Indholdsfortegnelse:

Light Sequencer ved hjælp af samling og mikrochip PIC16F690: 3 trin
Light Sequencer ved hjælp af samling og mikrochip PIC16F690: 3 trin
Anonim
Light Sequencer ved hjælp af samling og mikrochip PIC16F690
Light Sequencer ved hjælp af samling og mikrochip PIC16F690
Light Sequencer ved hjælp af samling og mikrochip PIC16F690
Light Sequencer ved hjælp af samling og mikrochip PIC16F690

Formålet med dette projekt er at bygge en lys sequencer til at teste en spillers reaktionshastighed. Brugergrænsefladen til denne lyssekvensator består af 8 lysdioder og en knap. På den tekniske side vil vi sende kode skrevet på samlingssprog med MPLAB X IDE til en mikrokontroller for at styre lysdioder og læse input fra knappen. Når programmet kører, viser lysdioderne en fejesekvens og venter på, at spilleren starter spillet ved at trykke på knappen. Efter at der er trykket på en knap, slukker lysdioderne i tilfældig tid og stiger straks op (som ved belysning fra den første til den sidste og gentager denne rutine). Alt spilleren skal gøre er at trykke på knappen igen, når han ser lysdioderne begynde at lyse i rækkefølge. Lysdioderne viser derefter kun et sæt muntre mønstre, hvis spilleren reagerer, før den fjerde LED lyser. Endelig genstarter programmet spillet ved at gå i fejetilstand. Ja, jeg ved, at du ikke kan vente med at lave dette vanedannende spil, så lad os bygge det nu

Trin 1: Materialer

Materialer
Materialer

"Giv mig seks timer til at hugge et træ ned, og jeg vil bruge de fire første til at slibe øksen." (Abraham Lincoln)

At være forberedt og i besiddelse af nødvendige materialer er afgørende for at lykkes i dette projekt. Få fat i disse dele og software. Hvis du ikke kan, så trist, skulle du gentænke meget af logikken, fordi programmering på lavt niveau er meget specifikt for den hardware, du bruger, eller "maskinspecifik". For eksempel vil oprettelse af en lys sequencer med PIC16F690 af Microchip, som vi bruger, have en differenskode og en anden hardware skematisk end at bruge MCS-51 af Intel, fordi de har forskellige interne strukturer, I/O-ben og endda kræver forskellige samling syntakser.

Bemærk: Vi anbefaler, at du forbereder en chipudtræk, som gør det lettere at trække din mikrokontroller ud af PICkit og brødbræt. Ellers kan du ved et uheld bryde nogle kritiske stifter på mikrokontrolleren og begynde at klage over at købe en ny med forsendelsesomkostninger og skulle vente i et par uger for at genoptage dit projekt.

Trin 2: Hardware

Hardware
Hardware
Hardware
Hardware
Hardware
Hardware

Først skal vi forstå hardwaren og forbinde alt på den rigtige måde.

Teknisk: Mikrocontrolleren PIC16F690 har 20 ben: Vss (strøm), Vdd (jord), 6 ben til Port A, 4 til Port B og 8 til Port C. Der er tre porte, og hver kan indstilles til input eller output. I dette projekt vil vi bruge Port C som output, da 8 ben svarer til 8 lysdioder og port B som input. Bemærk, at de lysdioder, vi bruger, kan udholde en maksimal strøm på 20mA, og hvis vi bruger en 5V strømforsyning i kredsløbet, skal vi tilføje en 150Ω modstand i serie med hver LED. Vi vil kun udnytte en pin til Port B, da vi kun har en knap, og lad os bruge pin RB4 til det. Du bliver nødt til at henvise til databladet PIC16F690. Se bilag A for at se billeder af hardwareopsætning

Instruktioner

1. Tilslut positiv for hver LED til en pin af port C på mikrokontrolleren i serie med en 150Ω modstand og negativ til GND.

2. Tilslut den ene ende af knappen til RB4 bit Port B og den anden ende til GND.

3. Tilslut Vss for mikrokontroller til GND og Vdd til 5V.

Det er det for hardwaren. Enkelt og pænt. Kontroller din hardware, før du går videre for at sikre, at du har alt tilsluttet det rigtige sted, og du vil ikke brænde noget ud.

Trin 3: Link til rapport

Det vil være en introduktion til dette instruerbare. For at se hele instruerbare, fortsæt til dette link.

kedev.wordpress.com/2018/11/20/light-seque…

Anbefalede: