg kunne ikke finde noget 3 -kort)

1x servomoment med højt drejningsmoment

1x DHT11

1x Step down -konverter

1x 12v strømforsyning

1x 12v blæser

1x I2C RTC

Hardware:

1x voksende LED -lampe

1x Ikea Socker

Andre:

Sort spray eller sort selvklæbende vinyl

Trin 1: Gør uigennemsigtigt drivhuset

Jeg købte et Ikea Socker drivhus, og jeg demonterede plasten. Derefter testede jeg 3 måder til at gøre den klare plast uigennemsigtig:

1- Sort vinyl: Jeg brugte dette i venstre, højre og oversiden. Er billig, hurtig og det er OK, men er meget svært at undgå luftbobler.

2- Aluminiumsfolie: Jeg brugte på bagsiden. Ser meget dårligt ud, men er den billigste og letteste løsning. Du kan bruge dette i siden bag (som jeg gjorde).

3- Sort spray: Den bedste løsning hidtil, som jeg brugte i oversiden. Mal plastens indvendige flade, og lad det rense det udendørs. Ser helt fantastisk ud.

Du kan bestemme hvilken metode der skal bruges, alle tre er funktionelle, men langt den bedste er den sorte spray.

Trin 2: Elektronik

Elektronik
Elektronik

Kredsløbet er virkelig simpelt, men jeg tror, jeg er nødt til at forklare, hvad jeg gjorde, et par mærkelige ting:

-Jeg åbnede kontrolboksen til lysene og lodde en ledning til hver pin på tænd / sluk -knappen. Jeg gjorde dette i stedet for at styre lysene direkte, fordi jeg allerede har strømelektronikken, og jeg kan tænde og slukke det manuelt uden at skulle gå igennem arduino. Hvad jeg gør er at simulere knapimpulserne med relæet.

-Jeg har ført servokraften gennem et relæ, fordi servoen nogensinde larmer lidt, og når jeg ligger på sengen, lytter jeg til alle de små lyde, så jeg tænder den lige før den flyttes, og jeg slukker et sekund efter den.

De andre forbindelser er meget enkle (jeg gjorde det i et loddebrødbræt, men du kan lave et printkort).

Bortset fra disse er der tilsluttet 12V -strømforsyningen til 220V og USB -adapteren (til LED -lamperne).

Trin 3: Arduino -kode

Der er kommentarer i vigtige linjer i koden. Fortæl mig enhver tvivl eller fejl:)

Trin 4: Midlertidig automatisk vanding

Midlertidig automatisk vanding
Midlertidig automatisk vanding

Da jeg ikke har installeret nogen form for vandingssystem, men jeg vil have drivhuset til at have en vis autonomi, har jeg 3D printet nogle selvvandende plantager, der passer i syltetøjsglas.

Med denne fil, der kan tilpasses, kan du oprette din egen. De fungerer meget godt!

Trin 5: Konklusioner

Så jeg er meget tilfreds med dette lavet. Jeg færdiggjorde det for kun en uge siden, og jeg kan se bemærkelsesværdige forskelle mellem at have de små planter ved kanten af vinduerne og i drivhuset. Jeg lavede også min første instruerbare, og jeg er meget glad. Jeg ønsker dig det, og spørg mig om tvivl eller kommentarer. Jeg vil med glæde modtage din anmeldelse! Tak skal du have!

Anbefalede: