Indholdsfortegnelse:

Køleskabsdør alarm: 5 trin
Køleskabsdør alarm: 5 trin

Video: Køleskabsdør alarm: 5 trin

Video: Køleskabsdør alarm: 5 trin
Video: Hvordan vi tænder et Dometic RMD8551, camping køleskab. Se hvordan. 2024, Juli
Anonim
Køleskabsdør alarm
Køleskabsdør alarm

I dette projekt vil jeg vise dig, hvordan du laver en alarm, der lyder, hvis du har ladet køleskabsdøren stå åben længe. Dette kredsløb er ikke kun begrænset til et køleskab, det kan bruges til at udløse en alarm, hvis en dør har været åben for længe.

Trin 1: Kredsløbet

Kredsløbet
Kredsløbet

Kredsløbet bruger en mikrokontakt, der er tilsluttet køleskabet. Når køleskabsdøren er lukket, er nulstillingen til 555 -timeren lav, hvilket betyder, at timeren ikke starter, før døren er åben. Når køleskabsdøren er åben, bliver pin to høj og udløser timeren. Timeren starter med at tælle ned til den indstillede tid. Tiden indstilles ved hjælp af potentiometeret. Når den indstillede tid er nået, tændes summeren. Den slukker derefter, når køleskabsdøren derefter lukkes.

Trin 2: PCB

PCB
PCB

For at holde kredsløbet lille kan du bygge det på et printkort. Jeg har inkluderet GERBER -filerne, hvis du vil lave dit eget. Jeg lavede printpladen enkeltsidet, så du kunne æts din egen derhjemme. Jeg brugte skrueterminaler, så strømforsyningen let kan tilsluttes.

Trin 3: Konstruktion

Kredsløbet kan køre med et 9 volt batteri. Indsæt bare den røde ledning fra snapstikket i den positive skrueterminal og derefter den sorte ledning på den negative terminal.

Lod alle delene sammen enten på printkortet eller på et eller andet perfboard. Loddekabler til mikrokontakten, hvis du ikke skifter, følger ikke med dem på forhånd. Lod derefter ledningerne fra mikrokontakten til printkortet. Der er en fejl i skematikken, så skift NO- og NC -ledningerne rundt.

Placer mikrokontakten et passende sted, så der trykkes på den, når døren er lukket. du anbefaler at bruge lidt lim til at fastgøre kontakten, så den ikke beskadiger køleskabet, når det kommer til at fjerne.

Trin 4: Anerkendelse

Jeg takker PCBWay & LCSC Electronics for partnerskabet.

PCBWay er en billig og pålidelig service, hvor du kan få dine PCB'er fremstillet. Alle printene er af høj kvalitet, og ingeniørerne er meget hjælpsomme. Tilmeld dig i dag og få en velkomstbonus på $ 5. Tjek deres gavebutik og Gerber viewer.

LCSC Electronics er Kinas førende distributør af elektroniske komponenter. LCSC sælger en lang række elektroniske komponenter af høj kvalitet til lave priser. Med over 150.000 dele på lager burde de have de komponenter, du har brug for til dit næste projekt. Tilmeld dig i dag og få $ 8 rabat på din første ordre.

Anbefalede: