Indholdsfortegnelse:

Tutorial på LCD -display: 4 trin
Tutorial på LCD -display: 4 trin

Video: Tutorial på LCD -display: 4 trin

Video: Tutorial på LCD -display: 4 trin
Video: Мини-маршрутизатор / триммерный стол 2024, Juli
Anonim
Selvstudium i LCD -display
Selvstudium i LCD -display

Vil du have, at dine Arduino -projekter viser statusmeddelelser eller sensoraflæsninger? Så er disse LCD -skærme måske den perfekte pasform. De er ekstremt almindelige og en hurtig måde at tilføje en læsbar grænseflade til dit projekt.

Denne vejledning dækker alt, hvad du har brug for at vide for at komme i gang med karakter -LCD'er. Ikke kun 16 × 2 (1602), men alle tegn -LCD’er (f.eks. 16 × 4, 16 × 1, 20 × 4 osv.), Der er baseret på parallel -interface LCD -controller -chip fra Hitachi kaldet HD44780. Fordi Arduino -samfundet allerede har udviklet et bibliotek til håndtering af HD44780 LCD -skærme; så vi får dem grænseflade på ingen tid.

Forbrugsvarer

  • ArduinoUNO
  • 16*2 LCD -skærm
  • Brødbræt
  • 10K potentiometer
  • 100 ohm modstand
  • Jumper Wires

Trin 1: Hardwareoversigt

Hardwareoversigt
Hardwareoversigt
Hardwareoversigt
Hardwareoversigt
Hardwareoversigt
Hardwareoversigt

Disse LCD'er er ideelle til kun at vise tekst/tegn, deraf navnet 'Character LCD'. Displayet har en LED -baggrundsbelysning og kan vise 32 ASCII -tegn i to rækker med 16 tegn på hver række.

Hvert rektangel indeholder et gitter på 5 × 8 pixels Hvis du ser godt efter, kan du faktisk se de små rektangler for hvert tegn på displayet og de pixels, der udgør et tegn. Hver af disse rektangler er et gitter med 5 × 8 pixels. Selvom de kun viser tekst, findes de i mange størrelser og farver: for eksempel 16 × 1, 16 × 4, 20 × 4, med hvid tekst på blå baggrund, med sort tekst på grøn og mange flere. Den gode nyhed er, at alle disse skærme kan 'byttes' - hvis du bygger dit projekt med et, kan du bare tage stikket ud og bruge en anden størrelse/farve LCD efter eget valg. Din kode skal muligvis tilpasse sig den større størrelse, men ledningerne er i det mindste de samme!

Trin 2: 16 × 2 tegn LCD Pinout

16 × 2 tegn LCD Pinout
16 × 2 tegn LCD Pinout

Før vi dykker ned i tilslutning og eksempelkode, lad os først tage et kig på LCD Pinout.

GND skal forbindes til jorden af Arduino. VCC er strømforsyningen til LCD'et, som vi tilslutter 5 volt pin på Arduino. Vo (LCD Contrast) styrer LCD'ets kontrast og lysstyrke. Ved hjælp af en simpel spændingsdeler med et potentiometer kan vi foretage fine justeringer af kontrasten. RS (Register Select) pin gør det muligt for Arduino at fortælle LCD'et, om det sender kommandoer eller data. Grundlæggende bruges denne pin til at differentiere kommandoer fra dataene. For eksempel, når RS -pin er indstillet til LAV, så sender vi kommandoer til LCD'et (f.eks. Sæt markøren til et bestemt sted, ryd displayet, rul displayet til højre og så videre). Og når RS -pin er indstillet på HIGH, sender vi data/tegn til LCD'et. R/W (læs/skriv) pin på LCD'et er til at styre, om du læser data fra LCD'et eller skriver data til LCD'et. Da vi bare bruger denne LCD som en OUTPUT -enhed, vil vi binde denne pin LOW. Dette tvinger det til WRITE -tilstand. E (Enable) pin bruges til at aktivere displayet. Det vil sige, at når denne pin er indstillet til LAV, er LCD'en ligeglad med, hvad der sker med R/W, RS og databuslinjerne; når denne pin er sat til HIGH, behandler LCD'en de indgående data. D0-D7 (Data Bus) er stifterne, der bærer de 8 bit data, vi sender til displayet. For eksempel, hvis vi vil se store 'A' -tegn på displayet, sætter vi disse ben til 0100 0001 (ifølge ASCII -tabellen) til LCD'en. A-K (Anode & Cathode) ben bruges til at styre LCD-baggrundsbelysningen.

Trin 3: Ledningsføring - Tilslutning af 16 × 2 tegn LCD med Arduino Uno

Ledninger - Tilslutning af 16 × 2 tegn LCD med Arduino Uno
Ledninger - Tilslutning af 16 × 2 tegn LCD med Arduino Uno
Ledningsføring - Tilslutning af 16 × 2 tegn LCD med Arduino Uno
Ledningsføring - Tilslutning af 16 × 2 tegn LCD med Arduino Uno

Inden vi kommer til at uploade kode og sende data til displayet, lad os tilslutte LCD'en til Arduino. LCD'et har mange stifter (16 pins i alt), som vi viser dig, hvordan du kabler. Men den gode nyhed er, at ikke alle disse pins er nødvendige for, at vi kan oprette forbindelse til Arduino. Vi ved, at der er 8 datalinjer, der transporterer rådata til displayet. Men HD44780 LCD'er er designet på en måde, så vi kan tale med LCD'et ved hjælp af kun 4 datapinde (4-bit-tilstand) i stedet for 8 (8-bit-tilstand). Dette sparer os 4 pins!

Lad os nu slutte LCD -skærmen til Arduino. Fire datastifter (D4-D7) fra LCD'et vil blive forbundet til Arduinos digitale ben fra #4-7. Aktiver pin på LCD vil blive forbundet til Arduino #2 og RS pin på LCD vil blive forbundet til Arduino #1. Følgende diagram viser dig, hvordan du kabler alt. Ledningsforbindelser på 16 × 2 tegn LCD og Arduino UNO Med det er du nu klar til at uploade noget kode og få skærmen til at udskrive.

Trin 4: Kode

Kode
Kode

Kodelink: Selvstudium i LCD -display

For eventuelle forespørgsler Send mig en e -mail til: E -mail

Anbefalede: