Indholdsfortegnelse:

Føj en ventilator til en computerkølelegeme - ingen skruer påkrævet: 5 trin
Føj en ventilator til en computerkølelegeme - ingen skruer påkrævet: 5 trin

Video: Føj en ventilator til en computerkølelegeme - ingen skruer påkrævet: 5 trin

Video: Føj en ventilator til en computerkølelegeme - ingen skruer påkrævet: 5 trin
Video: Yan na shout Kay aka foj beng Lago 2024, Juli
Anonim
Føj en blæser til en computerkølelegeme - ingen skruer kræves
Føj en blæser til en computerkølelegeme - ingen skruer kræves

Problemet: Jeg har (haft) et bundkort på min filserver med en ventilatorfri kølelegeme over, hvad jeg mener er nordbroen. Ifølge sensorprogrammet (ksensorer), jeg havde kørt i Fedora, holdt bundkortets temperatur omkring 190F. Min bærbare computer bliver ikke så varm! Jeg ville tilføje lidt mere afkøling til det chipset uden at skulle ændre noget på bundkortet.

Som du kan se på billedet, er kølelegemet et meget ubelejligt sted - lige op mod CPU -kølelegemet. Dette gav mig noget, jeg var nødt til at omgå, hvilket jeg tror, jeg gjorde.

Hvis du kan lide det, du ser, kan du abonnere på min YouTube -kanal for mere

Trin 1: Værktøjer og materialer

Denne mod kræver kun et par ting: Værktøjer

  • Plyers
  • Wire stripper
  • Lille skruetrækker (type briller)

Materialer

  • Bundkort skal ændres
  • Arctic Silver 5 termisk pasta (eller et andet mærke, men AS5 er det bedste)
  • Isopropyl (gnidning) alkohol - jo tættere på 99% renhed jo bedre
  • fnugfri klud (kaffefiltre fungerer også godt)
  • 1 fod af 22 gauge solid streng kobbertråd
  • 40 mm blæser

Trin 2: Fjernelse af kølelegeme

Fjernelse af kølelegeme
Fjernelse af kølelegeme
Fjernelse af kølelegeme
Fjernelse af kølelegeme

Kølelegemet på mit bord blev holdt på af to plastikfaner, der stak igennem til bagsiden. Det var et simpelt spørgsmål om at klemme snaplåsene på fanerne og skubbe dem igennem (forsigtigt!). Plyers fungerer bedst. I mit tilfælde var der en dobbeltsidet klæbrig pude, der holdt min køleplade på chipsættet. Dette var lidt af en smerte at trække ud, men det gav til sidst. Din har måske bare termisk pasta. Under alle omstændigheder er det, du vil gøre, at rengøre chipsættet og bunden af kølelegemet helt og sørge for, at der ikke er støv eller fnug på det.

Trin 3: Tilføj termisk pasta

Tilsæt termisk pasta
Tilsæt termisk pasta

Med begge overflader rene som muligt kan du tage dit rør af Arctic Silver 5. Det rør er lille, men det holder længe. Du har kun brug for så meget som et halvt gran ris til mindre chips (f.eks. Mindre end størrelsen på et standardfrimærke) og dobbelt så meget som noget på størrelse med en CPU. Læg en lille klat i midten af chippen. Nu vil du sætte kølelegemet på igen. Sørg for at placere den jævnt, så AS5 spreder sig over hele chippen og ikke kun en del af den. Tryk disse faner tilbage gennem bundkortet, og sørg for, at det er låst på plads.

Trin 4: Monter blæseren

Monter blæseren
Monter blæseren
Monter blæseren
Monter blæseren
Monter blæseren
Monter blæseren
Monter blæseren
Monter blæseren

Nu er det tid til at tage den fan på. Jeg havde tilfældigvis en 40 mm blæser fra en gammel CPU -køler, der lå rundt, så jeg brugte det. Jeg var nødt til at lodde det til et gennemgangsstik for at give det strøm, men du kan muligvis springe dette trin over. (Jeg gav mig en god forbrænding med strygejernet, så vær forsigtig, hvis du gør det). Nå, den blæser er større end kølelegemet. Intet problem - vi bruger kobbertråden til at hænge blæseren op over kølelegemet. Skær trådens fod i to 6 længder, og fjern plastbelægningen (hvis der er en). Slang nu ledningen mellem køleribbernes finner, der strækker sig fra hjørne til hjørne. Skub tråden ned med mini skruetrækker. Derefter vikl enderne rundt om hjørnefinnerne og skub det også ned. Lad enderne stikke op af kølelegemet. Skub nu din ventilator på kobbertråden, træk enderne gennem skruehullerne. Tag derefter plyerne og bøj wiren ned og vrid det omkring sig selv for at låse blæseren på plads Voila - blæseren er nu klar til brug.

Trin 5: Test det - konklusion

Luk alt op og fyr computeren op. Forhåbentlig skulle du se en vis reduktion i chiptemperaturen (forudsat at du gjorde alt rigtigt). Hvis temperaturen er højere, fejlede du det sandsynligvis, da du tilføjede AS5 og satte kølelegemet på igen. Denne mod sænkede faktisk ikke temperaturen på sensoren på min computer, men jeg gætter på, at den sensor var til en anden chip helt. Hmm. Nå ja - det hjælper under alle omstændigheder med at afkøle en hot chip.

Anbefalede: