Indholdsfortegnelse:

RGB LED & Breathing Mood Light: 8 trin
RGB LED & Breathing Mood Light: 8 trin

Video: RGB LED & Breathing Mood Light: 8 trin

Video: RGB LED & Breathing Mood Light: 8 trin
Video: The interior atmosphere light belt #LED 2024, Juli
Anonim
Image
Image
Forbrugsvarer
Forbrugsvarer

RGB LED & Breathing Mood Light er en enkel natlampe, der indeholder to tilstande. For den første tilstand kan du ændre farven på RGB -LED'en ved at dreje på de tre variable modstande, og for den anden tilstand viser den tilstanden for et vejrtrækningslys. Stemmelyset består hovedsageligt af 1 RGB LED, 2 trykknapper og 3 variable modstande. Der vil blive placeret et objekt på hver trykknap, og for at stemningslyset skal fungere, skal du tage objekterne væk fra trykknappen. For eksempel, hvis du vil have den første tilstand, skal du fjerne objektet fra den trykknap, der styrer den første tilstand. Hvis du vil ændre det til vejrtrækningslys, skal du først sætte objektet tilbage på den trykknap, der styrer den første tilstand, og derefter tage objektet af den trykknap, der styrer den anden tilstand.

Trin 1: Forbrugsvarer

Materialer til kredsløbet:

- 1 Arduino Leonardo (Arduino)

- 1 brødbræt (Amazon)

- 1 RGB LED (Amazon)

- 2 trykknapper (diameter: 30 mm, inkluderer Dupont -ledninger) (Amazon)

- 3 variable modstande (B10K, 3 ben) (Amazon)

- 1 100ohm modstand (Amazon)

- 2 10kohm modstand (Amazon)

- 3 mandlige til kvindelige jumperledninger (Amazon)

- 22 han- til hanstrømper (Amazon)

- 9 Alligator -klip til mandlige jumpertråde (Amazon)

Materialer til stemningslyset:

- 1 sort pap (A4)

- 1 beholder af plast/glas cylinder (højde: 16 cm, diameter: 7,5 cm)

- Bomuld/bomuldskugler

- 1 papæske (5,5 cm x 14,5 cm x 17 cm)

- 1 sort papir (octavo, 26 cm x 38 cm)

- 2 tunge genstande (til tryk på trykknappen)

- Lim, saks, tape, værktøjskniv

Trin 2: Karakter inde i stemningslyset

Karakter inde i stemningslyset
Karakter inde i stemningslyset
Karakter inde i stemningslyset
Karakter inde i stemningslyset

For karakteren inde i stemningslyset tegner du først tegnet på et hvidt papir. Skær derefter tegnet, der er tegnet på det hvide papir, og spor det på det sorte pap. Efter sporing skæres tegnet på den sorte pap langs linjen. Den sorte pap skal være hård nok til at lade karakteren stå stille inde i stemningslyset.

Trin 3: Mood Light Hood

Mood Light Hood
Mood Light Hood

Til stemningslysets hætte limede jeg vat ind i beholderen til plastcylinder for at skabe en tåget og diset følelse. Dette dæmper også lyset og gør det ikke så blændende om natten. Påfør først lim på cylinderbeholderens indervæg. Tag derefter noget vat og sæt det på den indvendige væg. Mængden, tykkelsen og formen af vat kan ændres, så længe du efterlader nok plads til, at karakteren kan stå inde. Tryk heller ikke på vatret for hårdt, når du sætter det på cylinderbeholderen. Dette lader vat blive fladt og tykt, hvilket ikke ser godt ud og ikke lader lyset passere igennem.

Trin 4: Kredsløbskasse

Kredsløbskasse
Kredsløbskasse
Kredsløbskasse
Kredsløbskasse

Til kredsløbskassen brugte jeg en tilfældig papkasse (5,5 cm x 14,5 cm x 17 cm) og dækkede den med et stykke sort papir (26 cm x 38 cm).

1) Mål størrelsen på den boks, du vil bruge

2) Træk kassenettet på det sorte papir (papirstørrelsen kan kun dække 5 sider af kassen, så sørg for, at den side, der ikke er dækket, er i bunden af kassen. Brug et større papir hvis du vil dække alle 6 sider).

2) Skær papiret i henhold til det tegnede net ved hjælp af en kniv

3) Tape det sorte papir på papkassen

4) Mål overfladearealet på komponenterne (2 trykknapper, 3 variable modstande, 1 RGB LED, 1 USB -kabel)

5) Tegn dem kort på papkassen

6) Skær huller ud for hver komponent med en kniv

- Hul til trykknap: 3 cm (diameter)

- Hul til variable modstande: 0,6 cm (diameter)

- Hul til RGB LED: 1 cm x 0,6 cm

- Hul til USB -kabel: 1 cm x 0,7 cm

Trin 5: Kredsløb

Kredsløb
Kredsløb
Kredsløb
Kredsløb
Kredsløb
Kredsløb

Efter at have færdiggjort karakteren, stemningslyshætten og kredsløbskassen ville det næste trin være at forbinde kredsløbet. Tilslut alle ledninger til brødbrættet og Arduino Leonardo i henhold til kredsløbsdiagrammet.

- RGB -LED'en er tilsluttet digital pin 5, 6 og 9. Digital pin 5 styrer farven og lysstyrken på R, den digitale pin 6 styrer farven og lysstyrken på G, og den digitale pin 9 styrer farven og lysstyrken på B. Tilslut en 100ohm modstand fra brødbrættet til den negative elektrode.

- De 3 variable modstande er forbundet til analog pin 0, 1 og 2. Hver variabel modstand er også forbundet med en negativ og positiv elektrode på brødbrættet. Værdien af R i RGB -LED'en tilsluttet digital pin 5 kan ændres fra 0 til 255, når du drejer den variable modstand, der er tilsluttet analog pin 2. Værdien af G i RGB -LED'en, der er forbundet til digital pin 6, kan ændres fra 0 til 255, når du drejer den variable modstand, der er tilsluttet den analoge pin 1. Værdien af B i RGB -LED'en, der er forbundet til den digitale pin 9, kan ændres fra 0 til 255, når du drejer den variable modstand, der er forbundet til den analoge pin 0.

- De to trykknapper er forbundet til digital pin 2 og 3. Trykknappen, der er tilsluttet digital pin 2, styrer, om farven på RGB LED'en kan ændres eller ej, mens trykknappen, der er forbundet til digital pin 3, styrer, om lysstyrken på RGB LED kan ændres. Hver trykknap er også forbundet med en positiv elektrode og en 10kohm modstand fra brødbrættet til den negative elektrode.

- Sørg for, at der også er en ledning, der forbinder fra 5V til den negative elektrode og en ledning, der forbinder fra GND til den positive elektrode.

Trin 6: Kode

Kode
Kode
Kode
Kode

Kode:

- Linje 1 til 6 viser, at lysstyrken er et helt tal, og de to trykknapper er forbundet til digital pin 2 og 3

- Linje 16 til 47 viser, hvordan hele enheden fungerer. Hvis der trykkes på knappen tilsluttet digital pin 2, lyser RGB-LED'en ikke (linje 16-20), og enheden registrerer, om der er trykket på knappen tilsluttet digital pin 3 (linje 21). Hvis der trykkes på knappen tilsluttet digital pin 3, lyser RGB LED ikke (linje 21-24). Hvis der ikke trykkes på knappen tilsluttet digital pin 3, lyser RGB LED'en og viser tilstanden for et vejrtrækningslampe (26-40). Hvis der ikke trykkes på knappen tilsluttet digital pin 2, lyser RGB-LED'en, og du kan ændre farven ved at dreje på de variable modstande (44-47).

- Når du overfører koden til dit printkort, skal du sørge for at slutte kortet til den ønskede enhed.

Modifikation:

For vejrtrækningslyset kan du ændre hastigheden (hvor hurtigt vejrtrækningslyset kører) og forsinkelsens længde (hver gang det forsinker, efter at det bliver det klareste). Ved at ændre nummeret (millisekund) i linje 32 og 40 kan vejrtrækningslysets hastighed ændres. Ved at ændre tallet (millisekund) i linje 34 kan forsinkelsens længde efter lysets lysning ændres. Pustelysets lysstyrke kan også ændres. Ved at ændre tallet "255" i linje 27 og 35 til andre tal mindre end 255 (da den lyseste LED kan være 255, kan den ikke være større end 255), kan du ændre lysstyrken på åndedrætslyset og ændre det til det mest passende og behagelige lys for dig.

Trin 7: Saml komponenterne

Saml komponenterne
Saml komponenterne

Efter at have afsluttet kredsløbet, koden og alle komponenterne til stemningslyset, ville det sidste trin være at samle alt sammen.

1. Placer kredsløbet i kredsløbskassen (Sørg for, at hullet til USB -kablet vender den rigtige retning i kredsløbskassen).

2. Sæt hver komponent (1 RGB LED, 2 trykknapper, 3 variable modstande, 1 USB -kabel) til det tilsvarende hul.

3. Brug tape til at sikre og stabilisere hver komponent, så den ikke bevæger sig eller falder ud, når du trykker på.

4. Sæt tegnet foran RGB LED -hullet for at lade det blokere ledningen til RGB LED.

5. Brug tape til at sætte RGB -LED'en bag på tegnet.

6. Placer stemningslyshætten på kredsløbskassen, og lad den dække karakteren. Sørg for, at karakteren står i midten. Brug lim til at fastsætte sin position.

7. Tilslut USB -kablet, og overfør koden til dit printkort.

Trin 8: God fornøjelse

Sådan fungerer:

Der vil blive placeret et objekt på hver trykknap, og for at stemningslyset skal fungere, skal du tage objekterne væk fra trykknappen. For eksempel, hvis du vil have den første tilstand, skal du fjerne objektet fra den trykknap, der styrer den første tilstand. Hvis du vil ændre det til vejrtrækningslys, skal du først sætte objektet tilbage på den trykknap, der styrer den første tilstand, og derefter tage objektet af den trykknap, der styrer den anden tilstand. Hver gang du vil ændre en tilstand, skal du først sætte objektet tilbage på den originale trykknap. Enheden fungerer ikke korrekt, hvis begge objekter på trykknapperne tages væk. God fornøjelse!

Anbefalede: