Indholdsfortegnelse:

RSPI Push-Button Robot Buggy: 10 trin
RSPI Push-Button Robot Buggy: 10 trin

Video: RSPI Push-Button Robot Buggy: 10 trin

Video: RSPI Push-Button Robot Buggy: 10 trin
Video: Week 4 - blinking LED and push button RSpi 2024, Juli
Anonim
RSPI Push-Button Robot Buggy
RSPI Push-Button Robot Buggy

Har du nogensinde set en fjernbetjeningsbil i butikken og spekuleret på, om du selv kunne bygge en. Nå ja, du kan bygge en og styre din bil med trykknapper. Alt du skal bruge er nogle enkle materialer, og du kan bygge dig selv en trykknap-robotvogn. Følg nu trinene nedenfor, og opbyg din trykknap-robotvogn.

Trin 1: Saml materialer

Saml materialer
Saml materialer

Inden vi begynder, bør du samle det nødvendige materiale til at fuldføre dette projekt:

- Hindbær Pi B+

- Skærm

- Tastatur

- Mus

- T-skomager

- Brødbræt i halv størrelse

- H-bro

- Phillips skruetrækker

- Robot Buggy chassis med 2 motorer

- 4 trykknapper

- 9 volt batteri

- Bærbar oplader

- Micro USB -ledning

- 4 Mand - Kvinde Jumper -wires

- 12 Han - Jumper -haner

- Python 3 -kodningssoftware

- Mobilenhed, der kan downloade VNC viewer -app

Trin 2: Opsætning

Opsætning
Opsætning

Når du har samlet de nødvendige materialer, kan du nu bygge din buggy. For det første skal du slutte din Raspberry Pi til din skærm, mus og tastatur. Når du har gjort det, skal du vedhæfte din t-skomager til din Pi og dit halvstore brødbræt. Nu kan du vedhæfte din h-bridge og trykknapper til dit brødbræt.

Trin 3: Tilslutning af Buggy til H-broen

Tilslutning af Buggy til H-broen
Tilslutning af Buggy til H-broen

Nu er du klar til at bygge din buggy. Først skal du fastgøre motorerne til h-broen, så du skal skrue de fire blå porte af på toppen og bunden af h-broen, hvis du holder den som på billedet ovenfor. Efter det skal du få to røde og to sorte han-han-jumper-tråde. Sæt derefter de sorte ledninger i de venstre porte og de røde ledninger i de rigtige porte (på billedet ovenfor var det kablet omvendt, men på denne måde gør det lettere). Når du placerer ledningerne i de blå porte, skruer du dem fast, hvilket hjælper med at forhindre dem i at falde ud. Nu på dit chassis, nær hjulene, vil du se motorerne og et rødt og sort hunstik komme ud af hver motor. Match den røde og sorte ledning fra h-broen til motorerne, og nu er din h-bro forbundet til din buggy. Husk, at hvis du holder din h-bridge på samme måde som billedet ovenfor, skal de øverste porte tilsluttes det venstre hjul, og de nederste porte skal forbindes til det højre hjul.

Trin 4: Tilslutning af din H-bro til din Raspberry Pi

Tilslutning af din H-bro til din Raspberry Pi
Tilslutning af din H-bro til din Raspberry Pi

Når du har tilsluttet din H-bro til buggy, skal du nu slutte den til din Pi. Nu skal du bruge 4 han-hun jumper-ledninger. Tilslut alle fire jumper-ledninger til h-broen til hanstikkene på forsiden af h-broen. Tilslut derefter alle fire ledninger til forskellige GPIO på dit brødbræt. Jeg brugte GPIO 4 og 17 til venstre hjul og GPIO 5 og 6 til højre hjul. For at vide, hvilke ledninger der er til hvilket hjul, på h-broen, hvilke to han- til huntråde, du har forbundet, er tættere på de mandlige til han-ledninger, du har forbundet til motoren, er det assorterede hjul. Nu har du brug for en mand til mand ledning for at fastgøre en jordledning til din h-bro. Hvilket betyder, at du nu skal skrue den midterste port ud af de tre forreste porte på din h-bro. Placer nu din ledning ind og skru den fast for at forhindre, at den falder ud. Placer nu ledningen i en jordport i dit brødbræt.

Trin 5: Tilslutning af et 9 volt batteri til din H-bro

Tilslutning af et 9 volt batteri til din H-bro
Tilslutning af et 9 volt batteri til din H-bro

Den sidste ting du skal gøre for at færdiggøre opbygningen af din buggy er at tilslutte et 9 volt batteri. Du skal bruge et stik, der forbinder dit batteri og opdeler det i jord og spænding. Nu skal du skrue fra venstre, de første to porte på din h-bro. Derefter skal du sætte den røde ledning fra batteriet i den venstre port og derefter sætte jordledningen i den midterste port. Du skal have to ledninger i den midterste port, en jordledning til Pi og en jordledning fra batteriet. Skru nu portene godt tilbage, og gå videre til næste trin.

Trin 6: Kontrolpunkt

Nu skal vi kontrollere, om din vogn fungerer, før vi går videre til trykknapperne. Så åbn nu Python 3 på din Pi og kør koden herunder for at sikre, at din buggy fungerer.

fra gpiozero import Robot

robby = Robot (venstre = (4, 17), højre = (5, 6))

robby.forward ()

Hvis din vogn bevæger sig fremad, skal du nu skrive:

robby.stop ()

Trin 7: Kabelføringsknapper

Kabelføringsknapper
Kabelføringsknapper

Efter at have kontrolleret, at din buggy fungerer, er du nu klar til at tilføje trykknapper. Den første ting du skal gøre er at sætte en ledning fra jorden og tilslutte den til jordskinnerne på begge sider. Dette ville gøre det meget let, når du kabler dine knapper. Placer nu dine fire knapper i samme rækkefølge som billedet ovenfor. Sørg for, at hvert ben på hver knap er i en anden række. Tilslut nu et ben fra hver knap til jorden. Derefter skal du slutte hver knap til en GPIO, så vi vil kalde knappen længst væk fra din Pi fremad og forbinde den knap til GPIO 23. Derefter vil knappen til højre for den, du lige har tilsluttet, ringe til den til højre og tilslut den til GPIO 13. Dernæst den knap, der er tættest på din Pi, ringer vi baglæns og slutter den til GPIO 21. Til sidst den sidste knap, vi vil ringe til venstre og slutte den til GPIO 18.

Trin 8: Koden

Koden
Koden

Efter tilslutning af trykknapperne er du klar til at kode din buggy. Åbn python 3 på din Pi og følg koden herunder for at sikre, at din buggy fungerer.

fra gpiozero import Robot, knap

fra tid importere søvn

fra guizero import App, trykknap

robby = Robot (venstre = (4, 17), højre = (5, 6))

forward_button = Knap (23)

højre_knap = Knap (13)

left_button = Knap (18)

Backwards_button = Knap (21)

mens det er sandt:

hvis forward_button.is_pressed:

robby.forward ()

sove (2)

robby.stop ()

elif right_button.is_pressed:

robby.right ()

søvn (0,2)

robby.stop ()

elif left_button.is_pressed:

robby. venstre ()

søvn (0,2)

robby.stop ()

elif Backwards_button.is_presset:

robby.backward ()

sove (2)

robby.stop ()

Trin 9: Opsætning af VNC Viewer

Nu skal du slutte din Pi til din telefon, så du kan køre koden fra din telefon, når din Pi er knyttet til din buggy. Download først VNC viewer -appen på din telefon. Klik derefter på VNC på din Pi, den skal være tæt på nederst til venstre på din skærm. Når du har gjort det, skal du indtaste din Pi -adresse, brugernavn og adgangskode. Nu er du forbundet til din Pi.

Trin 10: Montering af din buggy

Montering af din buggy
Montering af din buggy

Det sidste trin, du skal gøre, er at samle din vogn. Dette kan være den sværeste del af dette projekt, fordi det er lidt udfordrende at få alt til at passe på dit chassis. For hvad jeg gjorde, tapede jeg først batteriet i bunden, mellem motorerne. Derefter lagde jeg den bærbare oplader i bunden og sluttede den til Pi. Jeg lagde Pi og bagsiden af chassiset og tapede h-broen til t-clobber. Derefter satte jeg brødbrættet foran for at gøre det let at styre vognen. Men du behøver ikke at samle din nøjagtig den samme afhængigt af størrelsen på dit chassis. Nu er du færdig med at bygge en trykknap robotbuggy med din Raspberry Pi.

Anbefalede: