Indholdsfortegnelse:

Installation af Apache2 på Ubuntu Server: 4 trin
Installation af Apache2 på Ubuntu Server: 4 trin

Video: Installation af Apache2 på Ubuntu Server: 4 trin

Video: Installation af Apache2 på Ubuntu Server: 4 trin
Video: How to install and run Apache Web Server in Ubuntu Linux 2024, Juli
Anonim
Installation af Apache2 på Ubuntu Server
Installation af Apache2 på Ubuntu Server
Installation af Apache2 på Ubuntu Server
Installation af Apache2 på Ubuntu Server

Installation af Apache2 på en Ubuntu -server giver dig mulighed for at være vært for dit eget personlige websted. Du kan bruge dette til din egen personlige brug, forretning eller endda webudvikling.

Trin 1: Installation

Apache er inkluderet i Ubuntu's standardprogrampakkelagre, så der er ingen særlige værktøjer eller processer nødvendige for at installere det. Vi kan simpelthen opdatere og installere pakken direkte fra Ubuntu. Start med at logge ind på din server og opdatere apt.

sudo apt-get opdatering

Dette opdaterer pakkens cache, og alle de aktuelle pakker er tilgængelige. Når den er opdateret, skal du fortsætte og installere Apache2.

sudo apt-get install apache2

Denne installation vil installere Apache2 samt eventuelle manglende afhængigheder, så sørg for at acceptere enhver, der måtte dukke op under installationsprocessen. Når den er fuldført, er Apache2 installeret, men der er brug for lidt mere konfiguration for at få den til at fungere.

Trin 2: Juster firewallen

Ubuntu har en standard firewall kaldet ufw, der er temmelig restriktiv ud af boksen. Vi vil gerne åbne den, så kommunikation kan flyde til/fra Apache -webserveren. Brug følgende kommandoer til at åbne firewallen. UFW har en standard Apache -profil indbygget.

sudo ufw tillader 'Apache Full'

Eller du kan valgfrit gøre det manuelt efter port.

sudo ufw tillader 80

sudo ufw tillade 443

Trin 3: Kontrol af serveren

Når Apache er blevet installeret, og firewallen er blevet åbnet, kan du kontrollere serverens status for første gang. Brug nedenstående kommando for at sikre, at tjenesten rent faktisk kører.

sudo service apache2 status

Hvis tjenesten kører korrekt, skal du se status som "KØRER". Hvis ikke, skal du udstede en "start" -kommando i stedet for en "status" -kommando for at starte den. Nu hvor serveren kører, kan du ramme serveren efter værtsnavn eller IP for at se standard Apache -webstedet.

værtsnavn

eller

ifconfig

Når du har samlet det fulde værtsnavn eller IP -adressen på webserveren, skal du åbne din browser og navigere til den URL, hvor webstedet lytter, dvs.

værtsnavn eller https:// værtsnavn eller https:// værtsnavn eller https:// værtsnavn

Trin 4: Standardkonfigurations-/logplaceringer

Apache har et par standardplaceringer til lagring eller læsning af filer. Du bliver nødt til at stikke lidt rundt på din server for virkelig at få styr på tingene, men standardindstillingerne for Ubuntu er normalt på nedenstående steder

Webfiler -/var/www/html/

Konfigurationsfiler

/etc/apache2/apache2.conf /etc/apache2/sites-available/000-default.conf

Logfiler -/var/logs/apache2

Anbefalede: