Indholdsfortegnelse:

Projekt: Energibesparelse i hjemmet: 8 trin
Projekt: Energibesparelse i hjemmet: 8 trin

Video: Projekt: Energibesparelse i hjemmet: 8 trin

Video: Projekt: Energibesparelse i hjemmet: 8 trin
Video: Cheap Solar Power For Everyone! 2024, Juli
Anonim
Projekt: Energibesparelse i hjemmet
Projekt: Energibesparelse i hjemmet

Hannah Robinson, Rachel Wier, Kaila Cleary

Brugen af et Arduino -bord og Matlab viste sig at være en enkel og effektiv metode til at hjælpe husejere med at optimere deres energiforbrug. Enkelheden og alsidigheden af Arduino -bordet er overraskende. Der er så mange tilføjelser og anvendelser til tavlen, at det var svært at vælge, hvad den bedste og mest interessante form for assistance ville være uden at vælge noget ekstremt komplekst. Samlet set valgte vi at fokusere på at tage temperaturen og kunne tænde eller slukke en blæser baseret på den angivne temperatur.

Trin 1: Brugte dele og materialer

Brugte dele og materialer
Brugte dele og materialer
Brugte dele og materialer
Brugte dele og materialer
Brugte dele og materialer
Brugte dele og materialer

(1) Arduino Uno

(1) Brødbræt

(12) Jumperwires med dobbelt ende

(1) 330 Ohm modstand

(1) Hobbymotor

(1) NPN -transistor

(1) Diode

(1) DS18B20 temperatursensor

(1) Tryk på knappen

Trin 2: Problemformulering

Vores projekt var at designe en energibesparelse til hjemmet ved hjælp af Arduino og MATLAB. Vi vidste, at mange mennesker spildte energi på at holde deres hus ved en behagelig temperatur, når de var væk, så når de kom hjem, ville det være ved den temperatur, de ønskede. Vores mål var at hjælpe med at optimere dette energiforbrug. Vi besluttede at bruge en temperatursensor til at tage temperaturen i det rum, Arduino var placeret i. Husejeren fik derefter at vide temperaturen og kunne vælge at tænde eller slukke blæseren baseret på deres præferencer. Vi besluttede også at tilføje en graf over vejret, så husejeren kunne se, hvad vejret ville være den dag.

Trin 3: Giver brødbrættet strøm

Giver brødbrættet magt
Giver brødbrættet magt

Her begynder vi med at tilslutte den positive ende af brættet til 5V og 3.3V slots i Arduino og begge negative sider af brættet i GND i Arduino. Dette vil levere strøm til komponenterne i tavlen.

Trin 4: Vedhæftning af trykknappen

Vedhæftning af trykknappen
Vedhæftning af trykknappen

Vi vedhæfter nu trykknappen. Sæt trykknappen i kortet. Venstre side af trykknappen forbindes til D10 på Arduino, og højre side af trykknappen forbindes til jorden. Et andet billede af brødbrættet kan ses ovenfor.

Trin 5: Montering af temperatursensoren

Montering af temperatursensor
Montering af temperatursensor

Vi vil nu begynde at konstruere den anden del af kredsløbet, temperatursensoren. Sæt temperatursensoren i kortet. En ledning vil blive fastgjort til venstre side af temperatursensoren og forbindes til jorden. En anden ledning vil blive fastgjort til højre side af temperatursensoren og tilsluttes strømmen. En tredje ledning tilsluttes til midten af temperatursensoren og tilslutter derefter til A0 på Arduino. Et billede af brødbrættet kan ses ovenfor.

Trin 6: Montering af transistoren

Montering af transistoren
Montering af transistoren

Dernæst vil vi nu begynde at konstruere en anden del af kredsløbet, transistoren. Sæt transistoren i kortet. En ledning vil blive fastgjort til venstre side af transistoren og forbinde til jorden. En anden ledning vil blive fastgjort til højre side af transistoren og vil forbinde til en anden del af brødbrættet. En modstand vil blive forbundet til midten af transistoren og derefter forbundet til en anden del af brødbrættet. En anden ledning vil derefter blive forbundet fra modstanden til D5 på Arduino. Et billede af brødbrættet kan ses ovenfor.

Trin 7: Montering af motoren

Montering af motoren
Montering af motoren

Endelig vil vi nu begynde at konstruere den sidste del af kredsløbet, hobbymotoren. Sæt dioden i kortet med ledningen, der var forbundet til temperatursensoren på højre side. En anden ledning vil blive fastgjort til venstre side af dioden og tilsluttes strømmen. Derefter vil den røde ledning på hobbymotoren forbinde til højre side af dioden, og den sorte ledning til hobbymotoren vil forbinde til højre side af dioden. Et billede af brødbrættet kan ses ovenfor.

Trin 8: Slutprodukt

Slutprodukt
Slutprodukt
Slutprodukt
Slutprodukt

Dit kredsløb er nu klar til at blive kodet og brugt. Her er et billede af vores personlige kredsløb.

Anbefalede: