Indholdsfortegnelse:

En Wi-Fi-kontrolleret lyskontakt: 5 trin
En Wi-Fi-kontrolleret lyskontakt: 5 trin

Video: En Wi-Fi-kontrolleret lyskontakt: 5 trin

Video: En Wi-Fi-kontrolleret lyskontakt: 5 trin
Video: MOES WiFi+RF 2 Gang Switch Light Switch Module,Install with Neutral Wire Needed 2024, Juli
Anonim
En Wi-Fi-kontrolleret lyskontakt
En Wi-Fi-kontrolleret lyskontakt
En Wi-Fi-kontrolleret lyskontakt
En Wi-Fi-kontrolleret lyskontakt

Hej! Har du nogensinde været så træt, at du glemte at slukke lyset i dit værelse? Eller har du bare ikke lyst til at rejse dig fra en varm, hyggelig seng og slå til sengelampekontakten? Sandsynligvis kender vi alle den følelse. Derfor vil jeg gerne præsentere dig for, hvordan jeg lavede en smartphone-kontrolleret base til et fremtidigt hjemmeautomatiseringssystem-en Wi-Fi-kontrolleret lyskontakt.

Trin 1: Delelisten:

Delelisten
Delelisten
Delelisten
Delelisten

Det er altid sjovt at bestemme, hvilke dele vi skal bruge. Meget søgning efter den billigste og mest pålidelige del, mens jeg også kigger på andre i butikken og tænker på endnu et godt projekt: D

For det første ville vi have brug for en hjerne til vores projekt.

Jeg valgte Wemos D1 mini-kort, da det ikke kun giver Wi-Fi-forbindelse til kontakten, men har 11 GPIO og er programmerbar via Arduino IDE-softwaren, så vi behøver ikke bruge en anden mikrokontroller. Jeg købte en for $ 2,69 fra Aliexpress.

OKAY. Nu har vi brug for en egentlig switch, der vil afbryde forbindelsen i netledningen.

Så jeg købte et 2-kanals relæmodul til $ 0,85 igen på Aliexpress.

Et andet vigtigt element er en strømforsyning. Jeg valgte denne 230VAC til 5VDC transformer til $ 1,99. Det kan klare 3W strøm, hvilket ville være mere end nok.

Vi ville også have brug for en projektkasse (som jeg brugte en pralinesboks): D, en netledning, nogle jumperwires og en stikkontakt (den bedste er en, der stikker ud af væggen og er monteret på 2 skruer)

Trin 2: Spise Pralines fra kassen

Når kassen er tom, kan vi fortsætte med at montere stikkontakten på sagen. Min kasse var for hård til at bore i den, så jeg brugte en kniv til at lave 2 små udskæringer. Derefter sikrede jeg fatningen med små bolte, møtrikker og puder på plads.

Jeg fulgte med at montere transformeren på et stykke perfboard for at gøre lodning lettere. Derefter fjernede jeg netledningen og lodde ledningerne til AC -ben på transformeren.

Trin 3: Tilslutning af alle komponenter

Tilslutning af alle komponenter
Tilslutning af alle komponenter

Nu den sjove del - at forbinde hvert stykke og i mellemtiden ikke rode noget: D

Skematisk viser alle de forbindelser, vi skal lave mellem brædderne, undtagen neutralen for den kontrollerede stikkontakt, som går direkte til netledningen. Til højspændingsforbindelserne skal du altid bruge de ledninger, der kan klare strømmen - f.eks. vi kan forkorte vores netledning tidligere og bruge de afskårne fragmenter mellem stikkontakten og relæerne. Det er også godt at holde trådfarverne rigtige (levende tråd brun, neutral blå og malet gulgrøn).

Trin 4: Kodning af Wemos Board

Kodning af Wemos Board
Kodning af Wemos Board

Nu den mest kedelige del - kodningen. Da jeg er en meget doven person, brugte jeg en eksisterende eksempelskitse og ændrede den lidt for at reagere på vores kommandoer. Den fulde kode er tilgængelig på min GitHub.

Nu kan vi uploade koden til tavlen. Hmm, men vent mand, hvordan? Det er ikke et Arduino -bord. Først skal vi tilføje boarddefinitioner til vores IDE for at gøre det synligt. Derefter søger vi på tavlerne efter vores Wemos D1 mini, sætter uploadhastigheden til 115200bps og uploader derefter koden.

Trin 5: Styring af stikket

Kontrol af stikket
Kontrol af stikket
Kontrol af stikket
Kontrol af stikket

Nu, hvis vi frakobler vores USB-kabel og slutter vores kort til stikkontakten, skal det oprette forbindelse til vores Wi-Fi-netværk og reagere, når vi åbner det i browseren.

Men hvad er den adresse, vi skal skrive på browserlinjen? Det er her, "mDNS responder" er praktisk, fordi vi ikke behøver at kende kortets IP -adresse. I koden har vi erklæret, at mDNS'en ville reagere på navnet "remoteSocket01", og serveren er konfigureret på port 81, så den fulde adresse ville være https://remoteSocket01.local: 81. Alt arbejde er konfigureret til /[output] /[til eller fra]

Hvad hvis vi ikke kan oprette forbindelse til kortet med mDNS -adressen, f.eks. på smartphonen? Her er praktisk en Android -app kaldet IP Tools. En af funktionerne er, at vi kan søge efter alle tilsluttede enheder i det lokale netværk. Vi ville søge efter en enhed produceret af Espressif Inc. og læse den IP, der er vist ovenfor.

Hvis du ikke vil skrive adressen på linjen hver gang - lavede jeg en Android -app for at gøre alt lettere. De grundlæggende funktioner som for nu er at tænde eller slukke stikket og "forfriskende" - slukke det i et sekund og tænde det igen. Du kan downloade den herfra.

Håber du ville nyde en DIY smart sengelampe: D

Indtil næste gang, Krzysztof:)

Anbefalede: